OP: Rozhodně doporučuji pouze soukromé VŠ, placené, většinou platí, že čím víc platíš, tím lepší přístup ke studentům. To znamená například, kdykoliv máš možnost odložit zkouškový termín o XY dnů, prezence ve výuce není nutná, cvičení neexistují, předměty lze i zkoušky lze libovolně přesunovat mezi semestry, takové VŠ mají nejlepší přístup ke studentům, tedy alespoň z mého úhlu pohledu, tedy jak strávit na VŠ co nejmíň času a co nejvíc času se flákat/podnikat/pracovat - dle vašeho jmění a uvážení, s možností nechat si napsat diplomku někým jiným.
Mám zkušenosti z MFF a FITu, z obou školu jsem odešel (z MFF po prváku z FITu ve 3. semestru) na soukromou, si to představte, chtěli po mě snad 40 hodin prezence každý týden a povinná cvika, to si snad myslí, že do té školy budou lidit chodit dobrovolně? Co veřejná škola, to odpad, zacházejí s tebou jak s hadrem i když si je můžeš koupit (kdybys chtěl), takovým školám je třeba se vyhnout. Vol jedině soukromou VŠ s distanční/kombinovanou formou studia.