Firmy skutečně akceptující home office

Bretislav Wajtr

Re:Firmy skutečně akceptující home office
« Odpověď #30 kdy: 01. 06. 2017, 11:19:09 »
IBA Praha
https://www.ibacz.eu/

Jak pisou na svem webu: "klidně dovolíme zaměstnancům pracovat na projektech i od moře a nemusejí si na to brát dovolenou" :). To je asi trochu prehnane, ale je pravda, ze ja jsem po zapracovani pracoval v rezimu 3x tydne doma v Plzni a 2x tydne v Prazske kancelari a fungovalo to krasne...

Petr

« Odpověď #31 kdy: 01. 06. 2017, 11:27:50 »
Ale on HO není jen o tom, že musíte sedět doma v kuchyni s laptopem, mít děti na klíně, a ještě přitom vypomáhat ženě s domácností. Jde o tu svobodu, že nejste někde v kanclu. Klidně se můžete po snídani sebrat a práci si vzít třeba do parku či do kavárny. Na oběd se můžete klidně stavit doma. Pochopitelně pokud to povaha práce (stačí PC + telefon + internet) umožňuje.

Problem je, ze ve chvili, kdy ta manzelka a deti jsou, to vetsinou tak krasne idealne nevypada:), a ta svoboda vyrazit do kavarny nebo parku tak uplne nefunguje. Vetsinou se k tomu ta manzelka nestavi uplne pozitivne ;-)

Jaký si to uděláš takový to máš, ne každý má manželku semetriku, inteligentní žena chápe že peníze se samy nevydělají. Já mám doma pracovnu a když chci být ještě dál tak i pokoj pro hosty s pracovním stolem a pevnou přípojkou na net. Ten je na druhé straně domu kam ani dítě nezabloudí. Takže jde to ale člověk nemůže mít 2+kk se sádrošem místo pořádných stěn, na druhou stranu lidé s bytečkem většinou bydlí přímo ve městě kousek od práce a HO ani tak nepotřebují.

[/quote]
Jsme na IT serveru takze budu predpokladat, ze delas v nasem oboru: co ti kurva fix dozadeke brani v tom abys nebyl vecnej lenoch co ma rad svoje zaprdeny mistecko? Co se ti jako muze stat horsiho nez ze si najdes lepsi praci?
[/quote]

Však já to zkouším ale jak říkám není na škodu dozvědět se něco víc a mít větší přehled o svých možnostech.

Takže to zatím shrňme: Máme Datasys, Trask a IBA (Tam ale nevím zda vývoj není hlavně v Brně). Nějaké další nápady?

Díky

Cek

« Odpověď #32 kdy: 01. 06. 2017, 13:08:27 »

Jaký si to uděláš takový to máš, ne každý má manželku semetriku, inteligentní žena chápe že peníze se samy nevydělají. Já mám doma pracovnu a když chci být ještě dál tak i pokoj pro hosty s pracovním stolem a pevnou přípojkou na net. Ten je na druhé straně domu kam ani dítě nezabloudí. Takže jde to ale člověk nemůže mít 2+kk se sádrošem místo pořádných stěn, na druhou stranu lidé s bytečkem většinou bydlí přímo ve městě kousek od práce a HO ani tak nepotřebují.

Nejsem zadny extremni znalec zenske duse, ale i mne "zavrit se do pracovny" a "vyrazit s notebookem do kavarny" neprijde uplne stejne. Kdyz jsi porad doma, "na dohled/doslech", tak to je o dost jine nez kdyz ji tam nechas a zajdes si (z jejiho pohledu) jenom tak na kafe - a to i v pripade, ze ve vysledku to bude fungovat (skoro) stejne a v te pracovne Te (skoro) nebude rusit. Opravdu si nemyslim, ze by Te tam nikdy nikdo nerusil.

Lidi s byteckem v Praze to maji obcas do prace taky trictvrte hodiny - takze ne zrovna kousek, ale kdyz ja peci o vlastni dum fakt nesnasim, uzil jsem si toho dost v mladi a okamzite vymenim bydleni v dome buhvikde za jakykoliv byt ve meste.

jpu

« Odpověď #33 kdy: 01. 06. 2017, 13:23:03 »
Znamy robil cca. 7 rokov z domu. Mal vlastnu izbu odkial pracoval. Zena bola na materskej s dvojickami a prezil to. Podla mna je to dlha doba a aj on uznal za vhodne, ze ist sem-tam do kanclu je lepsie.

lobo

« Odpověď #34 kdy: 01. 06. 2017, 14:15:36 »
celkom dobre je ked obcas vidis aj inych ludi ako manzelku a deti...
poznam viacero ludi ktori robia ako freelanceri z domu, ale aj tak skoro vsetci chodia 1-2x do tyzdna do nejakeho coworking centra, alebo si sharuju prenajatu kancelariu.
nechodia tam preto ze je to trendy/cool/hipster, ale preto ze potrebuju aj ine prostredie ako jednu miestnost doma

Petr

« Odpověď #35 kdy: 01. 06. 2017, 15:28:18 »
celkom dobre je ked obcas vidis aj inych ludi ako manzelku a deti...
poznam viacero ludi ktori robia ako freelanceri z domu, ale aj tak skoro vsetci chodia 1-2x do tyzdna do nejakeho coworking centra, alebo si sharuju prenajatu kancelariu.
nechodia tam preto ze je to trendy/cool/hipster, ale preto ze potrebuju aj ine prostredie ako jednu miestnost doma

Myslím ze se to zvrhlo, toto zde není moc potřeba řešit, cele téma je o tom najít firmu která akceptuje HO aspoň 2x týdne, vzhledem k tomu ze i to je problém nepředpokládám ze bych brzo řešil nějaký ponorkovy syndrom z pracovny. Ostatně v létě musí byt HO na zahradě pod altanem u bazénku taky luxus  ;)

Piminek

« Odpověď #36 kdy: 09. 06. 2017, 08:24:09 »
CGI, dříve dokonce bylo třeba říct, pokud člověk jde do kanclu, protože byly jen hot desky. Ale minimálně za těch pár let, co jsem tam byl, jsem měl HO každý týden nejméně den. Ale jsou to už cca 4 roky.