Jinak pokud to neni popularni jak se to nahrazuje? Ono prave staticke metody vznikaju za urcitim cilem a potreby. V podstate se tim obchazi limitace jazyka. Pokud by jazyk umoznoval psat i funkce ktere nejsou soucasti trid tak staticke metody nejsou potreba.
To je zase diskuse, koukám...
Statické metodě v Javě jsou prostě normální funkce (procedury) které v podstatě nejsou součástí třídy. Jejich umístění do některé třídy je skutečně jen namespace. Můžeme to sice nějak ideologicky maskovat, ale to je asi tak vše. I když furt lepší než tvrdit že "OOP v Javě je promakané" - to už je vyloženě prohlášení na úrovní "pátá pětiletka už téměř dosáhla komunismu".
Co se ti na tom nezdá? Statické metody se v podstatně nepoužívají, takže možná jen OOP neumíš.
Studium algebry a analýzy bez znalosti malé násobilky musí být dobrý masochismus.
Nie je. Iba studium linearnej algebry bez znalosti malej nasobilky je masochizmus. Linearnu algebru mi cviciaca dala vyzrat aj s podrazkami. A stale mi chcela dokazovat, ze to neviem aj napriek tomu, ze som ovladal principy, holt len cisla mi ulietavali. Nakoniec som skusku presiel na D-cko, lebo som mal malo zo zapoctu. Velka cast matematiky je natolko abstraktna, ze ani nie je potrebne tu malu nasobilku celu poznat. (Respektive ju netreba vediet rychlo pouzivat)
+1
Studium algebry a analýzy bez znalosti malé násobilky musí být dobrý masochismus.
Nie je. Iba studium linearnej algebry bez znalosti malej nasobilky je masochizmus. Linearnu algebru mi cviciaca dala vyzrat aj s podrazkami. A stale mi chcela dokazovat, ze to neviem aj napriek tomu, ze som ovladal principy, holt len cisla mi ulietavali. Nakoniec som skusku presiel na D-cko, lebo som mal malo zo zapoctu. Velka cast matematiky je natolko abstraktna, ze ani nie je potrebne tu malu nasobilku celu poznat. (Respektive ju netreba vediet rychlo pouzivat)
V matematice se běžně postupuje od konkrétního k obecnému. Číselné příklady se používají i na nejlepších univerzitách. Podívejte se na přednášky Gilberta Stranga.
Protože běžné lopaty na víc nemají. Hlavně se špatně říká, že jsi se ve škole tři hodiny bavil o matice. Když ukážeš popsaný papír čísly, hned je to lepší. Matika ale nikdy nebyla moc o počítání a číslech, jak si lopaty myslí.