Zvýšenie platu až po výpovedi

meh

Re:Zvýšenie platu až po výpovedi
« Odpověď #45 kdy: 28. 06. 2017, 18:14:08 »
Nikdy nevyslovuj hrozbu, kterou nejsi připraven naplnit.

i slusny clovek se nauci zabijet, kdyz zjisti kolikrat mu lhali

WTF? To je nejaka parodie na dfense?

to si nevedel, ze tem co se jim rika "ajtak" maji profil masovych vrahu?

je_to_hra

« Odpověď #46 kdy: 28. 06. 2017, 19:17:35 »
Vnímam to ako snahu o podraz zo strany zamestnávateľa.
ne. to tak to proste chodi. Zkusili to, neproslo to.. Well played.

mikrom

« Odpověď #47 kdy: 28. 06. 2017, 20:01:14 »
To je uplne normalne: Pohodlny sef nechcel otravovat najvyssieho sefa, tak povedal ze  plat sa neda zvysit.
Mne tiez zvysili plat az ked som pohrozil, ze inac odidem (dovtedy sa to nedalo). Ale na rozdiel od OP som vtedy mal uz niekolko pohovorov za sebou a mal som naozaj v ruke ponuku od firmy, kde mi ponukali viac.
Je iracionalne davat vypoved bez toho, aby mal clovek inu ponuku. Nejde o emocie, je to biznis. OP moze byt rad ze to pre neho dobre dopadlo. Doporucujem zostat vo firme a ak nebude  spokojny napriek zvyseniu platu, hladat si nieco ine. Je totiz celkom mozne ze tato udalost zhorsi aj pracovnu klimu v kolektive: Kolegovia ktori nemali gule urobit takyto radikalny krok mu mozu zavidiet zvysenie platu a robit zle...

t00r

« Odpověď #48 kdy: 28. 06. 2017, 22:27:34 »
on ji PODAL a najednou NEVÍ.

Omyl.

Nedohodli sme sa na zvýšení platu.
Podal som výpoveď.
Zrazu bolo zvýšenie platu možné.

Z môjho pohľadu je to tak, že zamestnávateľ nechcel zvýšiť plat a zrazu chce.

Možno som to nenapísal dosť jasne, tak skúsim inak.
Predpokladal som, že pohovor skončí pozitívne, výpoveď vôbec nebola v pláne. Bohužiaľ na pohovore sa nepodarilo dosiahnuť dohodu, takže som sa rozhodol podať výpoveď. Potom však už bola moja požiadavka zrazu akceptovateľná. Čiže vôbec som nemal v pláne vydierať výpoveďou, výpoveď bola dôsledok vývoja situácie.

t00r

« Odpověď #49 kdy: 28. 06. 2017, 22:28:26 »
Myslel jsem to tak, že o výpovědi se mluví v momentě, kdy jste 100% rozhodnut ji podat nepodmíněně (odchod) či podmíněně (bez salary revision odchod za lepším).

Ja som bol za danej situácie 100% rozhodnutý. Ale po podaní výpovede sa situácia zmenila. Takže teraz riešim nový stav.

t00r

« Odpověď #50 kdy: 28. 06. 2017, 22:30:17 »
No a tím se dostáváme k této diskuzi. Tazatel podal výpověď, zaměstnavatel nějak zareagoval (možných variant je naprosté minimum), a nyní se ukazuje, že tazatel vůbec neví co má dělat. Je evidentní že situaci nepromyslel dopředu před podáním výpovědi.

Hmm, a o čom som mal dopredu premýšľať ? Situácia bola jasná. Zvýšenie nedostanem, takže logicky nasleduje výpoveď.

Alebo som mal predpokladať, že šéf/zamestnávateľ je slizký had a nebude so mnou jednať férovo ? Že budeme hrať hru kto z koho ?

Takýto spôsob jednania je mi proti srsti.
« Poslední změna: 28. 06. 2017, 22:32:27 od t00r »

t00r

« Odpověď #51 kdy: 28. 06. 2017, 22:31:32 »
Fakt mě dostávají témata tohohle typu. To ti tazatelé nemají vlastní mozek, aby se rozhodli sami? Na takovéhle věci přece neexistuje nějaká univerzální správná odpověď, každý si to musí pořešit podle sebe. Snad on sám nejlíp ví, jak tu svou situaci vnímá a co chce nebo nechce. Možná bych to na jeho místě řešil s manželkou/přítelkyní, případně nejbližšími přáteli (zkrátka s lidmi, kteří mě dobře znají), ale rozebírat tohle ve veřejném fóru na webu mi přijde opravdu mimo. A řídit se podle toho, co tady kdo napíše, to už by byl rovnou případ pro Dr. Chocholouška.

Pozri, som obyčajná lopata, ktorá každý deň prehadzuje piesok z jednej kopy na druhú.
Takúto situáciu som ešte fakt neriešil, takže som chcel vedieť, aký majú na to názor iní ľudia.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 28. 06. 2017, 22:38:34 »
Fakt mě dostávají témata tohohle typu. To ti tazatelé nemají vlastní mozek, aby se rozhodli sami? Na takovéhle věci přece neexistuje nějaká univerzální správná odpověď, každý si to musí pořešit podle sebe. Snad on sám nejlíp ví, jak tu svou situaci vnímá a co chce nebo nechce. Možná bych to na jeho místě řešil s manželkou/přítelkyní, případně nejbližšími přáteli (zkrátka s lidmi, kteří mě dobře znají), ale rozebírat tohle ve veřejném fóru na webu mi přijde opravdu mimo. A řídit se podle toho, co tady kdo napíše, to už by byl rovnou případ pro Dr. Chocholouška.

Pozri, som obyčajná lopata, ktorá každý deň prehadzuje piesok z jednej kopy na druhú.
Takúto situáciu som ešte fakt neriešil, takže som chcel vedieť, aký majú na to názor iní ľudia.
Pokud žádné jiné problémy se šéfem nejsou a práce je v pohodě, tak bych doporučil zůstat. Skutečně mohlo jít o nedorozumění.

t00r

« Odpověď #53 kdy: 28. 06. 2017, 22:43:20 »
2) trvať na výpovedi (s teroristami sa nevyjednáva)
Ciboha jakí teroristi! Platia Ti toľko, koľko ste sa dohodli! Neskutočné, strašná firma, zrovnať bagrom a posypať soľou!

Ale teraz vážne... Najprv si dal nejaké požiadavky, ktoré predtým neexistovali a keď neboli prijaté, tak si začal napĺňať hrozby. Nepripadáš si ako terorista skôr ty?  :o

Aj som uvažoval, či tam tých teroristov dať, aby sa diskusia nezvrhla presne tým smerom, že kto je vlastne terorista ...
Ale o polnoci sa mi to zdalo ako celkom prijateľný pokus o vtip.

Zatiaľ som pozitívne prekvapený, na štyroch stranách som si všimol iba dva príspevky, ktoré sa toho chytili. A aj tie boli slušné, žiadna žumpa. Palec hore  ;)

Navrhujem koniec teroristickeho odbočenia od témy.

« Odpověď #54 kdy: 28. 06. 2017, 22:46:57 »
Alebo som mal predpokladať, že šéf/zamestnávateľ je slizký had a nebude so mnou jednať férovo ?
A proč myslíš, že nejednal férově? Jaká je definice férového jednání v tomhle případě? (Neslovíčkařím, fakt mě to zajímá, proč tohle píšeš)

Že budeme hrať hru kto z koho ?
Zaměstnanecký poměr je svého druhu obchodní vztah - ty nabízíš svoji práci, zaměstnavatel ti za ni nabízí nějaké peníze. Ty chceš dostat co nejvíc, on chce vyplatit co nejmíň. Jedná se o "hru kdo z koho" z definice, proč si myslíš, že by to mělo být jinak?

bekheir

« Odpověď #55 kdy: 28. 06. 2017, 22:51:34 »
Podat výpověď a pak nevědět jestli chci odejít je steně idiotské jako hrozit výpovědí a pak ji nepodat.
Není na tom vůbec nic idiotského.

Zvlášť pokud se nejedná o rodinnou firmu o pěti lidech, ale o nadnárodní korporaci. V drtivé většině odvětví tahá korporace za delší konec, má kupu právníků, PRistů, HRistů a většinu vytvořené hodnoty si shrábnou velcí akcionáři, aby náhodou nemuseli příští rok trávit na výběhovém modelu yachty a nedošlo jim u toho šampáňo.

Čili je naprosto legitimní, když zaměstanec využije všech prostředků, které má k dispozici. Když podá výpověď, má zaměstnavatel legitimně na výběr: buďto si holt tenhle rok dá na kapotě jachty trochu kratší lajnu a nabídne zvýšení mzdy, nebo nenabídne a může si hledat někoho jinýho, kdo mu tu práci za tu cenu udělá. Jednoduchý.

Nevím, proč by se člověk měl kroutit před nějakou korporací, které na něm vůbec nezáleží, je pro ni jenom mzdová položka, kterou zkrouhne kdykoli, kdy to bude jenom trochu možný.

má jachta kapotu? myslím že to je to čo by sa malo riešiť.

t00r

« Odpověď #56 kdy: 28. 06. 2017, 23:09:16 »
Alebo som mal predpokladať, že šéf/zamestnávateľ je slizký had a nebude so mnou jednať férovo ?
A proč myslíš, že nejednal férově? Jaká je definice férového jednání v tomhle případě? (Neslovíčkařím, fakt mě to zajímá, proč tohle píšeš)
Neférové jednanie preto, lebo najskôr povedal NIE, ale po mojom kroku zrazu povedal ÁNO, bez akýchkoľvek ďalších podmienok z jeho strany. Proste to, čo bolo pôvodne neprijateľné, je zrazu OK.
Férové jednanie by bolo, keby po mojom kroku nezmenil svoje rozhodnutie.

t00r

« Odpověď #57 kdy: 28. 06. 2017, 23:16:21 »
Že budeme hrať hru kto z koho ?
Zaměstnanecký poměr je svého druhu obchodní vztah - ty nabízíš svoji práci, zaměstnavatel ti za ni nabízí nějaké peníze. Ty chceš dostat co nejvíc, on chce vyplatit co nejmíň. Jedná se o "hru kdo z koho" z definice, proč si myslíš, že by to mělo být jinak?

Chápem, že vo svojej podstate je každé vyjednávanie hra kto z koho.
Ale pri férovom spôsobe hrania by mala firma akceptovať, že hra tentokrát skončila výsledkom výpoveď zamestnanca a nepokúšať sa o zmenu výsledku po odpískaní zápasu.

« Odpověď #58 kdy: 28. 06. 2017, 23:24:20 »
Chápem, že vo svojej podstate je každé vyjednávanie hra kto z koho.
Ale pri férovom spôsobe hrania by mala firma akceptovať, že hra tentokrát skončila výsledkom výpoveď zamestnanca a nepokúšať sa o zmenu výsledku po odpískaní zápasu.
A kdybys skutečně odešel a oni by ti zavolali za měsíc a řekli, že by ti ty peníze dali, kdyby ses vrátil, tak by to bylo taky nefér?

Já tam totiž žádnou hranici nevidím - dokud ta firma existuje a ty žiješ, proč by se nemohli snažit ti cokoli nabídnout? Fakt na tom nevidím nic neetického (a to nejsem žádnej tefloňák, etika je pro mě dost důležitá a ve spoustě věcí mám laťky docela nadprůměrně vysoko :) ). Spíš mi přijde, že z nějakého důvodu sis subjektivně postavil nějakou hranici, která není úplně obvyklá (máš na to samozřejmě právo, o tom žádná).

mon

« Odpověď #59 kdy: 28. 06. 2017, 23:28:06 »
...bez akýchkoľvek ďalších podmienok z jeho strany...
Ale ako, ze nie? Dal si podmienku, ze ostanes.

... hra tentokrát skončila výsledkom výpoveď zamestnanca a nepokúšať sa o zmenu výsledku po odpískaní zápasu.
Vypoved nie je koniec hry, to je len penalta... koniec hry je az realny odchod (aj to nie vzdy).

Tazko ti niekto dob re poradi bez znalosti historie, ci uz tvojej alebo cloveka co ti povedal nie a cloveka co povedal ano. Clovek co ti povedal nie tam zajtra nemusi byt takisto ako jeho nadriadeny co povedal ano.

Viem si z prsta vycucal 10 dovodov preco odist ale aj 10 dovodov preco ostat. Ty si sam povedz ake mas priority a kde chces byt za rok tak aby si bol spokojny a odpovies si sam. Ci je pre teba dolezity plat, ci lahko zvykas na novu firemnu kulturu (to je niekedy vacsi problem ako si vacsina ludi pripusta), alebo mas dolezitejsie veci v zivote ako sa nechat nervacit z prace.