Je lepší Windows nebo Linux?

nobody(ten pravej)

Re:Je lepší Windows nebo Linux?
« Odpověď #60 kdy: 20. 10. 2016, 22:54:40 »
[...]jak dlouho to startuje tobe kdyz si pred vypnutim instaloval aplikace?

edit: aplikace => aktualizace

jurdo

« Odpověď #61 kdy: 20. 10. 2016, 22:57:27 »
s linuxom mam skusenosti ako bezny uzivatel a ako student, ktory musel takmer vsetko robit v Linuxe. Tam som sa stretol 1. krat s linuxom. Dovtedy som ho u nikoho nevidel, cez rameno. Ak povazujes za trolling vyjadrovanie sa k urcitemu systemu v teme, ktora sa pyta na konkretny system, tak nevies co je trolling...Ono na rootu je kazdy troll, ked dava prednost Windowsu a C#, pred linuxom a javou.

jurdo

« Odpověď #62 kdy: 20. 10. 2016, 23:03:24 »

tak vidis, ja zapnu pocitac(5let starej model) s GNU/Linux a muzu pracovat za 1vterinu protoze pocitac uspavam do ram, kdyz bych ho vypinal tak nastartuje za 6vterin a to i presto ze jsem pred vypnutim aplikoval jakekoliv aktualizace, tedy jadra, systemu, aplikaci... jak dlouho to startuje tobe kdyz si pred vypnutim instaloval aplikace? urcite na tebe nevyzkoci screen "nevypinejte pocitac, probiha dokonceni instalace"? ;)
vies komu hovor. to spustas arch linux za taky cas? :D ja som mal linux na NB, ktory som mal v skole a nikdy mi za 6s nenabehol, cize zavadzas. Ale nedavaj sleep ale hibernate. Potom uvidime ten cas, kym sa spravi hibernacia a ked znova obnovis pc. to boli radovo minuty, ked som tak "vypol" PC ;) Ked vypinam PC a odchadzam z prace, je mi jedno ze sa tam aktualizuju este nejake veci. Btw. ak by si nebol opat trosku obmedzeny, tak windows 10 poskytuje volby ako: Update and Shutdown, Update and Restart, alebo len Shutdown ci Restart. Tvoje argumenty stoja na vode ;)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #63 kdy: 20. 10. 2016, 23:20:32 »
windows 10 poskytuje volby ako: Update and Shutdown, Update and Restart, alebo len Shutdown ci Restart. Tvoje argumenty stoja na vode ;)

ne, Arch by startoval rychleji, jde o Xubuntu 14.04 na X220 s i5-2520M a SSD... hybernaci nevyzkousim protoze nemam a nechci) swap ;)
nebyla rec o dokoncovani windows aktualizaci pri vypinani, ale pri zapinani, tedy kdyz prijdes do prace a zapnes ;)
maji snad W10 volbu pri zapinani "Start only" "Start and Finish Update"? myslim ze v lavoru s vodou stojis ty sam ;)

btw: zkusenosti radove casove? jinak troll je ten kdo trolluje, to ze si to neuvedomujes(nebo se tak jen tvaris) neznamena ze to nedelas, odvolavat se na to ze je to jen kvuli windows je dost mimo ale to vetsina trollu dela... ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 20. 10. 2016, 23:24:08 »
Jardo ty si taky blby, alebo sa na blbeho hras? Rano zapnem pocitac a za +/-20sec mozem pracovat. Ziadne dlazdicky na mna neblikaju. Antivirak nepouzivam. Nefetuj tolko. 8)

Ano, mozna. Pokud mas dostatecne vypasene CPU s mnoha jadry a hodne RAM + SSD. Na nejakem starsim dvojjadre je to k posrani, na 2 GB RAM se to neda provozovat a bez SSD to bootuje nekolik minut a pak to jeste dlouho triska diskem kvuli aktualizacim a odezva UI je strasna. Jiste, clovek si vzdycky muze koupit desne nadupanou masinu jen proto, ze nedokaze zit bez Widli. Nekdo jiny nainstaluje Linux a pokud nepotrebuje kompilovat nejake monstruozni projekty nebo delat neco jineho hodne narocneho, tak ma vystarano i se starou pleckou.

Nicmene i na te desne nadupane masine Widle rychlosti moc neoslni. Typcke Widle by totiz potrebovaly stroje, ktere by nekdo dorucoval casovou smyckou tak aspon deset let  z budoucnosti.

balki

« Odpověď #65 kdy: 20. 10. 2016, 23:32:22 »
ta diskusia zhrnuje, vyhody windowsu pred nevyhodami OSx a ze preco je to vlastne tak. V tomto pripade je zbytocne riesit technicku stranku. Ulohou fora quora nie je ani robit zo seba technicke forum

Ok,  povedzme, ze menezeris boli v roku 2007  zavisli na exceli. Co to ma spolocne s dnesnym svetom, ked je vsetko aj ten office v cloude?

A co to ma vobec spolocneho s vyvojom softveru?
no zial ten excel nevyuzivaju len manazeri ale aj ine firmy, napr. faktoringove spolocnosti. a urcite to nerobia v cloude.

Faktoring, jasne, to ste nasli v slovniku cudzich slov. Pozrel som sa do slovnika - "Factoringove spolocnosti su specialne tym, ze pouzivaju excel vo windows na desktope, to je jedina pripustna kombinacia. Kdezto normalny biznis pouziva informacne systemy."

Karel

« Odpověď #66 kdy: 20. 10. 2016, 23:41:01 »

tak vidis, ja zapnu pocitac(5let starej model) s GNU/Linux a muzu pracovat za 1vterinu protoze pocitac uspavam do ram, kdyz bych ho vypinal tak nastartuje za 6vterin a to i presto ze jsem pred vypnutim aplikoval jakekoliv aktualizace, tedy jadra, systemu, aplikaci... jak dlouho to startuje tobe kdyz si pred vypnutim instaloval aplikace? urcite na tebe nevyzkoci screen "nevypinejte pocitac, probiha dokonceni instalace"? ;)
vies komu hovor. to spustas arch linux za taky cas? :D ja som mal linux na NB, ktory som mal v skole a nikdy mi za 6s nenabehol, cize zavadzas. Ale nedavaj sleep ale hibernate. Potom uvidime ten cas, kym sa spravi hibernacia a ked znova obnovis pc. to boli radovo minuty, ked som tak "vypol" PC ;) Ked vypinam PC a odchadzam z prace, je mi jedno ze sa tam aktualizuju este nejake veci. Btw. ak by si nebol opat trosku obmedzeny, tak windows 10 poskytuje volby ako: Update and Shutdown, Update and Restart, alebo len Shutdown ci Restart. Tvoje argumenty stoja na vode ;)
Já zrovna ten arch linux nastartuju na svém stařičkém psacím stroji t420 dřív než si stihnu zapnout bezdrátovou myš. Když sem na tom provozoval ještě win, stihnul sem si uvařit kafe.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 20. 10. 2016, 23:48:28 »
Já zrovna ten arch linux nastartuju na svém stařičkém psacím stroji t420 dřív než si stihnu zapnout bezdrátovou myš. Když sem na tom provozoval ještě win, stihnul sem si uvařit kafe.

No vidite, ze jsou ty Widle lepsi. S Linuxem clovek nema cas ani na kafe. To s Widlemi ano a pri instalaci a naslednem updatu by se i mohl prospat, kdyby to nemusel porad kontrolovat a odklikavat.

Youda

« Odpověď #68 kdy: 20. 10. 2016, 23:59:44 »
Pravda ale je, ze W10 se v tomhle ohledu hodne zlepsily.

Na mem Thinkpadu T430 bootovaly originalni Lenovo bloatware W7 klidne i 3 minuty - nepretrzite chroupaly diskem. Kdyz jsem upgradoval na W10, bylo to este horsi. Pak jsem to komplet reinstaloval bez Lenovo bloatwaru a ted to bootuje ca cca 20 sec, stejne jako Kubuntu 14.

Kdyz na ty widle nebudu sahat (vsechno nyni instaluju v portable verzi bez zasahu do OS), treba to tak i zachovam.

« Odpověď #69 kdy: 21. 10. 2016, 00:41:53 »
windows 10 poskytuje volby ako: Update and Shutdown, Update and Restart, alebo len Shutdown ci Restart. Tvoje argumenty stoja na vode ;)

no hej, ale problem je, ze niekedy su tam len tie Update varianty... nahodou mne sa vcera presne toto stalo - nabootoval som do widiel a chcel som zahrat nejake hry na vecer... ale kolega zavolal, ze je este v praci a chcel nejake veci... tak som chcel nabootovat do linuxu(mam dual-boot) a poslat mu ich => lenze  bolo tam iba "Update and Shutdown", "Update and Restart"... "Shutdown" a "Restart" niekde sudruhovia zabudli... nechcelo sa mi to riesit tak som dal update and restart... skratka nebudem to rozpisovat - to satanovo dielo sa zaseklo na obrazovke "nevypinajte zariadenie... bla bla bla", cakal som asi 15 minut kym som stratil nervy - resetoval  som natvrdo, nabootoval do linuxu odoslal veci a potom dalsich 40 minut kym sa z toho bazmek spamataval a pustil ma do steamu...

pre mna to bola posledna kvapka... idem si postavit osobitne pc pre linux (praca + filmy + hudba + hry ktore idu na linuxe) a osobitne pc pre toho bazmeka a pre ostatne hry = > na nic ineho totiz nieje dobry... a tie updaty ma tak vytacaju, ze uz ani ku tym hram sa clovek nedostane kedy chce...

od kupy windows 10 (mam normalne original krabicku s klucom - neupdatoval som windows 7/8) co je par mesiacov som uz 3x reinstaloval - na windowz celkom dobre nie ? :D Raz mi to roz****lo disk, a 2x bol problem s updatom - chybne sa nainstaloval. Musim uznat, ze Windows 10 startuje na SSD rovnako rychlo ako Debian s openboxom na obyc. disku (5400ot.) - fakt vykon (mam odmerane)... Steam startuje pomalsie ako na windows 7 (mam automaticky zapnuty start do big picture po nabehnuti systemu) - oproti linuxu to je mega pomale... Ergonomiu a vzhlad UI to nema ani cenu komentovat... a uz som prudko alergicky ked mi uprostred hry oznamuje, ze je k dispozicii novy update...

Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

Karel

« Odpověď #70 kdy: 21. 10. 2016, 00:53:26 »
No on ten rychlejsi boot win10 je mozna zpusoben tim ze bezne se pri vypnuti widle uspej, cili neni to boot od zacatku.

linux

« Odpověď #71 kdy: 21. 10. 2016, 01:44:10 »
a je horsi linux nebo windosx?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #72 kdy: 21. 10. 2016, 01:51:07 »
No on ten rychlejsi boot win10 je mozna zpusoben tim ze bezne se pri vypnuti widle uspej, cili neni to boot od zacatku.

urcite :) funkce FastStart (byla uz ve W8, ale jmenovala se FastBoot) a ve vychozim stavu je aktivovana(pokud neni hw na blacklistu ze ma problem s hibernaci), jde o hibrid mezi hibernaci a poweroff, v podstate to dela to ze zavre/zabije veskere bezici aplikace a zbyle hole windows hibernuje na disk...
obcas to muze delat problemy a je vhodne to vypnout (nastaveni napajeni/nastaveni tlacitka/zmenit nastaveni ktere neni k dispozici/zapnout rychle spousteni) <- jak "logicke" umisteni volby ze? ;)
vzdy to dela problemy pri pristupu na disk/oddil s w8/w10 z jineho dualboot/liveusb nastartovaneho systemu...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 21. 10. 2016, 07:23:22 »
Kdyz na ty widle nebudu sahat (vsechno nyni instaluju v portable verzi bez zasahu do OS), treba to tak i zachovam.

Ano, to je naprosto klicove. Kdyz chcete, aby Widle neztracely rychlost, nesmite je pouzivat a nic do nich instalovat. Hlavne dneska, kdy ma kazdy druhy soft vlastni updatovaci sluzbu, protoze MS porad jeste nedokazal dat k dispozici nejako centralni. A i kdejaky blby scanner nebo iPod take, aby nahodou clovek nemusel neco spoustet rucne pri pripojeni zarizeni.

jurdo

« Odpověď #74 kdy: 21. 10. 2016, 08:36:20 »
asi robite sudruhovia niekde chybu. ja problemy s windows 10 nemam. problemy maju vacsinou neznalci a taki, co neustale frflu a stale su s niecim nespokojni ;). mne sa hibernacia windowsu pri vypinani nerobi. boot mam rychly.

Citace
Ano, mozna. Pokud mas dostatecne vypasene CPU s mnoha jadry a hodne RAM + SSD. Na nejakem starsim dvojjadre je to k posrani, na 2 GB RAM se to neda provozovat a bez SSD to bootuje nekolik minut a pak to jeste dlouho triska diskem kvuli aktualizacim a odezva UI je strasna.

to hovorite o linuxe? Doma som dal na 7 rocny pocitac ubuntu 14. Sekalo to, mrzlo, odozva bola na zaplakanie. Dal som tam Ubuntu 10.04, o nieco sa to zlepsilo, ale systemu nestacilo cez 700mb RAMky. Ziadna responzivita.

Citace
Faktoring, jasne, to ste nasli v slovniku cudzich slov.
si totalny blb, ci? urcite som si to hladal. mam kamarata, ktory pracuje pre jednu faktoringovu spolocnost, vyuzivaju Excel, v ktorom jeden subor obsahuje desattisice zaznamov. Nevyuzivaju ziaden LibreOffice, pretoze by si ani neskrtli. Presne o tom som sa s nim rozpraval a povedal, ze to mas tak, ed zrovnas Excel a Calc, tak ako by si zrovnaval Ferrari so Skodovkou. ;) Btw. je statisticky preukazane, ze financny sektor, a rozne ine spolocnosti funguju na Windowsoch.