Pak je prý ještě dobré mít spíš než LinkedIn aktivní, nerad to říkám, GitHub, snad by šla i nějaká normálnější služba podobného charakteru.
Proč proboha GitHub? Jak souvisí (ne)aktivita na GitHubu s tím, jestli je dotyčný dobrý nebo špatný developer?
Doporučuji přečíst https://blog.jcoglan.com/2013/11/15/why-github-is-not-your-cv/
Tak především: Já tvrdím, že headhunteři se koukají na GitHub. Ty se snažíš mé tvrzení vyvrátit tím, že říkáš, že headhunteří se koukají na github (čímž mi dáváš za pravdu) a že je to špatně (přičemž já nepsal nic o tom, že by to bylo dobře, dokonce jsem to uvedl „nerad to říkám“).
Mimochodem minimálně některé použité argumenty mi přijdou praštěné. Například jeden říká, že jeho GitHubový profil je bordel. Jo, to taky něco vypovídá
. A že je to taky technický problém GitHubu, proto píšu „nějaká normálnější služba podobného charakteru“. Třeba osobní gitweb/cgit, kde si dáš ty důležité projekty do skupiny nahoru.
We prize the idea of meritocracy and weigh merit on contribution to OSS. Those who contribute the most, goes the general belief, have the most merit and are deemed the most deserving.
Ne, myslím, že nikdo nechce nikoho zaměstnat za to, že si to zaslouží, ale prostě se dívá, co umí a jak pracuje.
Marginalized people in tech - women, people of color, people with disabilities, LGBTQ people, and others - have less free time for a few major reasons: dependent care, domestic work and errands, and pay inequity.
Někdo by mohl tento argument zneužít tak, že řekne, že asi mají i méně času se vzdělávat a získávat zkušenosti v oboru