Jediný, kdo zde teoretizuje, jste vy. Tazatel může jako absolvent IT dělat Ph.D. v oblasti financí a bankovnictví zcela bez problémů. Stačí najít vhodné téma.
Ano, zcela dle očekávání. Tvůj příspěvek je sice formálně správný, akorát vůbec nepasuje do zdejší diskuze.
Tazatel může dělat PhD v jakémkoliv oboru, kde
- má nějaký solidní background a současně
- se to téma opírá o IT, kde využije ty své magisterské znalosti.
Téma propojující svět financí a IT může klidně vypsat katedra na IT škole, stejně jako katedra na nějaké ekonomické škole. Pokud ale tazatel ten ekonomicko-finanční background nemá, tak silně pochybuji, že pro něj existuje vhodné téma v oblasti financí. Ano, může se stát, že nějaká katedra finančnictví vypíše čistě IT zadání, protože bude potřebovat ve svém obecně finančním výzkumu nějaký dílčí IT subvýzkum. A prakticky se rozhodnou, že udělají čisté IT zadání, protože se jim na to bude snáze shánět ten řešitel. A takový výzkumný úkol pak může řešit i někdo bez toho finančního backgroundu. Ale pak to bude PhD z oblasti finančnictví maximálně tak formálně.
Znovu, jako malým dětem, opakuji, že tazatel se ptá po dalším studiu v jiném oboru, protože se CHCE NAUČIT NĚCO V NOVÉM/JINÉM OBORU. Celá PhD část diskuze je tudíž zcela jalová. Já přiznávám svůj díl viny na tom, že tady ta jalová diskuze je, ale já jsem ten, kdo říká, že jdete špatně a kdo se snaží poukazovat na původní zadání.
Teoretizování je přesně tvůj přístup, kdy píšeš obecné, teoreticky platné věci, které ale nezapadají do reality zadání od původního tazatele.