Ale celkově si myslím, že v dnešní době vysokorychlostního internetu je klasické televizní vysílání přežitek.
Neřekl bych. Chtělo by to nějaký fundovany propocet, ale troufám si tvrdit, že kdybys nahnal všechny diváky k internetu, tak během chvíle by klekla pod náporem většina linek. Když si vemu, že u nás jsou v provozu nezřídka i 3 tv současně a každý se dívá na něco jiného a to by ta naše linka prostě nedala. Zvláště, když se čím dál víc obsahu vysílá v HD.
Nehledě na to, že ta deklarovaná rychlost připojení je často jen na papíře a uplatňuje se něco jako agregace.
Druhá věc je, že spousta lidí kašle na nějakou interaktivitu. Oni jen pasivně sledují to, co jim druhý naserviruje. Ani ty reklamy jim nevadí, aspoň co já pozoruju, tak kolikrát řve reklama i při obědě. A jestli bude sledovat krávonovelu takovou či makovou, nebo jestli bude koukat na soudkyni Barboru nebo soudce Bramboru je jim v podstatě jedno, hlavně, že se tam řeší vztahy.
Já třeba občas kouknu na Simpsonovi. Mohl bych si je stahovat, ale proč? Za jedno, dávají je furt dokola, je mi fuk jakej díl zrovna bude a navíc to davaj v době, kdy mi to vyhovuje a mám náladu se dívat, tedy navečer.
A ti programoví manažeři to vědí, či alespoň předpokládají a snaží se skladbu programu přizpůsobit tomu, kdy má jaká cílová skupina čas.
Tu interaktivitu ocení jen někdo, viz výše. Mnoho lidí jsou jen pasivní konzumenti, které nebaví a ani je nenapadne, že by mohli brouzdat po různých fórech a zkoumat, jestli neexistuje i jiná produkce než ta, kterou nám servírují naše tv. Už jen to, že většina tv dává pořád dokola to samé a lidé na to pořád dokola čučej, lecos o těch lidech naznačuje.