Cenzura na fóru

noef

• 897
    • Zobrazit profil
Cenzura na fóru 2
« Odpověď #30 kdy: 24. 03. 2017, 09:42:17 »
Mozna se nezamykaji nepohodlna vlakna pro moderatory, ale kazdy muze jednoduse zamceni pro nej spatneho vlakna zpusobit. Staci jeden, dva trolovaci prispevky a redakce zamyka (viz https://forum.root.cz/index.php?topic=15098.msg205085;topicseen#new). Proc? Proc nicite cele vlakno, casto zajimavou diskuzi? Pokud to chcete moderovat, tak to udelejte poradne - budto smazte prispevky, ktere jsou jen nadavky ci jasny trolling, nebo to vlakno rozstepte na dve (nebo vice) a prispevky popresouvejte do novych. Nevim, proc zamykat vlakno jen kvuli tomu, ze dva lidi si nadavaji zatimco ostatni jejich prispevky ignoruji a diskutuji k topicu... Dost zajimavavych temat bylo takto znicenych (z meho pohledu) pohodlnosti moderatoru. Radeji, nez by rozhodili vlakno o widlich vs. linux na dve (ano, ten topic je IMO jeden z nejrelevantnejsich pro tento server), ho radeji cele znici = zamcou. A pritom se casto v takovychto vlaknech argumentuje vecne a jsou stale zasilana nova fakta, mereni, odkazy. Kvuli par lidem nicit cele vlakno... Podobne s off-topicem - neni vyjimecne, ze po trech prispevcich se vyresi dotaz OP a nekolik stran se resi lehce souvisejici tema, casto i na pomerne vysoke (odborne) urovni, casto od lidi s hromadou praxe. Nechapu, proc takovy kvalitni obsah, casto kvalitou lepsi nez clanky, zamykat, kdyz by stacilo vse od 4. prispevku presunout do noveho vlakna. Kdyz se stane takovy fail, ze zamcou zajimavou diskuzi, tak se vetsinou ze znechuceni radeji na par dni presunu jinam, treba na reddit atp., protoze pokud se navic i ucastnim diskuze, tak mam pocit, jak kdyby veskera prace vlozena do psani prispevku byla ztracena.

PS: Ocekavam, ze tohle po dvou prispevcich taky zamcou :D.

nula

• 103
    • Zobrazit profil
Cenzura
« Odpověď #31 kdy: 24. 03. 2017, 10:14:11 »
To si delate рrdel? To fakt minite mazat, ci jinak zakazovat zcela slusna a normalni temata? Napriklad co napsal noef ted o tom, proc se zamykaji temata, ktera jsou casto zajimava, jen kvuli nekolika kretenum, kteri je schvalne znici?
To jste ho museli hned smazat, protoze rekl pravdu? Nebo proc je nepristupne?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Cenzura
« Odpověď #32 kdy: 24. 03. 2017, 10:29:57 »
To, co napsal noef, je smysluplný příspěvek. Předpokládám,že ho Petr Krčmář četl, protože ho ručně přidal do toho zamčeného tématu ze včera. Možná by stálo za to to staré téma pročistit a novu odemknout, protože příspěvky by do něj zjevně ještě byly...

EDIT: Odkaz na noefův příspěvek

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 24. 03. 2017, 10:40:13 »
Já bych jako jeden nápad měl, ale asi by se mu musel někdo chvíli věnovat (vývojáři) a to by mohl být problém. Co kdyby měl autor diskuze nějaký prostředek k moderování? Už se to tu tuším řešilo, že mazat je blbost, ale nestačilo by, kdyby mohl příspěvky skrývat? Že by se místo příspěvku zobrazil jen proužek kdo a kdy a dal by se rozkliknout, případně by si uživatel rovnou klikl na ukázat všechen spam a viděl by vše.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #34 kdy: 24. 03. 2017, 10:42:29 »
Já bych jako jeden nápad měl, ale asi by se mu musel někdo chvíli věnovat (vývojáři) a to by mohl být problém. Co kdyby měl autor diskuze nějaký prostředek k moderování? Už se to tu tuším řešilo, že mazat je blbost, ale nestačilo by, kdyby mohl příspěvky skrývat? Že by se místo příspěvku zobrazil jen proužek kdo a kdy a dal by se rozkliknout, případně by si uživatel rovnou klikl na ukázat všechen spam a viděl by vše.
Asi se to tu už řešilo. Nebylo by možná špatné mít možnost třeba "vypalcovat" nahoru kvalitní příspěvky k tématu. I kdyby palcovat mohli třeba jen registrovaní (aby si to někdo nenahnal klikátorem).

mmm

« Odpověď #35 kdy: 24. 03. 2017, 10:51:11 »
Omlouvám se, jestli jsem způsobil zamčení tématu. Reagoval jsem na JarduP. Většinou je to on, kdo zatahuje politiku do nesouvisejících vláken. Když s ním někdo nesouhlasí, případně ho usvědčí ze lži, JardaP ho označí za trolla a požaduje mazání jeho příspěvků případně zamčení vlákna. Ve svývh příspěvcích často "propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka nebo hlásá národnostní, rasovou, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob". Považuji za svou občanskou povinost na jeho nenávistné příspěvky reagovat.

Lol Phirae

« Odpověď #36 kdy: 24. 03. 2017, 10:59:25 »
A nejvíc mě nasralo zamčení registru ohňostrojů  >:(

Re:Cenzura na fóru
« Odpověď #37 kdy: 24. 03. 2017, 11:13:14 »
Žádný komplexnější vývoj na fóru nikdo dělat nebude, s tímhle mě vývojáři posílají k šípku.

Navíc, koho chcete hodnotit, když tu většina lidí reaguje bez registrace? Zamčení je rozumné řešení vykloubených diskusí. Nic se tím nemaže a neničí, jen se tím ukončí debata plná nadávek a nesouvisejících hádek. Tohle by mělo zůstat technicky orientované fórum.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #38 kdy: 24. 03. 2017, 11:19:51 »
Omlouvám se, jestli jsem způsobil zamčení tématu. Reagoval jsem na JarduP. Většinou je to on, kdo zatahuje politiku do nesouvisejících vláken. Když s ním někdo nesouhlasí, případně ho usvědčí ze lži, JardaP ho označí za trolla a požaduje mazání jeho příspěvků případně zamčení vlákna. Ve svývh příspěvcích často "propaguje hnutí, které prokazatelně směřuje k potlačení práv a svobod člověka nebo hlásá národnostní, rasovou, náboženskou či třídní zášť nebo zášť vůči jiné skupině osob". Považuji za svou občanskou povinost na jeho nenávistné příspěvky reagovat.
Líp uděláš, když se na politický příspěvky na místním fóru vykašleš (nebo nad cizíma mávneš rukou). Já "spam" vizuálně ignoruju, ani to nečtu. Jarda zrovna umí přispívat skvěle věcně, ale někdy se to může zvrhnout ve flame war nebo nějakou blbou diskuzi. Tomu nejlépe předejít nereagováním (promiň Jardo, vlastně Tě momentálně označuju v určitých případech za trolla :) ).

Dobře to shrnul Petr Krčmář: Tohle by mělo zůstat technicky orientované fórum

Petr Krčmář: Že vývojáři nebudou zasahovat do fora (pošlou Tě k šípku) tu už určitě zaznělo v minulosti. Spíš jde o samotné možnosti SMF, pokud by tam něco jako kvalita příspěvku (ne přispěvatele!) bylo, šlo by to možná zapnout...? Nepamatuju si výstupy předchozích diskuzí a nechce se mi to teď hledat, tak to možná zmiňuju zbytečně...

« Odpověď #39 kdy: 24. 03. 2017, 11:22:52 »
To ale bude stejně fungovat jen pro registrované a já nechci takhle utahovat šrouby a banovat IP a rozjet nějaký boj. To nepomůže nikomu.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 24. 03. 2017, 11:42:46 »
No a co takhle spustit IRC? :) Tam by se některé kraviny hodily víc a odesílání některých lidí do míst, kde záda ztrácí své hezké jméno, by bylo jaksi dynamičtější a záživnější :D

zerber

« Odpověď #41 kdy: 24. 03. 2017, 12:17:09 »
Navrh na vylepseni:
Dnes mame palec nahoru/dolu, co tak pridat jeste ikonku trolla a prispivajici diskuteri by to moderovali tak nejak sami. Kdyz prispevek nazbira napr. 5x trolla tak cele vlakno se collapsne a nezaclani (nebo se presune jinam).

Lol Phirae

« Odpověď #42 kdy: 24. 03. 2017, 12:21:57 »
Ještě mi tam chybí ikona penisu a lopaty.

zerber

« Odpověď #43 kdy: 24. 03. 2017, 12:25:00 »
Kdepak, lopaty nas multikulturne obohacuji. A troll resi i penis.

« Odpověď #44 kdy: 24. 03. 2017, 12:31:31 »
@Petr Krčmář: Nejak tedy nechapu, jak je mozne, ze kdyz treba Hawran zacne debatu o tom, kam se ubira webdesign, je to zamcene po par prispevcich. ...

Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal.

PS: Nebylo toto vlákno už locknuté?