Jsem-nejsem dobrej programátor?

tvurceBS

Jsem-nejsem dobrej programátor?
« kdy: 04. 07. 2016, 16:37:04 »
Nejdriv zminim ze jsem C#/.NET vyvojar s par let zkusenosti, neco jsem delal pocas skoly (part-time, fulltime), ted uz delam normalne full-time. Na netu jsem si nasel test, ze se otestuji. Bohuzel muj vysledek byl FAILED. Byly tam i otazky, se kterymi jsem se nikdy nestretl nebo jsem s tim nikdy nedelal, protoze projekty, na kterych jsem delal, to nikdy nevyzadovali. Mozna jsem to cetl nekde, jenze jak to byva, nejlepsi je praxe. Mate to i vy tak, ze kdyz delate napr. v JAVE nebo v C++, tak umite vsechno?

Kit

Re:Jsem-nejsem dobrej programátor?
« Odpověď #1 kdy: 04. 07. 2016, 16:46:50 »
Nikdo neumí všechno, i v testech bývají chyby.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04. 07. 2016, 17:07:13 »
A ten test mozna napsal nejaky desny teoretik, co posledni radku kodu apsal pred dvaceti lety. Nehlede a to, ze nejsdulezitejsi je, aby cůlovek vedel, ze veci existuji a kde je najde. Malokdo ma encyklopedickou pamet, aby si pamatoval vsechno, pricemz encyklopedicka pamet je casto doprovazena deficitem ci absenci analytickeho mysleni.

Kit

« Odpověď #3 kdy: 04. 07. 2016, 17:23:14 »
Souhlasím. Vždyť já si ani nepamatuji, jak se ve kterém jazyce píše switch nebo try..finally, protože je to v každém jazyce jinak. Od toho mám editor, aby to pokaždé napsal správně.

tvurceBS

« Odpověď #4 kdy: 04. 07. 2016, 17:38:45 »
Uvazuji, ze si projedu nejaky veci, jenze to je opat na teoreticke urovni a taky tak to zapomenu. Kdysi jsem byl na pohovoru a byl tam test ve kterem se ptali, v jakem namespacu je ta a ta metoda. Spatna odpoved -2b, spravna 1b, zadna 0b. Testem jsem neprosel a nelituji, protoze ptat se takove veci...

Kit

« Odpověď #5 kdy: 04. 07. 2016, 17:54:46 »
Ta otázka ani nemá logiku, protože jeden název metody může být ve velké hromadě zcela nezávislých tříd. Snad kdyby se zeptali, ve kterém namespace je nějaká konkrétní třída, ale to je také nesmysl ze stejného důvodu. V jednom projektu mohu mít přece hromadu tříd se stejným názvem v různých namespacech. A pokud se jedná o systémovou knihovnu, tak to mi našeptá kdejaký editor i bez IDE...

Juro

« Odpověď #6 kdy: 04. 07. 2016, 17:56:37 »
Samotna prax na dobre ovladnutie jazyka a platformy nepostacuje, aj ked je nevyhnutnym predpokladom. Je totiz prirodzene, ze sa clovek venuje najma tym ich castiam, na ktore narazi pri rieseni svojich projektov. Jeho znalosti su potom znacne nevyvazene. Kym v jednej oblasti ma expertnu uroven, o druhej casto ani netusi alebo ma len matnu predstavu. Chyba mu jednoducho sirsi prehlad, aj ked to pri kazdodennej praci nemusi pocitovat.

Ked si C#/.NET-ak, dobre skusenosti mam s MS certifikaciami. Vytvara to dobry predpoklad na to, aby mali rozni clenovia timu rovnaky zaklad znalosti a aby ta skusky prinutili naucit sa aj veci, s ktorymi bezne nerobis.

robotron

« Odpověď #7 kdy: 04. 07. 2016, 18:59:42 »
Bez URL zmineneho testu je puvodni prispevek dosti o nicem...

Kit

« Odpověď #8 kdy: 04. 07. 2016, 19:03:52 »
Bez URL zmineneho testu je puvodni prispevek dosti o nicem...

Kdepak. Svědčí o tom, že autor příspěvku při jeho formulaci selhal :)

Sadam

« Odpověď #9 kdy: 04. 07. 2016, 20:01:22 »
Nejdriv zminim ze jsem C#/.NET
Hmm, ne...
Onen neozdrojovany test sice nic nedokazuje...

tvurceBS

« Odpověď #10 kdy: 04. 07. 2016, 20:35:52 »
Kamarad mi rekl o upworku, tak jsem se tam regnul, a soucasti profilu jsou taky testy. Ten ten jsem delal na jejich strance.

Kit

« Odpověď #11 kdy: 04. 07. 2016, 22:00:19 »
My si ty testy také chceme udělat, ať se trochu pobavíme!

buri

« Odpověď #12 kdy: 04. 07. 2016, 22:11:29 »
Nejste

tvurceBS

« Odpověď #13 kdy: 04. 07. 2016, 22:16:50 »
neda se to sem postnout. musite se registrovat :)

Kit

« Odpověď #14 kdy: 04. 07. 2016, 22:20:49 »
Tak se zaregistruji. V čem je problém?