Online IDE pro Javu s možností debugování

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
Re:Online IDE pro Javu s možností debugování
« Odpověď #165 kdy: 06. 08. 2016, 15:10:43 »
Důkladná analýza pro zákazníka, který neví co chce, je velký problém. Proto uděláš zjednodušenou analýzu, podle ní nějakou alfa verzi, kterou předáš zákazníkovi ke konzultaci. Zákazník vidí, že vývoj jde kupředu a poskytne zpětnou vazbu, která poslouží jako doplněk předchozí zjednodušené analýzy a je možné udělat další iteraci. Takhle jsem dělal většinu svých úspěšných projektů a spokojenost byla na obou stranách.
Já vím, jak to je. Zákazník neví co chce, vývojáři neví, co zákazník chce a podle toho to vypadá. Dá se to zvládnout slušně, ale stojí to čas a čas jsou peníze. Já si narozdíl od většiny zde přítomných můžu dovolit věnovat svým projektům spousty času a proto se snažím, když už něco dělám, to dělat pořádně. Nevyčítám nic ani těm, kteří to prostě kvůli termínům a rozpočtům prasí - chápu je a dělal bych to stejně, kdybych musel. Ale ať alespoň neprohlašují prasení za standard a prasící postupy a nástroje za fantastické a nepostradatelné. Úplně z téhle diskuze tuším ty skvělé názvy tříd, metod, proměnných a kdoví, čeho ještě - a,b,c,abc,xx,zzz,asdf a podobně. To perfektně vystihuje závislost na prasofunkcích.

« Odpověď #166 kdy: 06. 08. 2016, 15:12:15 »
Takze - teorii neznas. Praxi neznas. Sam rikas, ze programator nejsi. Proc teda remcas o vecech, o kterych mas nanejvys matne tuseni?
Protože mě baví, jak se tu profesionálové chlubí, že prasení je jejich styl práce, který považují za dokonalý. Mimochodem, argumentačně jsi momentálně někde na javamanově úrovni. Klidně si to nechám od profíka vysvětlit.

Teorii neznas - rikal jsi, ze regexpy staci
Praxi neznas - to, co popisujes, neni agilni vyvoj. (a pokud ti to nekdo jako agilni vyvoj prodal, tak ti lhal)
Programator nejsi - to jsi rikal.

Definatoricky sis rekl, ze agile = praseni (bez toho, aby sis ocividne zjistil, co to doopravdy je). Kdyz se tu bavime o jedne z metod zlepsovani kodu, tak navrhujes aburni postupy, jak ji dosahnout. 

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #167 kdy: 06. 08. 2016, 15:14:04 »
To bohužel neříká, kolik přejmenování proběhlo předtím, než se commit dostal do upstreamu.
Takže přejmenování je taková prkotina, že vlastně ani nestojí za to to napsat do commitu? To jako něco přejmenuješ, něco přidáš, něco smázneš a do commitu napíšeš "next commit"? Tak to jo, to je spolupráce radost.

« Odpověď #168 kdy: 06. 08. 2016, 15:14:35 »
Důkladná analýza pro zákazníka, který neví co chce, je velký problém. Proto uděláš zjednodušenou analýzu, podle ní nějakou alfa verzi, kterou předáš zákazníkovi ke konzultaci. Zákazník vidí, že vývoj jde kupředu a poskytne zpětnou vazbu, která poslouží jako doplněk předchozí zjednodušené analýzy a je možné udělat další iteraci. Takhle jsem dělal většinu svých úspěšných projektů a spokojenost byla na obou stranách.
Já vím, jak to je. Zákazník neví co chce, vývojáři neví, co zákazník chce a podle toho to vypadá. Dá se to zvládnout slušně, ale stojí to čas a čas jsou peníze. Já si narozdíl od většiny zde přítomných můžu dovolit věnovat svým projektům spousty času a proto se snažím, když už něco dělám, to dělat pořádně. Nevyčítám nic ani těm, kteří to prostě kvůli termínům a rozpočtům prasí - chápu je a dělal bych to stejně, kdybych musel. Ale ať alespoň neprohlašují prasení za standard a prasící postupy a nástroje za fantastické a nepostradatelné. Úplně z téhle diskuze tuším ty skvělé názvy tříd, metod, proměnných a kdoví, čeho ještě - a,b,c,abc,xx,zzz,asdf a podobně. To perfektně vystihuje závislost na prasofunkcích.

Jasne. A trebas strejda Bob bude prase nejvetsi.

« Odpověď #169 kdy: 06. 08. 2016, 15:15:05 »
To bohužel neříká, kolik přejmenování proběhlo předtím, než se commit dostal do upstreamu.
Takže přejmenování je taková prkotina, že vlastně ani nestojí za to to napsat do commitu? To jako něco přejmenuješ, něco přidáš, něco smázneš a do commitu napíšeš "next commit"? Tak to jo, to je spolupráce radost.

Ne.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #170 kdy: 06. 08. 2016, 15:16:30 »
Teorii neznas - rikal jsi, ze regexpy staci
Praxi neznas - to, co popisujes, neni agilni vyvoj. (a pokud ti to nekdo jako agilni vyvoj prodal, tak ti lhal)
Programator nejsi - to jsi rikal.

Definatoricky sis rekl, ze agile = praseni (bez toho, aby sis ocividne zjistil, co to doopravdy je). Kdyz se tu bavime o jedne z metod zlepsovani kodu, tak navrhujes aburni postupy, jak ji dosahnout.
Takže mi prosím napiš asi miliontou definici agilního vývoje, ať si můžeme navzájem poměřit přirození a neměříme si každej něco jinýho. Ke zbytku se vyjádřím následně.

« Odpověď #171 kdy: 06. 08. 2016, 15:19:50 »
Takže mi prosím napiš asi miliontou definici agilního vývoje, ať si můžeme navzájem poměřit přirození a neměříme si každej něco jinýho. Ke zbytku se vyjádřím následně.

Vcelku IMO staci wikipedicka definice z prvniho odstavce:

"Agile software development describes a set of principles for software development under which requirements and solutions evolve through the collaborative effort of self-organizing cross-functional teams. It promotes adaptive planning, evolutionary development, early delivery, and continuous improvement, and it encourages rapid and flexible response to change."

« Odpověď #172 kdy: 06. 08. 2016, 15:23:33 »
Co se tyka "praseni", tak je spis v agile udelat malo ale rychle, lepe a predpovidatelne.

Kit

« Odpověď #173 kdy: 06. 08. 2016, 15:26:01 »

Proč označuješ strejdu Boba za prase? Co ti provedl?

« Odpověď #174 kdy: 06. 08. 2016, 15:28:19 »

Proč označuješ strejdu Boba za prase? Co ti provedl?

Sarkasmus.

Radek Miček

« Odpověď #175 kdy: 06. 08. 2016, 15:30:04 »

Mám na mysli situaci, kdy při práci na commitu provedu hodně přejmenování např. v rámci nového kódu.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #176 kdy: 06. 08. 2016, 15:31:14 »
Co se tyka "praseni", tak je spis v agile udelat malo ale rychle, lepe a predpovidatelne.
Dobrá, vyjdeme z této relativně obecné definice, ke které si každej přidá zbytek jakej chce, ale na tomto se celkem shodneme a většina dalších lidí taky. Já tvrdím, že agilní vývoj je možný, ale nad solidním jádrem aplikace, který nemusím měnit kvůli každé prkotině a které rozhodně nemůže být výsledkem agilního vývoje, ale kvalitní analýzy, důkladných testů a jisté intuice zajišťující budoucí škálovatelnost potřebným směrem. Pokud má někdo potřebu spouštět dříve zmíněné úpravy nad celým projektem, nebo dokonce několika projekty, potom je to přesně to prasení, o kterým tu mluvím a výsledek nemůže být jiný, než zprasený.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #177 kdy: 06. 08. 2016, 15:34:02 »

Mám na mysli situaci, kdy při práci na commitu provedu hodně přejmenování např. v rámci nového kódu.
Tím ovšem odpadá dříve kritizovaná potřeba globálních úprav, takže se bavíme jeden o voze a druhej o koze.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #178 kdy: 06. 08. 2016, 15:36:08 »

Ne.
? Ne? Opravdu? No tak ne... ale co ne? Ne proto, že jsem to psal já, nebo není přejmenování napříč projektem prkotina, nebo bys nedal tak blbej comment, nebo není spolupráce radost? Nebo prostě ne?

Radek Miček

« Odpověď #179 kdy: 06. 08. 2016, 15:39:07 »

Tím ovšem odpadá dříve kritizovaná potřeba globálních úprav, takže se bavíme jeden o voze a druhej o koze.

Proč myslíte, že odpadá? Když má featura tisíce řádků (např. se na ní pracuje několik let), tak ta přejmenování mohou být poměrně složitá.