@sepiak
Co blázníš s těmi přehnanými rychlostmi? Nemám v linux distrech takový přehled, ale neříkej mi, že neseženete starší (dostatečně záplatované) nebo nějaké lehké.
Schválně mi to nedalo a omrkl jsem starý stroj (co tu máme pro komunikaci se staršími embedded věcmi), Socket 754, nějaký Athlon 64 3000+, 1GB paměti, HDD starý pomalý plotnový 120GB. Windosw XP (lagální) + registry přepsané na POSready (toto už otázka, s legalitou). Nicméně POSready záplatované, aktuální.
Start stroje+systému: 45s-1minuta do úplného utichnutí hdd (ale reaguje už po 45s bez zpoždění, jen start ostatního může být zpomalen)
Nejnovější FF: start 15s prvotní, 5s opakovaný; otestován root,seznam,idnes,facebook 1-3s
Na brouzdání, dokonce i ten FB, úplně stačí. Zkoušel jsem i youtube a tam jsem musel použít flash (ne HTML5)a pak jelo (ne HD). Ale je pravda, že pro 1GB paměti se to uswapovalo, když jsem youtube hodil na pozadí. Takže jediný problém je pravdu ta paměť.
Neříkej mi, že nenajdete žádné distro /třeba i nějak bokem ne úplně košer patchované, obdobně jako ten POSready/, která by to zvládlo stejně, ne-li výrazně lépe - jsou to pitomé XP, žádný DOS, žerou co se dá.