Online IDE pro Javu s možností debugování

gl

Re:Online IDE pro Javu s možností debugování
« Odpověď #60 kdy: 05. 08. 2016, 17:57:45 »
Brzy přijde doba, kdy počítačům při tvorbě software budeme svěřovat mnohem více, než jen sestavení aplikace, kdy se z programátora stane coach.

Taková doba už nastala. Jsem koučem svého Vimu.

Souhlas. Nástroje už dnes vykonávají otrockou práci. Aby za mě IDE generovalo kód, to je spíš krok zpět. Při použití normálního jazyka a dobrých knihoven k tomu není důvod.

javaman (však vy víte)

« Odpověď #61 kdy: 05. 08. 2016, 18:00:59 »
Protoze nemas dobre nastroje, tak nedelas neco, co je uzitecne. (Klasicky duvod je, ze casem k metode najdes o necovhodnejsi jmeno.) Je to jako bys nemel poradnou sekacku a tak bys tvrdil, ze nema cenu mit posekanou zahradu. Kdyz ti klesne cena takovyhle uprav diky dobrym nastrojum, tak muzes snado odstranovat i mensi problemy v kodu, protoze se to zacne vyplacet.

Nástroje mám. Fungují lépe než IDE od IntelliJ. Zde je video s ukázkou použití.

https://www.youtube.com/watch?v=BQ8D0heKLr4

ROFL. OK, tak jestli to umí tohle, tak to musíte mít hodně spokojených zákazníků :D

gl

« Odpověď #62 kdy: 05. 08. 2016, 18:07:09 »

Co je na tom lepšího než IntelliJ?

Má to user friendly jednoduché rozhraní a funguje to i v terminálu.

« Odpověď #63 kdy: 05. 08. 2016, 18:13:32 »
Takže pro vás lépe. Pro mne je mnohem víc user friendly rozhraní Idea a že nefunguje v terminálu je mi úplně jedno.

javaman (však vy víte)

« Odpověď #64 kdy: 05. 08. 2016, 18:15:15 »
Brzy přijde doba, kdy počítačům při tvorbě software budeme svěřovat mnohem více, než jen sestavení aplikace, kdy se z programátora stane coach.

Souhlas. Nástroje už dnes vykonávají otrockou práci. Aby za mě IDE generovalo kód, to je spíš krok zpět. Při použití normálního jazyka a dobrých knihoven k tomu není důvod.

Ty se doufám neživíš vývojem, že ne? Kit si lepí nějaké amatérské věci v PHP, tak tam chápu, že neumí vyvíjet. Ale to tvoje vypadá spíše max tak admin úroveň, kdy jsi schopný něco malého udělat a ještě špatně, ale na vývoj to není. Jako tamtomu říkat refactoring? To možná tak ve snu.

« Odpověď #65 kdy: 05. 08. 2016, 18:16:22 »
Protoze nemas dobre nastroje, tak nedelas neco, co je uzitecne. (Klasicky duvod je, ze casem k metode najdes o necovhodnejsi jmeno.) Je to jako bys nemel poradnou sekacku a tak bys tvrdil, ze nema cenu mit posekanou zahradu. Kdyz ti klesne cena takovyhle uprav diky dobrym nastrojum, tak muzes snado odstranovat i mensi problemy v kodu, protoze se to zacne vyplacet.

Tak nekvic jako male dite a refaktoruj jako chlap!

ocividne je tu stret dvou svetu. stabilne navrzeneho ABI vs. moderni iterativni praseni.

a to pouzivani obratu "moderni iterativni praseni" je moderni zpusob pro "neumim/nechci zlepsovat existujici kod"?

Pokud zijes ve svete, kde se nemeni zadani, a pokud nedelas spatna rozhodnuti, tak nemusis svoje rozhodnuti iterovat. Kdyz v tomhle uzasnem svete nezijes a nejsi polobuh, tak proste iterujes a je na tobe, zda to chces nebo nechces vzit jako prileztost k tomu zlepsit kod

javaman (však vy víte)

« Odpověď #66 kdy: 05. 08. 2016, 18:16:34 »
Takže pro vás lépe. Pro mne je mnohem víc user friendly rozhraní Idea a že nefunguje v terminálu je mi úplně jedno.

Dyť ten shit nic neumí. Srovnávat to s IDEA je docela drzost :D

gl

« Odpověď #67 kdy: 05. 08. 2016, 18:18:57 »

Ty se doufám neživíš vývojem, že ne? Kit si lepí nějaké amatérské věci v PHP, tak tam chápu, že neumí vyvíjet. Ale to tvoje vypadá spíše max tak admin úroveň, kdy jsi schopný něco malého udělat a ještě špatně, ale na vývoj to není. Jako tamtomu říkat refactoring? To možná tak ve snu.

Právě že živím. Praxe mě naučila nezabývat se blbostmi jako jména funkcí a ušetřený čas věnovat podstatným vylepšením.

javaman (však vy víte)

« Odpověď #68 kdy: 05. 08. 2016, 18:26:40 »
Tak to je hlod dne ;D Jména funkcí jsou superdůležitá a pořád se mění podle vývoje architektury. Ale to ty vlastně dělat nemůžeš, protože nemáš nástroje. Nebo jak teda probíhá ten vývoj. Zjistíš, že půlka věcí se jmenuje blbě, tak to necháš a do dokumentace dáš, že se nemají lidi nechat zmást, ale že FileWriter s metodou seek čte z databáze?

Kit

« Odpověď #69 kdy: 05. 08. 2016, 18:26:40 »
ocividne je tu stret dvou svetu. stabilne navrzeneho ABI vs. moderni iterativni praseni.

a to pouzivani obratu "moderni iterativni praseni" je moderni zpusob pro "neumim/nechci zlepsovat existujici kod"?

Pokud zijes ve svete, kde se nemeni zadani, a pokud nedelas spatna rozhodnuti, tak nemusis svoje rozhodnuti iterovat. Kdyz v tomhle uzasnem svete nezijes a nejsi polobuh, tak proste iterujes a je na tobe, zda to chces nebo nechces vzit jako prileztost k tomu zlepsit kod

Nepleť si refaktoring s redesignem.

« Odpověď #70 kdy: 05. 08. 2016, 18:27:45 »
Právě že živím. Praxe mě naučila nezabývat se blbostmi jako jména funkcí a ušetřený čas věnovat podstatným vylepšením.

A doufas, ze az odejdes, tak tvuj nastupce nezjisti tvou adresu?

Tvuj problem je, ze nezijes ve svete, kde jsou tahle vylepseni prakticky zdarma. Kdyz musis kvuli nevhodnym nastrojum resit, zda to stoji za to, tak je nedelas (nebo delas vyjimecne).

« Odpověď #71 kdy: 05. 08. 2016, 18:28:52 »

Uz jednou jsem ti tu rikal, ze existuje refactoring to patterns.
Refactoring nejsou nutne jenom malicke, trivialni, lokalni zmeny.

gl

« Odpověď #72 kdy: 05. 08. 2016, 18:30:43 »
Tak nekvic jako male dite a refaktoruj jako chlap!

Většinou jen malé děti řeší pojmenování funkcí.

Zadání se mění často. Vždy mohu nějak ohnout existující API, tak aby zůstalo zpětně kompatibilní.

Kit

« Odpověď #73 kdy: 05. 08. 2016, 18:33:27 »

Refactoring nemění funkcionalitu. Pokud reaguješ na změnu zadání, tak je to redesign.

javaman (však vy víte)

« Odpověď #74 kdy: 05. 08. 2016, 18:36:37 »

Refactoring nemění funkcionalitu. Pokud reaguješ na změnu zadání, tak je to redesign.

Reaguješ na změnu architektury refactoringem.