Proč při pohovoru nenabídnou mzdu?

me vakérav

Re:Proč při pohovoru nenabídnou mzdu?
« Odpověď #75 kdy: 26. 07. 2016, 07:56:03 »
Abychom se vrátili k původní otázce:

Proč při pohovoru nenabídnou mzdu je jasné: protože by tak zbytečně přepláceli. Kdyby řekli „dáme ti 50k“ a ty bys šel pracovat i za 30k, tak určitě neřekneš „stačilo by mi 30k“, ale chtěl bys těch 50k a firma by tak 20k přeplácela.

Ono to samozřejmě stejně platí naopak (řekneš, že chceš 30k, tak ti daj 30k, i když maj rozpočet 50k); ten, kdo nastřeluje cenu jako první, je vždycky v nevýhodě. Proto to chce umět manévrovat. Znal jsem jednoho testera, který dělal za 13k (ačkoli jeho kolega bral 30k), protože zrovna vyšel školu, nevěděl jak to chodí a i 13k se mu na dřívější studentské poměry zdálo hodně.

Obecně je nejjednodušší, když už někde pracuješ a na novém místě si řekneš tak o 20 % více než na tom předchozím. Nebo prostě za kolik by ti stálo za to změnit zaměstnání.

iwtu

« Odpověď #76 kdy: 26. 07. 2016, 10:42:02 »
Ono to samozřejmě stejně platí naopak (řekneš, že chceš 30k, tak ti daj 30k, i když maj rozpočet 50k); ten, kdo nastřeluje cenu jako první, je vždycky v nevýhodě. Proto to chce umět manévrovat. Znal jsem jednoho testera, který dělal za 13k (ačkoli jeho kolega bral 30k), protože zrovna vyšel školu, nevěděl jak to chodí a i 13k se mu na dřívější studentské poměry zdálo hodně.

To je pravda. Ale ono na prvej praci az tak nezalezi, tak ide hlavne o to, aby clovek prezil. Ak si povie, ze na zivnost 40 000 Kc, tak s tym nikto problem mat nebude. Asi ani s 50 by nemali. Novy clovek je vzdycky investicia do buducna, ktora sa Ti vrati v lepsiom pripade po par mesiacoch..

javaman

« Odpověď #77 kdy: 26. 07. 2016, 12:57:24 »
Myslíš jako na švarc? Jinak totiž blábolíš nesmysly, protože nikdo neví, kolik hodin bys pro ně dělal.

Tommm

« Odpověď #78 kdy: 26. 07. 2016, 13:17:42 »
Myslíš jako na švarc? Jinak totiž blábolíš nesmysly, protože nikdo neví, kolik hodin bys pro ně dělal.
+

iviak

« Odpověď #79 kdy: 26. 07. 2016, 18:21:24 »
:D Napadla ma historka, keď som ako mladý sopliak odchádzal z jednej firmy do druhej na podobnú pozíciu. Ako absolvent sopliak som sa uspokojil s 3/4 roka s 15000.- (áno správne čítate) takže pri pohovore si hovorím, vypýtam 20, možno sa zadarí. Takže s malou dušičkou hovorím 20000.-
Nastalo trápne ticho. Po chvíli mi personalista hovorí, že všetko čo som povedal a predviedol je to v poriadku, ale pre budúcnosť, na túto pozíciu je nastavená nástupná mzda na 42000.- a nabudúce si mám zistiť aký je na danej pozícii priemerný plat, lebo keď poviem príliš veľa alebo príliš málo, môže sa stať, že ma presne kvôli tomu nezoberú. (pýta moc málo, ten nebude dobrý, pýta moc veľa... doplňte si)