Nové koště dobře mete, ale staré ví, kde je špína.
Takhle nějak to chodí v některých firmách (doufám, že ne ve všech, ani ve většině):
http://www.loupak.cz/video/srandicky/19281-expert-ve-firmeKdysi jsem byl namočený do jednoho vývojového úkolu, na kterém spolupracoval jeden výzkumný ústav. Nezdálo se mi, že to bude úspěšně vyřešené. Jednou, když jsem u nich byl, jsem do cestovní zprávy napsal závěr, že je otázka, zda má smysl v tomto úkolu pokračovat a že podle mého názoru, který vychází z dosavadního průběhu, technické úrovně a snad ještě z něčeho to smysl nemá. I byl jsem předvolán na kobereček k šéfovi oddělení, že tu zprávu musím přepsat, protože by někoho za to musel postihnout. Protože mi šlo o to, aby šéfstvo vědělo, jaká je skutečná situace a to se stalo, tak jsem závěr opravil, jako že budu řešení úkolu dále sledovat a podle potřeby na něm spolupracovat. I byl jsem opět povolán na kobereček, že ten závěr musím opravit, protože papírově jě ten úkol už úspěšně vyřešený. Pak se začalo proslýchat, že náš ředitel je za cosi zavázán řediteli onoho ústavu, tak mu tam tímto způsobem (
ten můj úkol nebyl jediný co pro nás tamti šmudlové "řešili") lifroval peníze a celkem nezáleželo na tom, co z nich vypadne.