Je lepší začít s C nebo C++?

pek

Re:Je lepší začít s C nebo C++?
« Odpověď #120 kdy: 08. 01. 2017, 12:29:07 »
Studium algebry a analýzy bez znalosti malé násobilky musí být dobrý masochismus.

Nie je. Iba studium linearnej algebry bez znalosti malej nasobilky je masochizmus. Linearnu algebru mi cviciaca dala vyzrat aj s podrazkami. A stale mi chcela dokazovat, ze to neviem aj napriek tomu, ze som ovladal principy, holt len cisla mi ulietavali. Nakoniec som skusku presiel na D-cko, lebo som mal malo zo zapoctu.  Velka cast matematiky je natolko abstraktna, ze ani nie je potrebne tu malu nasobilku celu poznat. (Respektive ju netreba vediet rychlo pouzivat)

V matematice se běžně postupuje od konkrétního k obecnému. Číselné příklady se používají i na nejlepších univerzitách. Podívejte se na přednášky Gilberta Stranga.

Je to bezne pouzivany postup, no vacsinou sa konkretne uvadza kvoli uplnosti, aby vyklad nestal na vode. Ak je to pouzivane aj inak, tak preto, ze vacsina ludi lepsie rozumie cislam, nez abstrakciam. 

Inym zasa ale nejdu cisla, ale idu im abstrakcie. Taki si musia pretrpiet hranie sa na zivu kalkulacku a nevzdat sa. Lahsia cast uciva nasleduje az potom.

+1

javaman ()

« Odpověď #121 kdy: 08. 01. 2017, 12:46:53 »
Jinak pokud to neni popularni jak se to nahrazuje? Ono prave staticke metody vznikaju za urcitim cilem a potreby. V podstate se tim obchazi limitace jazyka. Pokud by jazyk umoznoval psat i funkce ktere nejsou soucasti trid tak staticke metody nejsou potreba.
To je zase diskuse, koukám...

Statické metodě v Javě jsou prostě normální funkce (procedury) které v podstatě nejsou součástí třídy. Jejich umístění do některé třídy je skutečně jen namespace. Můžeme to sice nějak ideologicky maskovat, ale to je asi tak vše. I když furt lepší než tvrdit že "OOP v Javě je promakané" - to už je vyloženě prohlášení na úrovní "pátá pětiletka už téměř dosáhla komunismu".

Co se ti na tom nezdá? Statické metody se v podstatně nepoužívají, takže možná jen OOP neumíš.

Studium algebry a analýzy bez znalosti malé násobilky musí být dobrý masochismus.

Nie je. Iba studium linearnej algebry bez znalosti malej nasobilky je masochizmus. Linearnu algebru mi cviciaca dala vyzrat aj s podrazkami. A stale mi chcela dokazovat, ze to neviem aj napriek tomu, ze som ovladal principy, holt len cisla mi ulietavali. Nakoniec som skusku presiel na D-cko, lebo som mal malo zo zapoctu.  Velka cast matematiky je natolko abstraktna, ze ani nie je potrebne tu malu nasobilku celu poznat. (Respektive ju netreba vediet rychlo pouzivat)

+1

V matematice se běžně postupuje od konkrétního k obecnému. Číselné příklady se používají i na nejlepších univerzitách. Podívejte se na přednášky Gilberta Stranga.

Protože běžné lopaty na víc nemají. Hlavně se špatně říká, že jsi se ve škole tři hodiny bavil o matice. Když ukážeš popsaný papír čísly, hned je to lepší. Matika ale nikdy nebyla moc o počítání a číslech, jak si lopaty myslí.

jpu

« Odpověď #122 kdy: 08. 01. 2017, 13:26:00 »
javamane, vsak ty matematike ani nerozumies. ani vyplatu si nevies spocitat :)

Kit

« Odpověď #123 kdy: 08. 01. 2017, 13:41:59 »
javamane, vsak ty matematike ani nerozumies. ani vyplatu si nevies spocitat :)

Když má pravdu, tak ho raději nechej být a nerýpej do něho.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #124 kdy: 08. 01. 2017, 15:16:21 »
Sam mam diskalkuliu, ale matematicka analyza a algebra a logika mi isli dobre.

To ale tvrdíš ty. Třeba máš jen vysoké sebevědomí, jak je dnes obvyklé.

P. S.: dyskalkulie se píše s ypsilon
Tvrzení tro(t)lů nikdy nejsou podložená.

javaman ()

« Odpověď #125 kdy: 08. 01. 2017, 15:30:32 »
Sam mam diskalkuliu, ale matematicka analyza a algebra a logika mi isli dobre.

To ale tvrdíš ty. Třeba máš jen vysoké sebevědomí, jak je dnes obvyklé.

P. S.: dyskalkulie se píše s ypsilon
Tvrzení tro(t)lů nikdy nejsou podložená.

Asi jako ty tvoje "testy" rychlosti jazyků. Sis to vždy vymýšlel a pak to dával jako hotovou věc ;D Bude asi radost tě mít v týmu...