FEI VŠB Ostrava

FEI VŠB Ostrava
« kdy: 12. 06. 2016, 18:05:25 »
Ahojte, študoval/študuje niekto z vas na tejto škole?Ak ano, mal by som par otazok, mohli by ste ma kontaktovať spravou?Ďakujem vopred.

Re:FEI VŠB Ostrava
« Odpověď #1 kdy: 12. 06. 2016, 19:35:05 »
Ahoj, já studuji, účet tady nemám, tak otázky dej sem.

javaman

« Odpověď #2 kdy: 12. 06. 2016, 19:37:11 »
Pokud nejsi úplně k ničemu, tak bych tam ani nezačínal. Ale otázky dej rozhodně sem, ať víme.

« Odpověď #3 kdy: 12. 06. 2016, 21:12:35 »
Chcem sa opýtať, hlavne aká je úroveň tejto školy, nakoľko všade počúvam niečo iné. Niekto nadáva(ale často takí, čo tam zasa nechodia), že je to veľmi zlé, nemá to úroveň a podobne, niektorí to zasa vychvaľujú, že je to úplne normálna škola a všetko je v pohode...a väčšinou sú to staršie názory, tak ani neviem, kde je pravda momentálne. Potom sú aj názory, že je úplne jedno aká škola, ak sa tomu nevenuješ vo voľnom čase popri škole, tak z teba informatika neurobí ani FIT :) no neviem, rad by som nejaké novšie názory študentov tejto školy

user12345

« Odpověď #4 kdy: 12. 06. 2016, 21:59:35 »
Je to skola, na ktere je mozne obhajit diplomovou praci na konstrukci perpetua mobile. ;)
https://uloz.to/xyVsKY5Y/kou254-fei-n2649-3907t001-2014-pdf

Nejsem informatik, ale jsem taky toho nazoru, ze vlastni nasazeni ma alespon stejnou vahu jako skola. Pro sikovne studenty se dobre prilezitosti najdou vsude. :) Jestli je na FEI neco opravdu extra, tak je to asi relativne snadny pristup k superpocitacum na IT4I. Ani pro studenty neni zas tak tezke se tam dostat skrze spoluprace na vyzkumu svych vedoucich. Je jen treba si najit ty spravne vedouci, tak je to ale vsude.

« Odpověď #5 kdy: 12. 06. 2016, 22:14:40 »
Ja som prijaty aj na FIT VUT, aj na FI MUNI aj FEI VŠB, teda všade, kam som si podal prihlášku...o FIT a FI MU je informácii na internete dostatok, preto zisťujem nejaké o FEI VŠB, mám na to osobné dôvody. A takisto si myslím, že ak je "blbý" študent, nenaučí sa nič ani na VUT, ak sa naučiť chce a venuje sa tomu, nauči sa aj napriklad na UHK

davkol

« Odpověď #6 kdy: 12. 06. 2016, 23:04:26 »
Ono se stačí podívat už na názvy: jedno je informatika na univerzitě, další informační technologie na technické škole, další sice informatika, ale zase na technické škole – leze z toho „inženýr“.

Co je zajímavé, viděl jsem spoustu lidí přecházet z VUT na MUNI na navazující studium… a pak lidi odevšad předcházet na baňu nebo do Zlína dodělat si „inženýra“ při práci.

Viktor

« Odpověď #7 kdy: 13. 06. 2016, 05:55:39 »
Na Ostravsku je hlavně hnusný vzduch, byl jsem tam dvanáct let. Jinak  myslím, že úroveň studia bude stejná jako jinde. Výzkum se taky jakýsi dělá. Možný problém bych viděl v tom, že v případě uplatnění jsou v Brně a Praze vyšší platy a víc firem v oblasti IT.

qwertz

« Odpověď #8 kdy: 13. 06. 2016, 08:13:40 »
Tak podobný dotaz zpravidla vygeneruje jen odpovědi plné povrchních stereotypních keců, jak se ostatně ukazuje i tady.

V žebříčku vysokých škol pro období 2015-2016 je VŠB hodnocena nejvýš v ČR a předběhla tka MUNI, VUT, CVUT i UK :
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2016/world-ranking#!/page/0/length/25/country/54/sort_by/rank_label/sort_order/asc/cols/rank_only
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/nejlepsi-vysoka-skola-v-ostrave-20151014.html

V praxi to bude spíš jedno, kvalita vzdělání bude podobná. Aspoň se dá rozhodovat podle dalších kritérií typu rodinné zázemí či zájem o učitou lokalitu. Velkou výhodou VSB bude IT4I.

« Odpověď #9 kdy: 13. 06. 2016, 09:09:37 »
No čo som to pozeral ja, takisto sa mi ta Ostrava nezda byť až tak blba, ako niekde pišu, je tam celkom dosť aj sito, ako aj inde, percentualne to vychadza rovnako...maju novu budovu, moderne technologie, v tom tiež za napriklad VUT nejak nezaostavaju :) na MUNI isť nechcem, určite nie bakalara, možno neskôr...zvažujem skôr VUT a VŠB, je pravda, že Brno je ako mesto lepšie, takisto viac IT firiem, ale aj viac IT zdatnych ľudi na druhej strane :) ďakujem vam za odpovede a ak by ešte niekto, kto ma skusenosti s touto školou, budem rad, ak napiše

m

« Odpověď #10 kdy: 13. 06. 2016, 11:44:51 »
Ostrave se pokud mozno vyhni  ( pokud chces titul zdarma .. je to tva skola)

jeniceek

« Odpověď #11 kdy: 13. 06. 2016, 12:32:18 »
Ostrave se pokud mozno vyhni  ( pokud chces titul zdarma .. je to tva skola)
To většinou říkají ti, kteří tam nikdy nebyli a VŠB viděli možná tak z vlaku. FEI je obtížností mírně pod FIT MUNI, naučíš se tam docela dost, ale jako u každé vysoké školy, je to především na studentech, kolik se chtějí naučit. Škola jen lehce koriguje směr. Vím kolik koluje mýtů o studentech VŠB, ale to platí spíše pro strojku nebo ekonomku, kde se chodí studovat pro titul "zdarma", pokud někdo projde alespoň Bc studiem na FEI a neudělá tu školu nějakou náhodou, nebo všechno neopíše/nezkopíruje, tak si troufám tvrdit že má slušný náběh k tomu stát se odborníkem v oboru.

« Odpověď #12 kdy: 13. 06. 2016, 15:08:38 »
Mám za sebou rok studia, studuji informatiku a výpočetní techniku, co se týče úrovně školy, tak já jsem z celého roku zklamaný. První ročník ti nedá snad nic, pokud už máš základy ze střední + hromada předmětů, u kterých si budeš říkat, k čemu ti budou. Jsem rád, že už půjdu do druháku a že jsem si mohl konečně zapsat předměty, které JÁ chci.

O

« Odpověď #13 kdy: 13. 06. 2016, 15:29:30 »
Mám za sebou rok studia, studuji informatiku a výpočetní techniku, co se týče úrovně školy, tak já jsem z celého roku zklamaný. První ročník ti nedá snad nic, pokud už máš základy ze střední + hromada předmětů, u kterých si budeš říkat, k čemu ti budou. Jsem rád, že už půjdu do druháku a že jsem si mohl konečně zapsat předměty, které JÁ chci.

Tohle si budeš říkat vždy a všude, a nejen ve škole. Představa, že se budeš učit jen to, co zrovna TY chceš a považuješ za užitečné, je představou dítěte z mateřské školy. Překvapuje mě, že jsi na to za ty roky, co jsi strávil ve škamnách, ještě nepřišel. A že první ročník VŠ slouží mj. k tomu, aby srovnal startovní lajnu pro studenty, kteří přišli z různých SŠ, je taky celkem normální.

« Odpověď #14 kdy: 13. 06. 2016, 15:46:02 »
A představa že někdo jiný ví líp, co se mám učit a co je dle něho užitečné je ta správná a hodna dospělého člověka?
To pobavilo ;D