Kdo to umi, ten to dela. Kdo to umi blbe, ten to uci. Kdo to neumi vubec, ten o tom rozhoduje.
A kam spadají lidi dělající výzkum?
To prijde na to, kteri. Nekteri spadaji do kategorie tech, kteri to umi, jini do kategorie, ktera rozhoduje. Jsou vsak mezi nimi vyjimky, kteri nic neumi, ale umi to dobre predstirat. Pak to bud pekne okecaji a dostanou finance nebo se obklopi lidmi, kteri to umi, ti to udelaji za ne a oni pak jen pripoji svuj podpis.
Hezké slovo, "ajťák". Jednou ho hrdě vyslovoval jeden můj známý, jako že se k němu hlásil. Tak asi tedy je ajťák. Prodává počítače v Bohemce :-D
Byt ajtak muze znamenat ruzne veci. A pamatuji casy, kdy takovyto ajtak, co prodaval pocitace, umel poskladat slusny stroj z toho, co tehdy bylo k mani a nainstalovat OS. Dnes v supermarketu to umi leda tak rozbalit a dat na polici s vystavenymi kusy a ani nevedi, co je uvnitr, akorat umi opakovat marketingove buzzwords, co jsou napsane na skatuli. Ale to nejsou jen ajtaci. Jsem nedavno z regalu vybiral nejake fitingy a premyslel, jak to z jejich nekompletni nabidky poskladam. A prisel se mi tam jeden vnucovat, ze mi jako poradi. Tak jsem se ho tedy ze slusnosti zeptal a byl jsem pak rad, kdyz jsem se ho konecne zbavil a mohl si to najit sam.