Jak vyrazit ven cédéčko a nepřijít k úrazu

host1

Re: Jak vyrazit ven cédéčko a nepřijít k úrazu
« Odpověď #30 kdy: 20. 01. 2011, 14:08:16 »
Citace
Krom toho proč v době flešek použivat livecd(vyjimkou je snad jen stary hw ktery nenabotuje z usb i když ten utahne jenom některe odlehčene live distribuce)

Proč používat live cd? Pro instalaci? Pro vyzkoušení? Pro záchranné operace? Nemluvě o tom že většinu distribucí musím na flešku nějak dostat, iso jen stáhnu a vypálím, pro instalaci bohatě dostačuje. Jinak to že deska neumí bootovat z usb neznamená že na ní live cd ( s dostatkem ram) nepojede rozumně.

epi

« Odpověď #31 kdy: 20. 01. 2011, 14:48:07 »
Neřeš to. Teď už je to stejně jedno. Po nastoupení do pavilonu 33 mě už k počítači nepustí.

Dal som si do googla "pavilon 33" Prvy vysledok trafil klinec po hlavicke :-)

David

« Odpověď #32 kdy: 20. 01. 2011, 15:34:39 »
Michale napiš svoje jméno na Fejsbuku, nebo odkaz na svůj blog. bude sranda.... :-))

« Odpověď #33 kdy: 20. 01. 2011, 17:45:36 »
To nepoužívám. Mám nějaký blog vyrobit?

David

« Odpověď #34 kdy: 20. 01. 2011, 17:51:38 »
Jo, dej tam fotky kompu a pavilonu 33.

« Odpověď #35 kdy: 20. 01. 2011, 17:56:54 »
Mě nenapadlo, že si někdo bude ověřovat číslo pavilonu gůůglem. No dobrá, tak pavilon 5.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #36 kdy: 23. 01. 2011, 23:44:53 »
Odesel mi muj oblibeny OptiArc, a tak jsem sahl po nahradny LG, je to nouzovka a zitra hned kupuju OptiArc ... LG totiz uz jednou nejak obchazelo nejake standarty a tehda diky tomu byl napaden Mandrake Linux, ze pry udajne nici mechaniky .... http://www.google.cz/search?q=lg+mandrake&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a ... nakonec v LG priznaly barvu. No a dnesni zminena LG dela presne to co popisuje nas Troll, takze to vidim na chybu v zeleze. Ja mam vyzkosenej OptiArc a nemohu si stezovat ... LG mozna jako bilou techniku  :P

Blaazen.

« Odpověď #37 kdy: 24. 01. 2011, 01:13:39 »
Taky mám v notebooku Optiacr a zatím dobrý. Ale starý časy TEACů 524 a 540 jsou prostě pryč. To ještě vypalovačka stála přes 3000,- a byla z pořádnýho plechu.

ondra.novacisko.cz

« Odpověď #38 kdy: 24. 01. 2011, 09:41:44 »
Reakce na původní téma.

Upřímě nechápu nutnost v linuxu odpojovovat R/O filesystémy. Tam by snad mělo stačit jen ohlášení. Ať už se týká CD-ROMek, nebo flashek mountovaných R/O režimu.

Jádro dostane zprávu od tlačítka na mechanice, tak kde je problém?
michal-20 sice vypadá jako troll, ale jeho striktně uživatelský pohled je velice správný a trefný. Linux je plný programátorů a programátor je obecně poslední člověk, který by svůj program používal. Podle toho taky vypadá návrh uživatelského prostředí... tedy žádný.

Nutnost odpojovat filesystemy pomocí příkazu považuju za obrovskou kokotinu. Korunu tomu nasadí často nastavení práv, kdy k odpojení člověk potřebuje rootovská práva, přestože v danou chvíli je často jednodušší prostě médium ze zařízení vytrhnout a to bez rootovských práv  :D

« Odpověď #39 kdy: 24. 01. 2011, 09:58:25 »
Reakce na původní téma.

Upřímě nechápu nutnost v linuxu odpojovovat R/O filesystémy. Tam by snad mělo stačit jen ohlášení. Ať už se týká CD-ROMek, nebo flashek mountovaných R/O režimu.

michal-20 sice vypadá jako troll, ale jeho striktně uživatelský pohled je velice správný a trefný. Linux je plný programátorů a programátor je obecně poslední člověk, který by svůj program používal. Podle toho taky vypadá návrh uživatelského prostředí... tedy žádný.

Nutnost odpojovat filesystemy pomocí příkazu považuju za obrovskou kokotinu. Korunu tomu nasadí často nastavení práv, kdy k odpojení člověk potřebuje rootovská práva, přestože v danou chvíli je často jednodušší prostě médium ze zařízení vytrhnout a to bez rootovských práv  :D

Uvazoval jsi nekdy nad tim, proc ten programator tu aplikaci stvoril? Zahodil nekolik hodin casu, aby ji pak nepouzival?

Jeho "problem" se ukryva v mechanice, ktera nechce vydat CD/DVD. Nejspis ma LG, ktery jsou ksunty, mne sice se otevirala, ale zase 1 z 5 DVD vypalila spatne (nedopalila, myslela ze uz vypalila a hned na zacatku zamkla), takze asi tak...

Citace

V mechanice, logicky.
Jestliže máte Windows tak si nafackujte, protože Váš počítač právě útočí na některý server. Děkujeme

Kit

« Odpověď #40 kdy: 24. 01. 2011, 10:21:44 »
Upřímě nechápu nutnost v linuxu odpojovovat R/O filesystémy.

Pokud je soubor z tohoto filesystému používán, může to způsobit pád aplikace.

Problém je v tom, že jádro v sobě nemá zabudován umount, ale pouze vysunutí v případě, kdy je filesystém odpojen. Souhlasím, že by se mělo alespoň pokusit o odpojení.

michal-20 sice vypadá jako troll, ale jeho striktně uživatelský pohled je velice správný a trefný.

Jako trolling mi připadají spíše hromady alergických reakcí na výroky michal-20, které vůbec neřeší prvotní problém. Místo toho řeší, zda michal-20 je či není troll.

Linux je plný programátorů a programátor je obecně poslední člověk, který by svůj program používal. Podle toho taky vypadá návrh uživatelského prostředí... tedy žádný.

Pro sebe si v Linuxu také nedělám příliš uživatelsky přítulné programy ale takové, které mi umožní maximální pohodlí a flexibilitu. Pro mne. Pokud bych takové programy měl udělat pro BFU, musel bych je hodně předělat.

Proto jsem si pro sebe vytvořil klávesovou zkratku Super-E, po které se odpojí filesystém, vysune CD, počká 3 s a pak se zase zavře (na výměnu CD to stačí). Je to pohodlnější, než natahovat ruku k mechanice. Když ještě bylo nutné tuto akci provádět pod rootem, tak jsem to dělal přes ssh klíče.

ondra.novacisko.cz

« Odpověď #41 kdy: 24. 01. 2011, 10:28:44 »
Upřímě nechápu nutnost v linuxu odpojovovat R/O filesystémy.

Pokud je soubor z tohoto filesystému používán, může to způsobit pád aplikace.

No a? To jako aplikace neošetřují běžné I/O chyby? Takové programátory vykopat!!  Program, který není schopen při read() ošetřit návratovou hodnotu -1 by neměl být vůbec vypuštěn. Přece nemusí jít jen o vyndání média, co chyby na médiích, pády sítě (protože lokací může být přimountovaná síť).

To je fakt hloupý argument  :D

Citace
Proto jsem si pro sebe vytvořil klávesovou zkratku Super-E, po které se odpojí filesystém, vysune CD, počká 3 s a pak se zase zavře (na výměnu CD to stačí).

Bezva, k čemu tlačítko na mechanice, máme přece klávesnici  :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 24. 01. 2011, 10:43:17 »

[/quote]

K cemu klavesnice? Mame prece tlacitko na mechanice a muzeme psat morzeovkou.

ondra.novacisko.cz

« Odpověď #43 kdy: 24. 01. 2011, 11:02:26 »

Citace

K cemu klavesnice? Mame prece tlacitko na mechanice a muzeme psat morzeovkou.

BFU takhle nefunguje. BFU zapína mikrovlnku na mikrovlnce, sporák na sporáku, světlo v pokoji, který chce rozsvítit, televizi ovladačem, video druhým ovladačem, rádio tlačítkem na rádiu a CDčko vysouvá tlačítkem u CDčka. Kdo si má pamatovat klávesové zkratky. To člověk skončí s papírkem přilípnutým na monitoru. To tlačítko u CD-ROMky má prostě nějaký význam a holt linuxák jeho výhodu zatím nedocenil

Kit

« Odpověď #44 kdy: 24. 01. 2011, 11:13:53 »
Proto jsem si pro sebe vytvořil klávesovou zkratku Super-E, po které se odpojí filesystém, vysune CD, počká 3 s a pak se zase zavře (na výměnu CD to stačí).

[/quote]

Při troše snahy bych tu obsluhu mohl dát i na tlačítko CD mechaniky, ale nechce se mi do toho rýpat, protože mi ta klávesová zkratka vyhovuje.

Také mi není jasné, proč tvůrci desktopových OS nedávají do svých distribucí obsluhu tlačítka na mechanice. Úplně by stačilo to tlačítko navázat na příkaz eject.