Jak se pozná senior

javaman ()

Re:Jak se pozná senior
« Odpověď #105 kdy: 14. 12. 2016, 15:01:18 »
Ten tvůj nápad ukazuje, jak moc rozumíš svému oboru. Psaní zavaděče je totiž úplně běžná věc a pokud to v nějakém jazyce jde špatně, tak je automaticky zlý :D Ale baví mě občas sestoupit mezi lopaty, abych pochopil, co se jim honí v hlavě.

kapr

« Odpověď #106 kdy: 14. 12. 2016, 15:11:16 »
Ten tvůj nápad ukazuje, jak moc rozumíš svému oboru. Psaní zavaděče je totiž úplně běžná věc a pokud to v nějakém jazyce jde špatně, tak je automaticky zlý :D Ale baví mě občas sestoupit mezi lopaty, abych pochopil, co se jim honí v hlavě.

LooooL, ty ses snad prevlecenej Lael Orphan a.k.a. Radek Hulan nebo ses s nim nejako pribuznej. Mel bys jit nekam k vam na JZD nebo Vesnickej vybor a zacit delat do politiky, to by ti slo. Jelikoz na otazku "Co je to za barvu?" odpovis "Je pet hodin odpoledne", ty kedlubno. Bez radsi mamince zamest kuchyn a vynest odpadky, vsichni vime, ze to je asi vrchol tvyho programovani (naucil jses dve procedury, zamest a vynest odpadky, z toho ta prvni bude zvladnuta tak na 30%). Takze verim, ze tech 150,-/h je pro tebe karierni vrchol.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #107 kdy: 14. 12. 2016, 15:16:22 »
Jedinej problém je v tom, že ty mezi lopaty nesestupuješ, ty mezi ně chceš vystoupat. Ale obávám se, že se ti to nikdy nepovede. Ale jestli se ti ten příklad líbí, klidně do toho půjdu s tím, že kašlu na nativní klienty, protože je nemám kde vyzkoušet (max Linux). Všechno ostatní mi nevadí a klidně si k tomu napíšu i vlastní minimalistický https servřík, abych nemusel na 100 stránkách vysvětlovat, jak přidat 10 řádků do konfigurace Apache.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #108 kdy: 14. 12. 2016, 17:19:47 »
Co ty javalemple? Máš rozbitej generátor výmluv, nebo jsi konečně začal googlit, jak se programuje v javě?

javaman ()

« Odpověď #109 kdy: 14. 12. 2016, 17:42:23 »
Co vám na to napsat. Evidentně jste lopaty, které moc neumí. Kapr je typická lopata, která na jednoduchých úkolech rozděluje lidi. Jednoduchý úkol je pro jednoduché lidi - kapr a další lopaty. Víš, kolikrát jsem to zažil na pohovorech? Hloupí lidé, kteří dávají jednoduché úkoly a pak podle toho posuzují. Je vás moc a jste všude.

Ale můžeš mi napsat, co z jednoduchého úkolu zjistíte. Vždy mi to bylo záhadou.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 14. 12. 2016, 17:44:34 »
Co vám na to napsat. Evidentně jste lopaty, které moc neumí. Kapr je typická lopata, která na jednoduchých úkolech rozděluje lidi. Jednoduchý úkol je pro jednoduché lidi - kapr a další lopaty. Víš, kolikrát jsem to zažil na pohovorech? Hloupí lidé, kteří dávají jednoduché úkoly a pak podle toho posuzují. Je vás moc a jste všude.

Ale můžeš mi napsat, co z jednoduchého úkolu zjistíte. Vždy mi to bylo záhadou.
Generátor debilních výmluv opět online. Když je to jednoduchý, tak pojď do toho, nějaká skriptíkovací lopata tě přece neporazí. Získáš čest a slávu :D

javaman ()

« Odpověď #111 kdy: 14. 12. 2016, 17:51:21 »
To je podobně chytré asi jako tvrdit, že pokud jsi spal s holkou, tak jsi king. Stejný problém.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #112 kdy: 14. 12. 2016, 18:00:53 »
To je podobně chytré asi jako tvrdit, že pokud jsi spal s holkou, tak jsi king. Stejný problém.
Měl jsi problém s tím, že ti to nikdo nezaplatí. Fajn. 14 dní, do konce týdne složíme každej 100k u notáře, vyber si, jestli ho zařídíš ty, nebo já, je mi to jedno. Hlasování o výsledku zde na rootu, pouze registrovaní uživatelé, kteří byli založeni dřív, než dnes. Vítěz bere vše, mínus náklady na notáře a podobně a mínus 20k, který pošleme rootu za to, že seš takovej debil.

javaman ()

« Odpověď #113 kdy: 14. 12. 2016, 18:06:59 »
Nezaplacení je jen jedna věc. Beru to pod podmínkou, že to budu vyhodnocovat sám. Copak tomu nějaká lopata tady může rozumět?

Problém je prostě v tom, že jednoduché úkoly nemá cenu dělat. Ani v práci je nedělám, na to tam jsou ty levné lopaty.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #114 kdy: 14. 12. 2016, 18:19:58 »
Nezaplacení je jen jedna věc. Beru to pod podmínkou, že to budu vyhodnocovat sám. Copak tomu nějaká lopata tady může rozumět?

Problém je prostě v tom, že jednoduché úkoly nemá cenu dělat. Ani v práci je nedělám, na to tam jsou ty levné lopaty.
:D :D :D tak to je dobrej fór tohle :D Tomu se říká debilita. Navrhni jinej systém hodnocení, kterej bude smysluplnej a jdu klidně do toho. Mám jen 2 podmínky, musí to být založeno na lidech, jejichž "identita" prokazatelně existovala nejpozdějí včera a musí se posbírat alespoň 200 hlasů. Jinak berem každej svoje, o náklady se dělíme.

« Odpověď #115 kdy: 14. 12. 2016, 18:21:44 »

Dunning-Krugera jsem si take nasel sam

:-D

kapr

« Odpověď #116 kdy: 14. 12. 2016, 18:37:05 »

Yo ty ses ta predrazena lopata vid? A je jasny, ze neco tak trivialniho jako napsani DH algoritmu je pod tvoji uroven. Dokud sis to nenasel ani si nevedel co to je a mozna ani dotedka nevis =))) Ja si tady nepotrebuju s tebou pomerovat prirozeni ty knedliku. Hlavne kdo muze prijit s takovou blbosti nez, ze budes porotce v soutezi kde se ucastnis, jeste by sis mohl vymyslet zadani ....  :-X

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #117 kdy: 14. 12. 2016, 18:48:10 »

Yo ty ses ta predrazena lopata vid? A je jasny, ze neco tak trivialniho jako napsani DH algoritmu je pod tvoji uroven. Dokud sis to nenasel ani si nevedel co to je a mozna ani dotedka nevis =))) Ja si tady nepotrebuju s tebou pomerovat prirozeni ty knedliku. Hlavne kdo muze prijit s takovou blbosti nez, ze budes porotce v soutezi kde se ucastnis, jeste by sis mohl vymyslet zadani ....  :-X
No s tou trivialitou pozor, záleží na požadavcích. DH může znamenat, že si Alča s Bobem prohazují čísla 3 a 7 a taky to může být o poněkud větších číslech, nebo třeba o eliptických křivkách. To jsi nespecifikoval a je to celkem zásadní :D Hlavně na tu část, ve které je třeba chápat matematiku, ne jenom opisovat :D

YF

« Odpověď #118 kdy: 14. 12. 2016, 19:30:06 »

uz si byl u toho doktora?

Lama

« Odpověď #119 kdy: 14. 12. 2016, 20:46:39 »
Zbytečné je to jednak proto, že lidi nejde rozdělit do dvou škatulí junior/senior – je to celá škála a přechod je plynulý. A jednak to není ani jednorozměrná škála, ale prostor o takřka nekonečno rozměrech – hlediscích, ve kterých můžou být lidé více či méně dobří.

To bys mohl rict skoro o vsem. Ve skutecnosti si ale velice casto vystacime s binarnim delenim a resit nejake plynule prechody je pak v praxi zbytecne: libi - nelibi, chutna - nechutna, prijatelna cena - neprijatelna cena atd.
Taky se to dá říct skoro o všem. S binárním dělením si nevystačíme, řešit přechody není zbytečné. Třeba to žrádlo, mám oblíbená jídla, která si dám kdykoliv rád, pak jsou jídla, která taky skousnu, ale nijak zvlášť je nevyhledávám, pak jsou jídla, která mi nechutnají a sním je jen se sebezapřením, a nakonec jsou jídla, která nepozřu ani kdyby mi dali milion. Mezi tím jsou ještě mezistupně. Takže ne, černobílé to vážně není.

Ty dve skatule jsou dost uzitecne a jak tu nekdo psal, je docela rozdil, jestli hledas "hotoveho cloveka" nebo "ucho na zauceni". Tu hranici si samozrejme kazda firma/tym/vedouci urcuje individualne.
Taky mohu hledat někoho, kdo neni úplný ucho a nějak to zbastlí, ale zas na seniora nemám prostředky.