Herní 2D engine v Pythonu

Kamilos

Herní 2D engine v Pythonu
« kdy: 10. 08. 2016, 10:04:30 »
Ahoj, zabývám se myšlenkou na tvorbu jednoduché 2D plošinovky. Rozhodl jsem se pro Python, abych se trochu naučil. Výsledná hra by měla být multiplatformní - Linux - Win - Android.
Máte nějaké doporučení na vyzkoušenou kombinaci vývojového IDE a jednoduchého herního enginu/knihoven?  Primárně budu psát na Win, ale rád bych měl možnost použít stejnou kombinaci na Linuxu.
Zatím jsem začal u Python3, PyCharm, Cocos2D a pyglet.
Máte nějaký jiný, lepší nápad?
« Poslední změna: 10. 08. 2016, 11:02:01 od Petr Krčmář »

marian

Re:Gamesni engine 2D - v pythonu
« Odpověď #1 kdy: 10. 08. 2016, 10:16:41 »
ked uz, tak....

http://www.pygame.org

Kamilos

« Odpověď #2 kdy: 10. 08. 2016, 10:28:50 »
Díky za odpověď. Chtěl bych se zeptat, vy jste v tom něco nedávno napsal? Jaké vývojové prostředí používáte?
Pygame jsem si nevybral, zdá se mi že se příliš nevyvíjí a poslední stable release je 7 let starý (dle wiki, na stranky se z prace nedostanu).

ByCzech

• 1 861
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 10. 08. 2016, 11:10:17 »
Díky za odpověď. Chtěl bych se zeptat, vy jste v tom něco nedávno napsal? Jaké vývojové prostředí používáte?
Pygame jsem si nevybral, zdá se mi že se příliš nevyvíjí a poslední stable release je 7 let starý (dle wiki, na stranky se z prace nedostanu).

Na https://pypi.python.org/pypi/Pygame/ vidím poslední upload 5.8.2016...

Kamilos

Re:Herní 2D engine v Pythonu
« Odpověď #4 kdy: 10. 08. 2016, 11:58:11 »
Ok, chápu co je poslední upload - je to verze 1.9.2x, bohužel (údajně) posledni stabilní je 1.9.1 z roku 2009. Tak se nezlobte, že nepředpokládám bouřlivý vývoj.

Nějaká odpověď na otázky by prosím nebyla? Chtěl bych se zeptat, vy jste v tom něco nedávno napsal? Jaké vývojové prostředí používáte?  Případně nějaké námitky proti tomu cocosu, Pycharmu anebo pygletu?

« Odpověď #5 kdy: 10. 08. 2016, 12:06:50 »
Ahoj, zabývám se myšlenkou na tvorbu jednoduché 2D plošinovky. Rozhodl jsem se pro Python, abych se trochu naučil. Výsledná hra by měla být multiplatformní - Linux - Win - Android.
Máte nějaké doporučení na vyzkoušenou kombinaci vývojového IDE a jednoduchého herního enginu/knihoven?  Primárně budu psát na Win, ale rád bych měl možnost použít stejnou kombinaci na Linuxu.
Zatím jsem začal u Python3, PyCharm, Cocos2D a pyglet.
Máte nějaký jiný, lepší nápad?

Zaslechl jsem chvalu na Kivy, ale nemam osobne ozkouseno.

gl

« Odpověď #6 kdy: 10. 08. 2016, 15:20:07 »
Nevim, jestli je to dorý nápad. Kolik lidí si takovou hru zahraje? Doporučil bych HTML5.

Kamilos

« Odpověď #7 kdy: 10. 08. 2016, 15:34:30 »
Bych to předem nezatracoval. Skromným odhadem vidím možnou cílovou skupinu jako souhrn uživatelů linuxu, wot, mncft, wow a lol.
Plus samozřejmě já, ovšem když se v tom pythonu trochu naučím, což je účel cvičení a když se to povede.