Je televizní vysílání přežité?

Czlovek

Je televizní vysílání přežité?
« kdy: 12. 03. 2017, 14:10:47 »
Myslíte si, že televize je v současnosti mrtvé médium? Já si myslím že do jisté míry ano. Třeba já co jsem se před třemi roky odstěhoval, od rodičů, tak televizi nemám a ani mi nechybí. Ale celkově si myslím, že v dnešní době vysokorychlostního internetu je klasické televizní vysílání přežitek. Byl bych osobně pro to, pozemní televizní vysílání kompletně zrušit a uvolněné frekvence použít pro data (univerzální). A televizní vysílání nechat pouze přes satelit (DVB-S).

Kit

Re:Je televizní vysílání přežité?
« Odpověď #1 kdy: 12. 03. 2017, 14:26:58 »
Klasické televizní vysílání už zmizelo a bylo nahrazeno DVB-T, které je datovým přenosem.

Jirka1

« Odpověď #2 kdy: 12. 03. 2017, 14:58:17 »
Byl bych osobně pro to, pozemní televizní vysílání kompletně zrušit a uvolněné frekvence použít pro data (univerzální). A televizní vysílání nechat pouze přes satelit (DVB-S).
Takže byste byl takový ten "chytrý soudruh", který ví, co mají lidi dělat. Přes DVB-T přijímá vysílání u nás asi 50-60% diváků. Ti by vám jistě poděkovali a s ještě větší radostí by za dosud volné vysílání začali platit jako za internetové připojení :-)

javaman ()

« Odpověď #3 kdy: 12. 03. 2017, 15:05:34 »
Ti by vám jistě poděkovali a s ještě větší radostí by za dosud volné vysílání začali platit jako za internetové připojení :-)

Kde se neplatí za pozemní signál?

Nox

« Odpověď #4 kdy: 12. 03. 2017, 15:14:34 »
Podle me televizni vysilani uz prezite je. Ale chce to jeste minimalne nejakou generacni obmenu, nez by se mohlo zacit mluvit o ruseni. Rada lidi na to proste porad kouka, byt treba ja kdyz nekde na navsteve TV bezi, mam nutkani zvracet.
A pokud by k tomu doslo, tak by to frekvencni pasmo zahnojily mobily, ktere uz tak okupuji spousty frekvenci, protoze bezi soucasne v mnoha standardech (GSM, 3G, LTE).

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12. 03. 2017, 15:40:23 »
Bude to přežité, až bude v každé salaši optický kabel. Technicky reálné to je. Když jdou do každé díry natahat telefonní kabely, proč ne optické ? Aspoň nejsou tolik ohroženy šroťáckou krádeží.

Kit

« Odpověď #6 kdy: 12. 03. 2017, 16:02:30 »
Bude to přežité, až bude v každé salaši optický kabel. Technicky reálné to je. Když jdou do každé díry natahat telefonní kabely, proč ne optické ? Aspoň nejsou tolik ohroženy šroťáckou krádeží.

Na té salaši bych to viděl spíš na DVB-S, protože když je problém tam natáhnout elektřinu, tak optika bude ještě problematičtější.

« Odpověď #7 kdy: 12. 03. 2017, 16:32:44 »
Imho televizne vysielanie technologicky uz predsa skoncilo - vsade je digitalne vysielanie... Co sa tyka celkovo televizie, tak som pocul taky zaujimavy nazor od kolegu, ze TV stanice proste o par desiatok rokov skoncia spolu so starsou generaciou, a pretransformuju sa na nieco podobne youtube kanalom, kde budu uploadovat svoju produkciu (vlastne serialy, zabavne programy, reality show, dokumenty a pod.)... Nieco by na tom mohlo byt - ja si napr. rad pozriem Show Jana Krausa pritom zasadne iba na youtube, pretoze si to pozriem kedy chcem a kde chcem, nezaujimavych hosti preskocim a popravde ani neviem ci to na slovensku niektora stanica vysiela :D podobne napr. Neskoro vecer s Petrom Marcinom... inak Tv nepozeram... :D resp. ak som na navsteve a je zapnute TV tak cumim na reklamy ktore som od poslednej navstevy nevidel - vsetci z toho maju srandu -> akoze z mojich reakcii na tie reklamy :D
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

Jirka1

« Odpověď #8 kdy: 12. 03. 2017, 16:40:56 »
Vy platíte ČRa nebo Pařízkovi?

« Odpověď #9 kdy: 12. 03. 2017, 19:50:45 »
Cele tydenni vysilani shrnuje Pořad na Streamu - vic nez tech 5 minut bych beznym TV fakt nedal. Je to k bliti.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

javaman ()

« Odpověď #10 kdy: 12. 03. 2017, 20:09:48 »
Vy platíte ČRa nebo Pařízkovi?

To nevim, ale vždy byl signál placený. Už není?

« Odpověď #11 kdy: 12. 03. 2017, 21:33:46 »
Za Českou Televizi se platí a je fakt, že iVysílání občas používám (viděl jsem Kosmo a Bohéma - občas kouknu na starý film nebo seriál).
Takový ten pelmel kontinuálně vysílaný přes den si myslím, že je odsouzen k zániku. Vyjímkou je zpravodajství a sport.

Také si všimněte jaká je teď cílová skupina diváků (převážně starší, bez jakýchkoliv nároků na technickou kvalitu).

Takže ano přežilo se to, stejně jako kamenné videopůjčovny, jen ten propad dlouho trvá.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

Atlantis

« Odpověď #12 kdy: 12. 03. 2017, 21:37:55 »
Spousta lidí jsou ovce co si chtěj sednout do křesla a čumět na to, co jim TV naservíruje. Vidím to i v rodině...
Takže pro mě ano, TV ani nemám, ale pro spoustu lidí je to naprosto nepostradatelná věc.

Míla

« Odpověď #13 kdy: 12. 03. 2017, 22:03:14 »
"Za vysílání" se platí koncesionářský poplatek, který je ze zákona.
Je to za "možnost příjmu" vybírá ho Česká televize. Ostatní TV žijou jen z reklam.
Podobně je to u Rozhlasu.

M.

Lama

« Odpověď #14 kdy: 12. 03. 2017, 23:59:11 »
Ale celkově si myslím, že v dnešní době vysokorychlostního internetu je klasické televizní vysílání přežitek.

Neřekl bych. Chtělo by to nějaký fundovany propocet, ale troufám si tvrdit, že kdybys nahnal všechny diváky k internetu, tak během chvíle by klekla pod náporem většina linek. Když si vemu, že u nás jsou v provozu nezřídka i 3 tv současně a každý se dívá na něco jiného a to by ta naše linka prostě nedala. Zvláště, když se čím dál víc obsahu vysílá v HD.
Nehledě na to, že ta deklarovaná rychlost připojení je často jen na papíře a uplatňuje se něco jako agregace.

Druhá věc je, že spousta lidí kašle na nějakou interaktivitu. Oni jen pasivně sledují to, co jim druhý naserviruje. Ani ty reklamy jim nevadí, aspoň co já pozoruju, tak  kolikrát řve reklama i při obědě. A jestli bude sledovat krávonovelu takovou či makovou, nebo jestli bude koukat na soudkyni Barboru nebo soudce Bramboru je jim v podstatě jedno, hlavně, že se tam řeší vztahy.

Já třeba občas kouknu na Simpsonovi. Mohl bych si je stahovat, ale proč? Za jedno, dávají je furt dokola, je mi fuk jakej díl zrovna bude a navíc to davaj v době, kdy mi to vyhovuje a mám náladu se dívat, tedy navečer.

A ti programoví manažeři to vědí, či alespoň předpokládají a snaží se skladbu programu přizpůsobit tomu, kdy má jaká cílová skupina čas.

Tu interaktivitu ocení jen někdo, viz výše. Mnoho lidí jsou jen pasivní konzumenti, které nebaví a ani je nenapadne, že by mohli brouzdat po různých fórech a zkoumat, jestli neexistuje i jiná produkce než ta, kterou nám servírují naše tv. Už jen to, že většina tv dává pořád dokola to samé a lidé na to pořád dokola čučej, lecos o těch lidech naznačuje.