Online IDE pro Javu s možností debugování

javaman ()

Re:Online IDE pro Javu s možností debugování
« Odpověď #225 kdy: 07. 08. 2016, 16:17:38 »
Můžeš mi ukázat ten obrázek s tím? Když chceš nějakou metodu volat, tak typ poznáš podle čeho?

gl

« Odpověď #226 kdy: 07. 08. 2016, 16:21:29 »
Můžeš mi ukázat ten obrázek s tím? Když chceš nějakou metodu volat, tak typ poznáš podle čeho?

Podle typové anotace. Pokud ji chci použít.

javaman ()

« Odpověď #227 kdy: 07. 08. 2016, 16:23:06 »
:D Tak to je super. On je Python skvělý, protože má všechno dynamické, ale ty z toho musíš udělat statické, aby to šlo použít. Plus nepodpora pro velké projekty a vyjdem nám z toho luxusní jazyk :D

Kit

« Odpověď #228 kdy: 07. 08. 2016, 16:46:56 »
:D Tak to je super. On je Python skvělý, protože má všechno dynamické, ale ty z toho musíš udělat statické, aby to šlo použít. Plus nepodpora pro velké projekty a vyjdem nám z toho luxusní jazyk :D

Fígl je v tom, že z toho statické dělat nemusíš.

Nepodpora pro velké projekty je opět jen FUD.

javaman ()

« Odpověď #229 kdy: 07. 08. 2016, 16:48:27 »
Jen pak v tom nejde dělat, no. Si nevybereš.

Takže co v Pythonu je určené pro velké projekty? Jaký FUD? Java tenhle skriptovací paskvil strčí do kapsy, i když neříkám, že je dokonalá. Jen nic lepšího nenajdeš.

Kit

« Odpověď #230 kdy: 07. 08. 2016, 16:52:31 »
Jen pak v tom nejde dělat, no. Si nevybereš.

Takže co v Pythonu je určené pro velké projekty? Jaký FUD? Java tenhle skriptovací paskvil strčí do kapsy, i když neříkám, že je dokonalá. Jen nic lepšího nenajdeš.

Python je stejně skriptovací, jako třeba Java. Tvůj FUD spočívá v tom, že o Pythonu nic nevíš a jen o něm šíříš bludy.

javaman ()

« Odpověď #231 kdy: 07. 08. 2016, 16:59:19 »
Tak mi prosím ukaž nějaké standardy pro vývoj obrovských aplikací. A pokud možno, rovnou mi ukaž Python knihovny, které to implementují. Abych jako měl všechno po ruce, když se do toho pustím a nemusel lovit někde v bahně. Jaké design patterny třeba v Pythonu můžu použít? Aha, ono jich tam moc nejde, protože přece nejsou potřeba, co? Kde je tam vlastně rozhraní?

Kit

« Odpověď #232 kdy: 07. 08. 2016, 17:15:58 »
Tak mi prosím ukaž nějaké standardy pro vývoj obrovských aplikací. A pokud možno, rovnou mi ukaž Python knihovny, které to implementují. Abych jako měl všechno po ruce, když se do toho pustím a nemusel lovit někde v bahně. Jaké design patterny třeba v Pythonu můžu použít? Aha, ono jich tam moc nejde, protože přece nejsou potřeba, co? Kde je tam vlastně rozhraní?

Víš dobře, že dělám hlavně v PHP, tedy v dalším jazyku, který nesnášíš. Přesto vím, že se v Pythonu dělají i velké aplikace. Pouze na disku nezaberou tolik místa jako javovské, proto jsou z tvého pohledu malé.

V Pythonu můžeš použít všechny běžné patterny. Některé z nich jsou přímo součástí jazyka, jiné si musíš napsat podobně jako třeba v Javě.

Rozhraní v Pythonu není. K čemu by tam bylo, když se v Pythonu používá Duck Typing? Jak bys třeba zrovna Duck Typing realizoval v Javě?

dustin

« Odpověď #233 kdy: 07. 08. 2016, 17:23:39 »
Jaký má smysl se hádat, zda je něco či není vhodné pro velké projekty? Ať si každý použije co chce. Je pak jeho věc, zda projekt dokáže udržet pod kontrolou a dále vyvíjet, i když už má tisíce tříd. V javě se snažíme všude vyhýbat reflexi a starý kód s reflexí předělávat na konkrétní volání (třeba zrádné wicketí PropertyModel), aby toho co nejvíc hlídat rovnou kompilátor. Samozřejmě je nutné používat rozumné IDE s naindexovanou vnitřní strukturou projektu.

Ale pokud je někdo spokojen s dynamickým typováním, je to čistě jeho věc.

javaman ()

« Odpověď #234 kdy: 07. 08. 2016, 17:37:06 »

Víš dobře, že dělám hlavně v PHP, tedy v dalším jazyku, který nesnášíš. Přesto vím, že se v Pythonu dělají i velké aplikace. Pouze na disku nezaberou tolik místa jako javovské, proto jsou z tvého pohledu malé.

V Pythonu můžeš použít všechny běžné patterny. Některé z nich jsou přímo součástí jazyka, jiné si musíš napsat podobně jako třeba v Javě.

Rozhraní v Pythonu není. K čemu by tam bylo, když se v Pythonu používá Duck Typing? Jak bys třeba zrovna Duck Typing realizoval v Javě?

Mně PHP nevadí, je to stejná sračka jako Python, jen možná větší. Nic proti němu. Jak by se asi v Pythonu dělaly, když tam není podpora?

V Javě jsou rovnou součástí jazyka, nebo standardu, takže si jich fakt moc psát nemusíš. U Pythonu naopak nemáš často nic.

Duck typing v Javě? K čemu by mi byl, když můžu použít rozhraní? Nebo můžu použít generika, když budu potřebovat určitou flexibilitu. Duck typing je přece absolutní vopruz a nemá žádnou výhodu.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #235 kdy: 07. 08. 2016, 17:51:00 »
Duck typing je přece absolutní vopruz a nemá žádnou výhodu.

Sice souhlasim s tim, ze dynamicke typovani pro stredni a velke projekty je dost opruz - nutnost navic psat testy na typy, v podstate delat to, co se statickym typovanim lepe a rychleji udela prekladac. Podpora ve vsech IDE ve srovnani se stacickym typ. velmi uboha. Ale na male prototypovani je zase dyn. typovani dost dobre - v JS/Pythonu/Ruby muzete rychle seskladat par knihoven a mate hotovy skriptik.

javaman ()

« Odpověď #236 kdy: 07. 08. 2016, 18:03:33 »
Na skriptíky je to super, proti tomu nic nemám. Třeba místo Bashe vzít Python a udělat něco "většího".

gl

« Odpověď #237 kdy: 07. 08. 2016, 18:05:15 »

Třeba můžeš dodržovat tohle:

https://google.github.io/styleguide/pyguide.html nebo PEP8

Co by měly ty knihovny implementovat? Seznam doporučených knihoven je zde:

https://github.com/vinta/awesome-python

můžeš si vybrat co potřebuješ.

Rozhraní a většina design patternů opravdu nejsou potřeba. Pokud si rád přiděláváš práci navíc, můžeš ověřovat rozhraní například dekorátorem tříd.

Ať ti Python dobře slouží.

javaman ()

« Odpověď #238 kdy: 07. 08. 2016, 18:30:09 »
Myslím, že pořadí těch knihoven na GH vystihuje celý přístup k vývoji v Pythonu. Víc k tomu asi nemá cenu psát :D

gl

« Odpověď #239 kdy: 07. 08. 2016, 18:33:26 »
Myslím, že pořadí těch knihoven na GH vystihuje celý přístup k vývoji v Pythonu. Víc k tomu asi nemá cenu psát :D

Co vystihuje pořadí ve stejném seznamu pro Javu https://github.com/akullpp/awesome-java ?