Online IDE pro Javu s možností debugování

Re:Online IDE pro Javu s možností debugování
« Odpověď #75 kdy: 05. 08. 2016, 18:41:50 »
Dyť ten shit nic neumí. Srovnávat to s IDEA je docela drzost :D
Ale kdepak, umí toho dost. Umí i spoustu věcí, které IDEA neumí. Srovnávat to - ono je především každé určené na něco jiného. Ono i "vývoj software" zahrnuje spoustu různých věcí, pro vývoj kernelu, vývoj door page pro nový produkt a vývoj ERP nemusí být vhodné ty stejné nástroje. A i pro vývoj jednoho projektu mohou různým lidem vyhovovat různé nástroje.

« Odpověď #76 kdy: 05. 08. 2016, 18:47:30 »
Refactoring nemění funkcionalitu. Pokud reaguješ na změnu zadání, tak je to redesign.

Jsou ruzne zmeny zadani, na nektere reagujes refactoringem (zakaznik zacne jedne vei rikat jinak, tak prejmenovavas, napriklad), na nektere zmenou funkcionality, na nektere redesignem.

Zadání se mění často. Vždy mohu nějak ohnout existující API, tak aby zůstalo zpětně kompatibilní.

Pak pracujes s ohnutym kodem. Kolegove a tvoje budouci ja te museji milovat.
Ale samozrejme je otazka, zda ta zmena jde pres hranici modulu nebo ne, to hraje velkou roli.

javaman (však vy víte)

« Odpověď #77 kdy: 05. 08. 2016, 18:51:15 »
Dyť ten shit nic neumí. Srovnávat to s IDEA je docela drzost :D
Ale kdepak, umí toho dost. Umí i spoustu věcí, které IDEA neumí. Srovnávat to - ono je především každé určené na něco jiného. Ono i "vývoj software" zahrnuje spoustu různých věcí, pro vývoj kernelu, vývoj door page pro nový produkt a vývoj ERP nemusí být vhodné ty stejné nástroje. A i pro vývoj jednoho projektu mohou různým lidem vyhovovat různé nástroje.

Ve videu byl skriptovací Python a refactoring v podstatě žádný. Tak asi špatné video...

gl

« Odpověď #78 kdy: 05. 08. 2016, 18:58:03 »
Pak pracujes s ohnutym kodem. Kolegove a tvoje budouci ja te museji milovat.
Ale samozrejme je otazka, zda ta zmena jde pres hranici modulu nebo ne, to hraje velkou roli.

Pokud ta změna nejde přes hranici modulu, tak většinou nebývá problém ani ruční přejmenování. Kolegové mě mají raději než best practices fašisty, kteří jsou stále s něčím nespokojení.

Kit

« Odpověď #79 kdy: 05. 08. 2016, 19:04:40 »
Refactoring nemění funkcionalitu. Pokud reaguješ na změnu zadání, tak je to redesign.

Jsou ruzne zmeny zadani, na nektere reagujes refactoringem (zakaznik zacne jedne vei rikat jinak, tak prejmenovavas, napriklad), na nektere zmenou funkcionality, na nektere redesignem.

Stále to asi nechápeš. Pokud se mění rozhraní specifikované zákazníkem je to redesign. Pokud je to nějaká "věc", které zákazník začne říkat jinak, tak to bude nejspíš nějaký atribut a protože atributy bývají privátní, opravíš to v jedné třídě a jsi hotov. Nic rozsáhlého.

javaman (však vy víte)

« Odpověď #80 kdy: 05. 08. 2016, 19:06:10 »
Dyť to říkám, tady asi těžko někdo umí vyvíjet... To je pak VIM luxusní zboží na takovou práci, to chápu.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 05. 08. 2016, 19:27:29 »
No to mě po*er holý záda. Refaktoring je prostě refaktoring a funkčně se jím NIC nemění. Pokud u toho cokoliv funkčně změním, už do toho motám další operace, který NEJSOU refaktoring. A pro lopaty - zcela standardní linuxové příkazy jsou mnohem mocnější nástroj, než všechny moderní IDE dohromady. Když se usmyslím, překopu tím miliony souborů o celkové velikosti v řádu TB i více bez sebemenší obavy, že mi to v půlce spadne a já budu zbytek života trávit tím, že budu hledat, v jakým pořadí se to rozhodlo pracovat a kde to skončilo. A to vše bez potřeby mít na vývojovém stroji 128GB RAMky a víc. Stačí nebýt lopata a věnovat jedno odpoledne času, který jinak promrhám na rootu, na studium syntaxí a regulárních výrazů. Konkrétně vim, který většina lopat dodnes nepochopila a netuší ani, jak z něj odejít, má možnosti zcela nevídané, stačí si pročíst dokumentaci. To vše bez sebemenší potřeby hrábnout na myš, což je obzvlášť pro lidi, kteří píšou víc jak dvěma prsty, obrovská úspora času. Ale já vím, když je někdo tak dobrý, že má v hlavě kompletní javu, tak už se mu tam pár užitečných zkratek a příkazů prostě nevejde.
:%s/javaman/debil/g

javaman (však vy víte)

« Odpověď #82 kdy: 05. 08. 2016, 19:31:05 »
OK, tak se tu pár lopat, které nic neumí, sešlo a kritizují IDE. To se dá chápat.

Ale co mi neni jasný, jak vy lopaty hledáte práci? To jim jako ukážete nějaký humus dělaný ve Vimu a vemou vás? Jako mně někdo přijít s tím, že dělá ve Vimu, tak si ho pořádně proklepnu, protože je to jasná lopata! Možná admin, který nevyvíjí a chtěl by začít.

gl

« Odpověď #83 kdy: 05. 08. 2016, 19:34:04 »
OK, tak se tu pár lopat, které nic neumí, sešlo a kritizují IDE. To se dá chápat.

Ale co mi neni jasný, jak vy lopaty hledáte práci? To jim jako ukážete nějaký humus dělaný ve Vimu a vemou vás? Jako mně někdo přijít s tím, že dělá ve Vimu, tak si ho pořádně proklepnu, protože je to jasná lopata! Možná admin, který nevyvíjí a chtěl by začít.

To jsem rád, že to vím. Aspoň se mi nemůže stát, že bys mě zaměstnal.

javaman (však vy víte)

« Odpověď #84 kdy: 05. 08. 2016, 19:37:41 »
Třeba si jen hraješ na neschopného a ve skutečnosti nejsi tak špatný. Kdo ví. Ale fakt bych chtěl vidět, jak tě třeba někdo veme na Javu, když bys jim ukázal svoje "IDE" :D Na Python by to šlo, tam se nic nevelkého nedělá.

« Odpověď #85 kdy: 05. 08. 2016, 19:38:27 »
No to mě po*er holý záda. Refaktoring je prostě refaktoring a funkčně se jím NIC nemění. Pokud u toho cokoliv funkčně změním, už do toho motám další operace, který NEJSOU refaktoring. A pro lopaty - zcela standardní linuxové příkazy jsou mnohem mocnější nástroj, než všechny moderní IDE dohromady. Když se usmyslím, překopu tím miliony souborů o celkové velikosti v řádu TB i více bez sebemenší obavy, že mi to v půlce spadne a já budu zbytek života trávit tím, že budu hledat, v jakým pořadí se to rozhodlo pracovat a kde to skončilo. A to vše bez potřeby mít na vývojovém stroji 128GB RAMky a víc. Stačí nebýt lopata a věnovat jedno odpoledne času, který jinak promrhám na rootu, na studium syntaxí a regulárních výrazů. Konkrétně vim, který většina lopat dodnes nepochopila a netuší ani, jak z něj odejít, má možnosti zcela nevídané, stačí si pročíst dokumentaci. To vše bez sebemenší potřeby hrábnout na myš, což je obzvlášť pro lidi, kteří píšou víc jak dvěma prsty, obrovská úspora času. Ale já vím, když je někdo tak dobrý, že má v hlavě kompletní javu, tak už se mu tam pár užitečných zkratek a příkazů prostě nevejde.
:%s/javaman/debil/g

Ty nemas projekty ve VCS?
Jinak regexpy ti uz z principu nepomohou. Nekdy zabrat mohou, ale obecne programy nejsou postizitelne regularnim jazykem.

Kit

« Odpověď #86 kdy: 05. 08. 2016, 19:42:42 »

Mně je zcela jedno, jaké kdo používá IDE. Není mi však jedno, když se do mne někdo naváží jen proto, že používám Vim.

Zdrojáky napsané ve Vimu vypadají luxusně. Když to čtenáři neřekneš, tak nepozná, v jakém editoru to bylo napsáno. Ono je to stejně jedno, protože filtry v Gitu to uloží do repozitáře podle nastaveného standardu pro daný projekt.

javaman (však vy víte)

« Odpověď #87 kdy: 05. 08. 2016, 19:46:27 »
Tak pokud bys opravdu v něm dělal, tak jen budeš brutálně pomalý. Takže je zbytečné tě vůbec zaměstnávat, ale jinak je mi to také jedno. Si používej klidně Notepad, také to jde. Jsem jen myslel, jaké jsou argumenty proti IDE. Evidentně jen neznalost.

OK, pokud to tak funguje, tak by to šlo. Ve Vimu ale budou spíše dělat patlalové, které jeden prázdný řádek navíc nerozhází a celkově to nebude žádný vývoj.

Kit

« Odpověď #88 kdy: 05. 08. 2016, 19:49:57 »
Jinak regexpy ti uz z principu nepomohou. Nekdy zabrat mohou, ale obecne programy nejsou postizitelne regularnim jazykem.

Pokud nejsi programátorské čuně, tak si s tím regulárním jazykem vystačíš i na základním levelu. Pokud dostáváš zdrojáky od čuněte, přestyluješ si je filtrem smudge.

gamer

« Odpověď #89 kdy: 05. 08. 2016, 20:00:39 »
Pokud nejsi programátorské čuně, tak si s tím regulárním jazykem vystačíš i na základním levelu. Pokud dostáváš zdrojáky od čuněte, přestyluješ si je filtrem smudge.
Tak to bych rád viděl regexp na tohle:
Kód: [Vybrat]
class A {
    void update();
};
class B {
    void update();
};
main() {
    A a; B b;
    a.update();
    b.update();