Ale musi aspon umet zbleptnout anglicky a mit nejakou predstavu o tom je pocitace funguji. Coz prgosum kteri zazili jen vyssi jazyky jaksi chybi.
To mě zajímá. Jaké jazyky by měli zažít ? I Céčko je vyšší jazyk, takže Assembler ? Ještě jsem neviděl takový požadavek v inzerátu, ani v případě Embedded (vsadím se, že to je Váš případ). Tam se obvykle požaduje znalost nějakého nízkoúrovňového protokolu, RTOS, ale ne "jak počítače fungují".
[/quote]
No nemusis byt hnidopich a psat jako bys nevedel co tim myslim v kontextu veci;). Uz jsem cekal link z wikipedie na presnou definici. Jde o zakladni povedomi procesor,pamet,registry,virtualni pamet a takove veci ciste jen zaklady. Podrobnosti se clovek douci kdyz to je treba. Jenomze takove zaklady i tem beznym progrosum dneska chybi a je to des.
Mam na mysli zejmena netaky a kafare. Puvodni delfini,placalove lidi co zvladaji asm nejakeho procesoru a nesmim zapomenou na dirkovane inzenyry jsou ok a obcas maji v hlave nejake ty archaicke zbytecnosti (pametova mapa ZX Spectrum:).
Ja jen ze kdyz kvaknu na progrose ze se soucasnym samomodifikujicim kodem to bude mit na harvardske architekture tezky tak aby na mne necucel jak husa do flasky co to je. Boha jeho vzdyt se to dneska snad uz probira nekde na prumkach... No jeste ze nemam skoly ani titul... a vlastne nejsem programator.
Ano ta cast vyvoje dela embedded veci, ale pak jsou tu i dalsi veci ktere chroustaji systemy kde staci jen zakladni povedomi o funkci a provozu ( mainframe oddeleni, rezervacni systemy, naky radarovy softy, banky atd.) ale jsou tu i programatori kteri by jednou proboha taky mohli vedet kdy dana informace je opravdu fyzicky propsana na zarizeni, nebot az bude chtit inspektor z te vypalene skatule dostat data ven, tak buffer muze jit hledat do kremikoveho nebe...
Ty zaklady progros potrebuje aby si uvedomil: aha tady je neco blbe uz z hlediska architektury nebo aby vedel ze si ma neco ujasnit s hardwerarema. Ne ze bude mesic prgat aby zjistil ze je nekde blbe propojeny drat.