No to mě po*er holý záda. Refaktoring je prostě refaktoring a funkčně se jím NIC nemění. Pokud u toho cokoliv funkčně změním, už do toho motám další operace, který NEJSOU refaktoring. A pro lopaty - zcela standardní linuxové příkazy jsou mnohem mocnější nástroj, než všechny moderní IDE dohromady. Když se usmyslím, překopu tím miliony souborů o celkové velikosti v řádu TB i více bez sebemenší obavy, že mi to v půlce spadne a já budu zbytek života trávit tím, že budu hledat, v jakým pořadí se to rozhodlo pracovat a kde to skončilo. A to vše bez potřeby mít na vývojovém stroji 128GB RAMky a víc. Stačí nebýt lopata a věnovat jedno odpoledne času, který jinak promrhám na rootu, na studium syntaxí a regulárních výrazů. Konkrétně vim, který většina lopat dodnes nepochopila a netuší ani, jak z něj odejít, má možnosti zcela nevídané, stačí si pročíst dokumentaci. To vše bez sebemenší potřeby hrábnout na myš, což je obzvlášť pro lidi, kteří píšou víc jak dvěma prsty, obrovská úspora času. Ale já vím, když je někdo tak dobrý, že má v hlavě kompletní javu, tak už se mu tam pár užitečných zkratek a příkazů prostě nevejde.
:%s/javaman/debil/g