Jsem javista a nechci pořád vyvíjet pro banky a korporace!

mmm

Re:Jsem javista a nechci pořád vyvíjet pro banky a korporace!
« Odpověď #15 kdy: 10. 01. 2017, 11:56:05 »
Frikulinske zmrdoviny: takmer vsetko v Docker svete preferuje Go, napr. Dropbox svoj Pocket Magic najprv napisal v Go ale nakoniec ho prepisal este raz do Rust. Spomenuty shell mi pride ako najvhodnejsi kandidat na frikulinske zmrdoviny.
Ty to tady moc nečteš, co? Že vůbec nejsi v obraze co se týče anti-hipsterské komunity. Pro antihipstery je docker naprostým ztělesním frikulínství a Dropbox je jedním z avatarů Cloudu, boha zmrdovin.

https://twitter.com/hipsterhacker/status/577587054642536449?lang=cs

« Odpověď #16 kdy: 10. 01. 2017, 17:38:13 »
... To je neuvěřitelný bordel! Tolik lidí používá Linux nebo Maca, a oni udělají tuhle aplikaci v .NETu. Totální nýmandi jak na úřadě, tak v te firmě!
Nevím jestli asi dvě procenta jsou zrovna "tolik" ... .

Meh

« Odpověď #17 kdy: 10. 01. 2017, 20:08:24 »
Jo, jiný jazyk, ideálně něco moderního jako Go nebo třeba Rust
Jiny jazyk, ano, ale on chce delat neco poradneho, ne frikulinske zmrdoviny. Takze bud C nebo shell.

Frikulinske zmrdoviny: takmer vsetko v Docker svete preferuje Go, napr. Dropbox svoj Pocket Magic najprv napisal v Go ale nakoniec ho prepisal este raz do Rust. Spomenuty shell mi pride ako najvhodnejsi kandidat na frikulinske zmrdoviny.

Kacirstvi. Praotec McIlroy by nebyl pobaven!!!

Kdo iv

« Odpověď #18 kdy: 10. 01. 2017, 20:17:44 »
... To je neuvěřitelný bordel! Tolik lidí používá Linux nebo Maca, a oni udělají tuhle aplikaci v .NETu. Totální nýmandi jak na úřadě, tak v te firmě!
Nevím jestli asi dvě procenta jsou zrovna "tolik" ... .

Tak ono je otazka dve procenta z kolika? Dve procenta z deseti je asi malo, ale dve procenta z miliardy uz je podle me docela hodne velka skupina lidi  :P

joohn

« Odpověď #19 kdy: 10. 01. 2017, 21:44:31 »
Ty to tady moc nečteš, co? Že vůbec nejsi v obraze co se týče anti-hipsterské komunity. Pro antihipstery je docker naprostým ztělesním frikulínství a Dropbox je jedním z avatarů Cloudu, boha zmrdovin.
Mhmm, ja som teraz zmateny, neisty svojou orientaciou a prislusnostou k spomenutej (anti-)socialnej skupine - neviem, ci som hipster alebo anti-hipster. Neviem, co mam vlastne lajkovat alebo hejtovat [Docker, Go, Dropbox, Java, root.cz, ...].

TJK

« Odpověď #20 kdy: 27. 04. 2017, 12:14:12 »
Tak vyvíjej pro zdravotnictví, nebo pro stát.  :D
A teď malá vsuvka. Považuju za vrchol všeho, když soft, ketrý poptává stát pro komunikaci s úřady (je to takové vyplňování formuláře s pdf), je udělaný v .NETu. To je neuvěřitelný bordel! Tolik lidí používá Linux nebo Maca, a oni udělají tuhle aplikaci v .NETu. Totální nýmandi jak na úřadě, tak v te firmě!
Co použít "mono UredniAplikace.exe". Osobně programuju v Javě a v C#. Fakt, že něco je v .NET mi nepřipadá jako bordel. Jeden z mých backend serverů v .NET mi běží na standardním RHEL linuxu (implementace MONO 4.6.2).

gocoder

« Odpověď #21 kdy: 27. 04. 2017, 13:04:30 »
Krom absence VM má Go GC, jehož efektivity Java z principu nikdy nedosáhne, to je hlavní přednost Go. C++ se v podstatě hodí na to samé, co Go, dosahuje stejné efektivnosti, ale ve většině případů bude kód složitější a nepřehlednější. Java je prostě jen relikt.
Proc na Go GC Java *nikdy* nedosahne?

Hlavni prednost Go je v gorutinach a ucinne paralelizaci diky pipeliningu pri predavani dat prez channely. Navic levne pouzivani kodu z Githubu a dalsich zdroju, co nahrazuje Maven.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 27. 04. 2017, 13:09:13 »
Krom absence VM má Go GC, jehož efektivity Java z principu nikdy nedosáhne, to je hlavní přednost Go. C++ se v podstatě hodí na to samé, co Go, dosahuje stejné efektivnosti, ale ve většině případů bude kód složitější a nepřehlednější. Java je prostě jen relikt.
Proc na Go GC Java *nikdy* nedosahne?
Je to způsobem implementace GC a správy paměti obecně. V některých případech musí Java dealokovat řádově více objektů, kde je v případě Go jen jeden velký objekt (jenž navíc ani nemusí být na haldě, ale předpokládejme, že je). Poměrně srozumitelně to je vysvětlené přímo v interní dokumentaci k runtimu.