co to meles ty vole. nejdriv si zjisti fakta. jo podil nemaji buhvi jakej, ale vyrocnej update dostali a dostavaji taky i update, kdyz jsi v Insider programu. protoze kdybys nebyl tupej linuxak, kterej vidi jenom jednim smerem a to linux, tak bys vedel, ze windows 10 je univerzalnej system, cili samotnej MS se nezameruje na konkretni devices, ale na samotnej windows. pokud vydaji update pro PC tak ten samej update je pro mobily. Venuji se vyvoji pro windows 10 a reci lidi, kteri nenavidi windows uz jenom z principu protoze windows, me dokazou akorat tak nasrat, kdyz ani nevedi, jak to funguje.
Ne uplne chapu, co ma tento vylev menit na prostem faktu, ze mobilni wokna jsou mrtve. Vyvoj za posledni rok je, ze market share spadnul na 1/3, na celkem 0.6%, pricemz i tento podil je dam MS akcemi, ktery svuj HW v ramci promote akci rozdava temer zadarmo. Posledni vydany telefon je Lumia 950, released November 2015, takze za mesic a tyden uz bude mit rok. Od te doby nic, jenom vaporware zvane Surface, o kterem se vi jedine, ze letos to vydat nestihnou a ze cena ma byt na urovni iPhonu (BUHEHEHE, na to rikam ja).
A pokud zminujes tu "soujedinnost" woken na telefonu a na desktopu, pak ano, o tom vim. A idiotstejsi napad jsem uz dlouho nevidel a to od MS opravdu moc necekam. Trojkolka i buldozer maji mit zkratka stejny volant, kola i loziska, to je logicke. Jak dopadlo metro na desktopu vime vsichni dobre, byl to showstopper pro wokna 8.x a ve W10 (ktere pouzivam) je dovedne skryto, aby clovek na ten hnus snad nahodou nenarazil.
Ale chapu tvoji frustraci, musis delat v wokny. Ja se potykam s vyrobky mykosoftu od dob Windows 3.1 a moje celkove zkusenosti se daji shrnout terminem ABSOLUTNI PEKLO.
Scenar je vzdycky stejny:
- mykosofti soft ma slusny, nekdy od roku 2000 i vynikajici logicky navrh
- pak ale prijde fyzicky low level navrh a pak implementace, zrejme delana Indy a nastava to absolutni peklo
To jsou k videni veci:
-ze treba JScript dovede parsovat 3 typy datumu (ty tri, co Ind dostal v ramci UNIT testu) a obecny parametrizovatelny parser neexistuje.
-ze kdyz tomu parseru predhodim datum "4/12/8xx$#%^" tak funkce bez sebemensi chyby a zavahani vrati datum 12.4.1980 - protoze prvni dve cisla se podarilo vyparsovat a rok si to doplnilo z pocatku MS epochy 1.1.1980... - tomu se rika indicke mysleni...
Ano, chapu tvori frustraci, ze musus delat s MS zprasky. To jsme ale offtopic, tady se resi telefony.