Platy programátorů absolventů - jaká je realita?

javaman ()

Re:Platy programátorů absolventů - jaká je realita?
« Odpověď #30 kdy: 07. 02. 2017, 18:54:27 »
A kolik bys dostal na švarc? 120 na HPP je už hezké.

jpu

« Odpověď #31 kdy: 07. 02. 2017, 19:31:53 »
Musis si uvedomit, ze obcas se tu pouzivaji bulharske konstatnty.....
A pak nekteri si stale pletou zamestnanecky pomer versus prace na fakturu, programator versus konsultant atd

Přesně tak. Lopaty běžně říkají IČO a hádají se s normálními zaměstnanci :D Pro vývoj je zaměstnanec ideální, i když se všichni snaží tvrdit opak. Vývojář, který dělá půl roku na projektu a pak jde na jiný, je vývojář k ničemu. Nikdy nepozná plody své práce.
ty si uz spoznal plody tvojej hluposti? my ju tu spoznavame uz niekolko mesiacov :)

jpu

« Odpověď #32 kdy: 07. 02. 2017, 19:35:06 »
To by asi šlo, ale škoda, že jsem nikdy takový pohovor neviděl. Většinou se ptají na píčoviny, který stačí umět nazpaměť a jsi king.
takze podla teba by bolo fajn, keby je na pohovore napr. matfyzak, ktori celkom urcite vystudoval nejaku VS a skoda ze si taky pohovor nezazil, ale ty vysokoskolakov beries za lemplov, ktori stratili roky zivota a su k nicomu. to si dost protirecis. myslim, ze si ani neuvedomujes co pises a v hlave sa ti honia dost chore myslienky ;)

javaman ()

« Odpověď #33 kdy: 07. 02. 2017, 19:52:18 »
Vysokoškoláci jsou tak z 80 % úplní lemplové, kteří jsou k ničemu. Mně šlo to, že by tě vyzkoušel. Ale to se svým retardovaným myšlením asi nechápeš.

honzik

« Odpověď #34 kdy: 07. 02. 2017, 19:57:27 »
Jesli seš absolvent nebo ne je uplně mimo. Já osobně bych nedělal pod 150k a homeoficky.

javaman ()

« Odpověď #35 kdy: 07. 02. 2017, 20:01:34 »
Jesli seš absolvent nebo ne je uplně mimo. Já osobně bych nedělal pod 150k a homeoficky.

Tak to nás mrzí, že jsi na pracáku 8)

Polymath

« Odpověď #36 kdy: 07. 02. 2017, 20:12:48 »
Vysokoškoláci jsou tak z 80 % úplní lemplové, kteří jsou k ničemu. Mně šlo to, že by tě vyzkoušel. Ale to se svým retardovaným myšlením asi nechápeš.
A ty jsi studoval co?

Lama

« Odpověď #37 kdy: 07. 02. 2017, 20:26:52 »
Sorry jako  :D , ale 30K v IT mi příde málo. Když jako "pitomá" obsluha CNC mám okolo těch 30K (a to ani nemusim mít vějšku) a i nováček u nás nemá o moc méně, tak dělat za méně než 35K cokoliv okolo IT - admin, vývojář, tester, etc. - nemá IMHO smysl zvlášť, když ještě kvůli tomu musí studovat.

Sorry jako, ale to je úplně zcestná argumentace.
CNC
- obsluha (tedy člověk, který zadává stroje program, který nevytvořil a spouští ho) CNC stroje nemůže být pitomá. Pokud by byla pitomá, dlouho by obsluhou nebyla.
- obsluha CNC rozhodně typicky nebere 30K.
- programátor CNC (tedy ten, kdo vytváří ten program) může současně dělat i úkony té obsluhy může brát 30K a může někde brát i o něco více. Ale to bere jako zkušený zaměstnanec, který po střední škole začínal v přepočtu na dnešní ceny možná za 15K nebo 20K

Pokud někde nabírají reálnou praxí nepolíbené absolventy strojních průmyslovek za platy blízké 30K (a není tam nějaký háček, jako plynná němčina), tak to bych byl fakt hodně překvapen.

Takže jaký smysl má srovnávat ustálený plat zkušeného a kvalifikovaného pracovníka ve strojařině s nástupním platem v IT (který následně hodně vyroste) a něco z toho vyvozovat? IMHO vůbec žádný.

Sorry jako, ale neumíš číst a chápat psaný text. To "pitomá" jsem napsal v UVOZOVKÁCH. To znamená, že se to nemá brát doslova. Spíš jsem chtěl naznačit, že ta obsluha je méně kvalifikovaná, než ajťák programátor vyvíjející nějaký podnikový nebo účetní nebo operační nebo jakýkoliv jiný systém.

- obsluha CNC rozhodně typicky nebere 30K - u nás ano a nedávno se rozjížděla čtvrtá směna a nemohli sehnat lidi. Do teď máme podstav.

Takže jaký smysl má srovnávat ustálený plat zkušeného a kvalifikovaného pracovníka ve strojařině s nástupním platem v IT (který následně hodně vyroste) a něco z toho vyvozovat? IMHO vůbec žádný.
 A proč by to nemělo smysl? Podle tebe je v pořádku chtít za kvalifikovanou práci stejně jako bere dělník u pásu? Podle mě ne.
Se podiv, co napsal: - Já osobně bych se klaněl asi nejspíš k tomu, že na tyhle fóra chodí lidi, co tím programováním a obecně IT dost žijí a asi ty platy mají jiné, než 90% programátorů, kteří si to prostě v práci odkroutí za těch 20-30k.
On si myslí, že jako junior programátor bude kroutit za 20, časem za 30K, já na to říkám, že je to nesmysl, když tu samou mzdu můžu mít i jako "pitomá" (v UVOZOVKÁCH) obsluha bez vejšky.
Jde mi asi o to, zamyslet se, jestli má smysl studovat 5 let výšku a pak někde kroutit za 20-30K, když těch 20-30K má i maturant bez výšky třeba právě jako ta obsluha CNC a to ještě nedělá tak duševně/mentálně náročnou práci.Já jsem si čuchnul k obojímu, tak vím, co je jak náročné.

Pokud někde nabírají reálnou praxí nepolíbené absolventy strojních průmyslovek za platy blízké 30K (a není tam nějaký háček, jako plynná němčina), tak to bych byl fakt hodně překvapen. - No tak se podrž, protože teď budeš překvapen. A překvapen budeš dvojnásob, když ti řeknu, že ne všichni tam maji strojařinu, jsou tam třeba zedníci, truhláři, automechanici a bůhví co všechno. Lidí je prostě málo. A německy neumí pořádně nikdo.

https://uloz.to/!iHHI1OaqAiSP/img-3426-1-jpg-zip - heslo je lamalamovic, přičemž nástupní plat není o moc nižší, tak přibližně o 2-3K Kč. Vidíte, že je to 5 třída, tu maj právě obsluhy. Programátoři, seřizovači, technologové a pod. maji minimálně 7.

Takže strednitrida, nepodceňuj se, zasloužíš víc než 30K, to mi věř.

jpu

« Odpověď #38 kdy: 07. 02. 2017, 20:27:47 »
on nema ani zakladnu skolu dokoncenu, tazke je irelevantne pytat sa ho, co vystudoval

javaman ()

« Odpověď #39 kdy: 07. 02. 2017, 20:33:05 »
A ty jsi studoval co?

Hlavně teoretický věci, který lze využít všude.

Polymath

« Odpověď #40 kdy: 07. 02. 2017, 20:42:37 »
A ty jsi studoval co?

Hlavně teoretický věci, který lze využít všude.
A na jaké škole?

javaman ()

« Odpověď #41 kdy: 07. 02. 2017, 20:44:55 »
A na jaké škole?

Školy jsou pro lopaty.

Polymath

« Odpověď #42 kdy: 07. 02. 2017, 20:51:03 »
A na jaké škole?

Školy jsou pro lopaty.
Aha. Takže nemáš žádné vzdělání? To je smutné, chtěl jsem ti poslat nabídku zaměstnání, ale formálním požadavkem je VŠ. Tak nic no.

jpu

« Odpověď #43 kdy: 07. 02. 2017, 20:51:25 »
Školy jsou pro lopaty.
aj taky Linus Torvalds je lopata?

Polymath

« Odpověď #44 kdy: 07. 02. 2017, 20:52:20 »
Školy jsou pro lopaty.
aj taky Linus Torvalds je lopata?
To je krumpáč.