Museli jste někdy spolupracovat s neschopnym kolegou?

m.

Re:Museli jste někdy spolupracovat s neschopnym kolegou?
« Odpověď #45 kdy: 21. 12. 2016, 15:23:11 »
Ti říkám, že když Stallman se narodil v roce 53, tak je blbost, abys dnes byl matematik a nebyl vývojář. Takže tvoje podmínky nejsou reálné.

Takze musi dobry programator programovat od svych desiti let nebo ne? A propos nebavime se o mych podminkach ale o tvych, konkretne to tvoje snadno rozporovatelne tvrzeni o programovani od deseti.

Proč jsem to vytáhl?

Nebo proč je matematika lepší než nějaké pavědy?

O tom, ktera (pa)veda je lepsi nez jina ale rec neni a nebyla, takze si mimo.

Ano. Tak pokud třeba dělali matiku, tak je tu šance, že budou pořád dobří. Problém je v tom, že pokud děláš matiku třeba od 10, tak počítač je to první, co ovládneš. Kdokoli jiný nemá moc šanci si vybudovat kvalitní myšlení. Čím to teda rozvinuli oni před 20?

Musi to bejt zrovna ta matika, nebo staci treba anesteziologie?

Anesteziologie je proti matice píčovina. To rovnou můžeš zkusit historii. A nebo v kombinaci s matikou. Prostě matika je základ a kdo ji nemá rád, to je jasná lopata. Plno lidí, kteří tvrdí, že ji mají rádi, jsou také lopaty, protože se to jen mechanicky učí nazpaměť jako třeba zboj. To je k ničemu a nemá to s matikou nic společného. Na doktorát to ale u nás stačí.

javaman ()

« Odpověď #46 kdy: 21. 12. 2016, 15:42:00 »
Tak určitě, aby měl trénink, který potom použije. A bavíme se o podmínkách všech. Pokud dnes někdo dělá matiku, tak automaticky i programuje. Lopata nedělá ani jedno. Nejde přesně o 10 let. Můžeš začít v 7, ale i třeba ve 13. Jde o to, že prostě už na střední umíš dobře programovat a používáš VŠ matiku, protože bez ní to moc nejde.

Takže o čem je řeč?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 21. 12. 2016, 15:59:27 »
Matiku od 10? To jsi pekne zpozdeny... ja myslel, ze s matikou se zacina v materske skolce

Javaman delal univerzitni matiku uz ve trech letech. Proto je dneska tak dobry odbornik za ctvrt mega.

YF

« Odpověď #48 kdy: 21. 12. 2016, 16:34:40 »
Tak určitě, aby měl trénink, který potom použije. A bavíme se o podmínkách všech. Pokud dnes někdo dělá matiku, tak automaticky i programuje. Lopata nedělá ani jedno. Nejde přesně o 10 let. Můžeš začít v 7, ale i třeba ve 13. Jde o to, že prostě už na střední umíš dobře programovat a používáš VŠ matiku, protože bez ní to moc nejde.

Takže o čem je řeč?
rec je o tom ze si nemocny :(

javaman ()

« Odpověď #49 kdy: 21. 12. 2016, 16:37:45 »
OK, lopaty, můžete někdo začít mluvit trochu k věci? Nejde o mě, ani nejde o lopaty tady. Prostě normální diskuze, jestli je možné nebýt lopatou, když začnete extrémně pozdě s vývojem. Evidentně to nejde.

Tazatel lopata asi nebude, a proto má problém s lopatou v práci. Ten problém bude mít skoro všude, protože lopat je většina. Radit mu, že má vydržet? Přesně naopak, lopatu vyhodit a sám se dál rozvíjet.

phi

« Odpověď #50 kdy: 21. 12. 2016, 16:38:14 »
A co takhle mu to nerikat pred ostatnima, ale mezi ctyrma ocima? A muzes mu k tomu zadat seznam studijniho materialu. Kdyz uvazujes o odchodu, muze ti byt jedno, jak to dopadne. Jestli za neco stoji, tak na sobe makne. V opacnem pripade odejit muzes vzdycky.

+1

phi

« Odpověď #51 kdy: 21. 12. 2016, 16:47:56 »
OK, lopaty, můžete někdo začít mluvit trochu k věci? Nejde o mě, ani nejde o lopaty tady. Prostě normální diskuze, jestli je možné nebýt lopatou, když začnete extrémně pozdě s vývojem. Evidentně to nejde.
Jsem porad nepochopil ten rozdil mezi lopatou a vyvojarem, asi to bude tim, ze programuji az od 12, ale mozna mam k dobru matematickou tridu od desiti. V kazdym, jak to se pozna vyvojar od lopaty ? Ma to neco spolecneho s pojidaci kolacu ?

javaman ()

« Odpověď #52 kdy: 21. 12. 2016, 16:58:50 »
Tak trochu to přeháním tady. Ale prostě mi vadí potkávat v práci lidi, kteří programují jen pro peníze a začali s tím až na VŠ, protože jim to prostě někdo nacpal. Na tu VŠ šli, protože je to dobré a teda zkusej ty počítače. Tak 90 % vyvíjet neumí a akorát dělají paskvily. Takže to moje rozdělení by to mělo tak nějak kopírovat. Jenže všichni se v práci tváří, že to umí. Pak z toho lezou šílené věci jako vývoj bez testů, bez plánování, bez porad, atd. Je to zlý. A tady jich je taky hromada.

Souvisejí s tím požadavky na vývojáře. Většinou jsou to lopatí nesmysly, které s vývojem nic společného nemají. Jako třeba ta doména. Doména je vývojáři ukradená, on umí řešit cokoli.

lopata

« Odpověď #53 kdy: 21. 12. 2016, 17:00:34 »
Jsem porad nepochopil ten rozdil mezi lopatou a vyvojarem, asi to bude tim, ze programuji az od 12, ale mozna mam k dobru matematickou tridu od desiti. V kazdym, jak to se pozna vyvojar od lopaty ? Ma to neco spolecneho s pojidaci kolacu ?

To máš jednoduché:
Kód: [Vybrat]
if (programuje_v_necem_jinem_nez_v_jave ||
    mysli_si_ze_java_neni_na_vsecho ||
    dokaze_pracovat_v_tymu ||
    neprogramuje_od_10_let ||
    nedela_matiku_od_5_let ||
    ma_vysokou_skolu ||
    nema_poruchu_osobnosti ||
    bavi_se_s_holkama ||
    holky_se_bavi_s_nim)
{
    System.out.println("je to lopata");
}

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 21. 12. 2016, 17:03:47 »
Ale prostě mi vadí potkávat v práci lidi, kteří programují jen pro peníze a začali s tím až na VŠ, ...

Promin, netusil jsem, z ty programujes pro dobro lidstva.

Citace
Pak z toho lezou šílené věci jako vývoj bez testů, bez plánování, bez porad, atd. Je to zlý. A tady jich je taky hromada.

Jak si to ta firma zavedla, tak to ma. Asi by potrebovali spis lepsiho vedouciho tymu, nez vyvojare.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 21. 12. 2016, 17:05:36 »
Spíš
Kód: [Vybrat]
if (name != "javaman")
{
    System.out.println("je to lopata");
}

m.

« Odpověď #56 kdy: 21. 12. 2016, 17:38:50 »

Takže o čem je řeč?

Uz me to prestalo to tvoje prekrucovani bavit, takhle se k "pravdepodobnosti" nikdy nedoberem.

javaman ()

« Odpověď #57 kdy: 21. 12. 2016, 18:15:28 »
Tak asi je potřeba nasadit lopatí styl.

Takže ano, vždy je potřeba programovat už na základce, abys nebyl lopata. Ukaž nám ty tvoje lopaty, které to tak neměly a zároveň řekni, jak chceš dokázat, že nejsou lopaty. Čiste teoreticky samozřejmě. Nebo proč myslíš, že nejsou lopaty, atd.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 21. 12. 2016, 18:50:55 »
Já bych na druhou stranu chtěl vidět DŮKAZ LOPATOVOSTI místo kreténských keců, co? Nemáš? Tak drž piču a krok :P

javaman ()

« Odpověď #59 kdy: 21. 12. 2016, 19:00:48 »
Tak si tu přečti svoje příspěvky. Lepší důkaz asi nenajdeme 8)