Přechod do IT ve 30 letech

YF

Re:Přechod do IT ve 30 letech
« Odpověď #15 kdy: 24. 03. 2017, 18:54:57 »
To je právě ten problém. Ten jejich test je fajn, ale těžko říct, co vlastně měří. Ono to procentně fakt sedí, takže moc lidí ten test jako ty nedá. Problém je pořád v tom, co vlastně měří.
To není žádný problém, ani žádná záhada. Správně sestavený IQ test by měl na základě úloh vyžadujících pouze základní znalosti otestovat inteligenci testovaného, jeho obecnou schopnost chápat a řešit problémy. Ale inteligence není nic, co by se dalo samostatně použít. Inteligent bez vzdělání je úplně stejně k ničemu, jako titulovanej blbec. Takže inteligence je pouze potenciál, k jehož využití je třeba vyvinout nějaké další úsilí.

Tu to právě neměří. Co je na tom tak složitého? Prostě to neměří inteligenci a nikdy neměřilo. Většina lidí v Mensa jsou blbci, ale znám lidi, kteří jsou chytří a zároveň mají dobrý test.

Feynman asi nebyl teda moc inteligentní, co? :D
Citace
Feynman was universally regarded as one of the fastest thinking and most creative theorists in his generation. Yet it has been reported-including by Feynman himself-that he only obtained a score of 125 on a school IQ test.

hele javamane - chtel sem se te zeptat - mas doma slepici?

javaman ()

« Odpověď #16 kdy: 24. 03. 2017, 19:08:02 »
Nemám. Vejce normálně kupuju. A souvislost s tématem? Nepsal bys přece nějaké nesmysly mimo téma, ne?

YF

« Odpověď #17 kdy: 24. 03. 2017, 19:21:01 »
Nemám. Vejce normálně kupuju. A souvislost s tématem? Nepsal bys přece nějaké nesmysly mimo téma, ne?
... no ono to s tvymi prispevky uzce souvisi prave ... :) strasne me pripominas jednoho typka co sem videl v televizi - fakt nemas slepici?

« Odpověď #18 kdy: 24. 03. 2017, 19:40:36 »
Díky všem za reakce.

S IQ souhlasím s názorem, že je to pouze poteniál a záleží na jeho použití, nedělal bych z toho čísla žádnou velkou vědu, měl jsem prostě možnost si ten test udělat, tak jsem do toho šel, nijak to můj život zatím nezměnilo...
Co se matematiky týká, není to tak, že bych k ní neměl vztah, pár matematických předmětů jsem si na VŠ taky zapsal. Spíš jde o to, že jsem tehdy neměl motivaci se tomu věnovat, protože jsem nevěděl, jaké to má praktické využití, dnes už to tuším a dívám se na to jinak.
Zmíněné finance jsou samozřejmě v hrubém a samozřejmě to nechci hned, chtěl bych se ale dostat někam, kde bych měl možnost na sobě pracovat a k podobné částce se postupně vypracovat.

Já začínal ještě později.

A jak jsi začínal? Jak jsi postupoval?

javaman ()

« Odpověď #19 kdy: 24. 03. 2017, 19:43:37 »
Kdyby to byl potenciál, tak to samozřejmě ovlivňuje vše. Blbec by mohl dělat cokoli a stejně vždy bude k ničemu. Podstatné je to, s čím se narodíme.

V Praze dostávají 40 tisíc lidi po škole, takže to jsou sranda peníze, ale nevím, kde jsi.

YF

« Odpověď #20 kdy: 24. 03. 2017, 19:44:48 »
Kdyby to byl potenciál, tak to samozřejmě ovlivňuje vše. Blbec by mohl dělat cokoli a stejně vždy bude k ničemu. Podstatné je to, s čím se narodíme.

V Praze dostávají 40 tisíc lidi po škole, takže to jsou sranda peníze, ale nevím, kde jsi.
... ani rybicky ve vane?

« Odpověď #21 kdy: 24. 03. 2017, 19:45:03 »

Od Brna.

javaman ()

« Odpověď #22 kdy: 24. 03. 2017, 19:49:44 »

Od Brna.

Tak to bude třeba 30. Brno je spíše pro socky. RH a spol. Přestěhovat se nechceš? Praha je sice hnusná, ale práce je tu všude.

Každopádně začít ve 30 je v pohodě, i když asi moc potenciál nemáš, pokud se takhle ptáš. To jen k tomu IQ.

odpramenu

« Odpověď #23 kdy: 24. 03. 2017, 20:08:44 »
Citace
Feynman was universally regarded as one of the fastest thinking and most creative theorists in his generation. Yet it has been reported-including by Feynman himself-that he only obtained a score of 125 on a school IQ test.
[/qoute]

menza je klub, kde se ocekavaji predvidatelne parametry. proto ocekavam, ze test toho spolku meri laminaritu/konformni slozku inteligence.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 24. 03. 2017, 20:10:00 »
rád bych se vás zeptal na názor, zda si myslíte, že je možné úspěšně přestoupit do IT v pokročilejším věku (konkrétně je mi 30 let).

Proc ne? Uelali to i jini, clovek na to hlavu bud ma nebo nema.

Jinak ale take lze pokracovat v biologii, ale mimo CR. Treba nekde, kde biologii prikladaji vic vyznamu nez v CR, pokud takove misto existuje. Treba jedna znama Italka ve Washingtonu pracovala na vyzkumu s nejakym laureatem Nobelovy ceny, po navratu do Italie nejdriv nemohla najit zadnou praci, posleze nasla ve vyzkumu lecby nejake nemoci, ale plat je tak na zaplaceni babysiterky, aby mohla chodit do prace.

javaman ()

« Odpověď #25 kdy: 24. 03. 2017, 20:11:05 »
Citace
[/qoute]

menza je klub, kde se ocekavaji predvidatelne parametry. proto ocekavam, ze test toho spolku meri laminaritu/konformni slozku inteligence.

Takže to měří inteligenci? Inteligence je jen jedna. Ani žádné EQ není, to jsou zase nesmysly, které někdo vymyslel kvůli IQ.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 24. 03. 2017, 20:56:18 »
Inteligence je jen jedna.

Ovsem najdou se kaciri, kteri tvrdi, ze inteligenci je cela rada.

javaman ()

« Odpověď #27 kdy: 24. 03. 2017, 21:19:00 »
Inteligence je jen jedna.

Ovsem najdou se kaciri, kteri tvrdi, ze inteligenci je cela rada.

To je jejich problém. Asi není náhoda, že inteligentní lidé vykazují stejné znaky.

davkol

« Odpověď #28 kdy: 24. 03. 2017, 21:21:46 »
Přihlásil jsem se na kombinovanou aplikovanou informatiku na ÚPOL, ale mám stále pochybnosti, zda se dá ještě přeskočit do jiného oboru.
Ten obor je dobrý, když děláš v IT a potřebuješ papír. Nic proti, ale za tři přednášky/semestr se ty náročnější předměty naučit nejde. A skutečně, když jsem byl na nějakém termínu společně s dálkaři, nevěděl jsem, zda se smát, nebo plakat.

Spíš by mě zajímalo, proč nejdeš na bioinformatiku.

Polymath

« Odpověď #29 kdy: 24. 03. 2017, 21:22:14 »

Od Brna.

Tak to bude třeba 30. Brno je spíše pro socky. RH a spol. Přestěhovat se nechceš? Praha je sice hnusná, ale práce je tu všude.

Každopádně začít ve 30 je v pohodě, i když asi moc potenciál nemáš, pokud se takhle ptáš. To jen k tomu IQ.
Hulán je socka? A co Tleskač?