V první řadě je otázka, kdo to tam nahrál. Já na první pohled nevidím nikde nick uploadera, takže nevím, jestli to tam všechno nahrál jeden uživatel (nebo několik málo uživatelů) - čili asi někdo ze zdravotnictví, nebo jestli je tam hodně nahrávalo hodně lidí a každý 1-2 snímky - to by vypadalo spíš na samotné pacienty.
Obě možnosti jsou velmi reálné. Pacient chce zákrok na který jeho zubař chce velký rentgen (který si v ordinaci sám neudělá), tak si pacient zajde na rentgen a tam mu dají pro jeho zubaře CDčko. Pacient si CD prohlédne a nahraje to na server, který zná. Možná netuší, že to tam vidí i jiní než ti, kterým se chce pochlubit, možná to ví a je mu to jedno.
Já osobně bych něco takového veřejně nevystavoval, ale zveřejnění mého rentgenu by mi vůbec nevadilo. A to prosím nemám facebook, protože si nechci nechat šťourat v soukromí.
Stejně tak je reálné, že si nějaká zubní laboratoř, nebo přímo zubař usnadňují práci a sdílejí si fotky přes jediný server, přes který to umí - aniž tuší, že to vidí i jiní.
Obecně platí, že neIT lidi mají velmi malé ponětí o tom co vlastně na počítači a síti dělají. To, že vám velmi pomohl špičkový doktor se prostě nevylučuje s tím, že netuší, co kde na síti sdílí. A to, že je že někdo špičkový právník se nevylučuje s tím, že má zavirovaný počítač a je jenom otázka času, kdy jeho počítač nebude jenom v botnetu, ale kdy nějaký hacker bude cíleně tahat data podléhající advokátnímu tajemství.
Moje osobní zkušenost je ta, že si přes veřejné sdílecí servery vyměňují neveřejná data (nikoliv přímo tajná) i lidi co mají k IT hodně blízko, nebo i někteří programátoři. Ono někdy se jim těžko divit, když jim firma neumožní jiný způsob jak si ta data s dodavatelem nebo zákazníkem vyměnit. Že ty data často ani nezaheslují - to už ale omluvu nemá.