Důkladná analýza pro zákazníka, který neví co chce, je velký problém. Proto uděláš zjednodušenou analýzu, podle ní nějakou alfa verzi, kterou předáš zákazníkovi ke konzultaci. Zákazník vidí, že vývoj jde kupředu a poskytne zpětnou vazbu, která poslouží jako doplněk předchozí zjednodušené analýzy a je možné udělat další iteraci. Takhle jsem dělal většinu svých úspěšných projektů a spokojenost byla na obou stranách.
Já vím, jak to je. Zákazník neví co chce, vývojáři neví, co zákazník chce a podle toho to vypadá. Dá se to zvládnout slušně, ale stojí to čas a čas jsou peníze. Já si narozdíl od většiny zde přítomných můžu dovolit věnovat svým projektům spousty času a proto se snažím, když už něco dělám, to dělat pořádně. Nevyčítám nic ani těm, kteří to prostě kvůli termínům a rozpočtům prasí - chápu je a dělal bych to stejně, kdybych musel. Ale ať alespoň neprohlašují prasení za standard a prasící postupy a nástroje za fantastické a nepostradatelné. Úplně z téhle diskuze tuším ty skvělé názvy tříd, metod, proměnných a kdoví, čeho ještě - a,b,c,abc,xx,zzz,asdf a podobně. To perfektně vystihuje závislost na prasofunkcích.