Proč si laici myslí, že IT je Google a Facebook?

Fantomas

Re:Proč si laici myslí, že IT je Google a Facebook?
« Odpověď #15 kdy: 10. 05. 2016, 00:18:22 »
Hezké slovo, "ajťák". Jednou ho hrdě vyslovoval jeden můj známý, jako že se k němu hlásil. Tak asi tedy je ajťák. Prodává počítače v Bohemce :-D

glum

« Odpověď #16 kdy: 10. 05. 2016, 00:37:49 »
Co shledavam mnohem horsi je to, ze v IT zacinaji rozhodovat lide, kteri tomu houby rozumeji,

Kdo to umi, ten to dela. Kdo to umi blbe, ten to uci. Kdo to neumi vubec, ten o tom rozhoduje.

Snad byste nechtel, aby si managori preplnovali sve prepracovane mozky nepodstatnymi detaily, jako treba vedomosti?
A kam spadají lidi dělající výzkum?

Do kategorie latentnich sebevrahu - tedy pokud se dostatecne brzy neobklopi lidmi podbobne postizenymi a jsou naopak bezne vystavovani nazorum cloveka obecneho. Bohuzel, prvni veta neplati pouze pro mnozinu vyvojaru v oblasti informacnich technologii, ale pro kohokoliv samostatne uvazujiciho, kdo se nachazi v dostatecne izolaci od opustenych ostruvku intelelektu v tehle prevazne zbytecne spolecnosti.

glum

« Odpověď #17 kdy: 10. 05. 2016, 00:39:34 »
Co shledavam mnohem horsi je to, ze v IT zacinaji rozhodovat lide, kteri tomu houby rozumeji,

Kdo to umi, ten to dela. Kdo to umi blbe, ten to uci. Kdo to neumi vubec, ten o tom rozhoduje.

Snad byste nechtel, aby si managori preplnovali sve prepracovane mozky nepodstatnymi detaily, jako treba vedomosti?

Do kategorie latentnich sebevrahu - tedy pokud se dostatecne brzy neobklopi lidmi podbobne postizenymi a jsou naopak bezne vystavovani nazorum cloveka obecneho. Navic prvni veta neplati pouze pro mnozinu vyvojaru v oblasti informacnich technologii, ale pro kohokoliv samostatne uvazujiciho, kdo se nachazi v dostatecne izolaci od opustenych ostruvku intelelektu v tehle prevazne zbytecne spolecnosti.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 10. 05. 2016, 01:03:49 »

To prijde na to, kteri. Nekteri spadaji do kategorie tech, kteri to umi, jini do kategorie, ktera rozhoduje. Jsou vsak mezi nimi vyjimky, kteri nic neumi, ale umi to dobre predstirat. Pak to bud pekne okecaji a dostanou finance nebo se obklopi lidmi, kteri to umi, ti to udelaji za ne a oni pak jen pripoji svuj podpis.

Hezké slovo, "ajťák". Jednou ho hrdě vyslovoval jeden můj známý, jako že se k němu hlásil. Tak asi tedy je ajťák. Prodává počítače v Bohemce :-D

Byt ajtak muze znamenat ruzne veci. A pamatuji casy, kdy takovyto ajtak, co prodaval pocitace, umel poskladat slusny stroj z toho, co tehdy bylo k mani a nainstalovat OS. Dnes v supermarketu to umi leda tak rozbalit a dat na polici s vystavenymi kusy a ani nevedi, co je uvnitr, akorat umi opakovat marketingove buzzwords, co jsou napsane na skatuli. Ale to nejsou jen ajtaci. Jsem nedavno z regalu vybiral nejake fitingy a premyslel, jak to z jejich nekompletni nabidky poskladam. A prisel se mi tam jeden vnucovat, ze mi jako poradi. Tak jsem se ho tedy ze slusnosti zeptal a byl jsem pak rad, kdyz jsem se ho konecne zbavil a mohl si to najit sam.

Jonnie

« Odpověď #19 kdy: 10. 05. 2016, 17:12:59 »
Odpověděl sis už v otázce. Protože to jsou laici.
IT není obor, kterým se blíže zabývají a setkávají se převážně s googlem a facebookem.
Stejně se můžeš ptát, proč si většina lidí myslí, že horníci v práci rubou se sbíječkou uhlí.

Zelenac

« Odpověď #20 kdy: 19. 05. 2016, 22:29:31 »
Protoze se jednoho dne jeden chytry clovek rozhodl, ze se u nas nebude Computer science jmenovat Pocitacova veda, ale Informacni technologie. V anglictine je absolvent IT Master of Computer Science a to uz jinak zni 8)

Zelenac

« Odpověď #22 kdy: 20. 05. 2016, 07:57:35 »

« Odpověď #23 kdy: 20. 05. 2016, 08:11:42 »

Zelenac

« Odpověď #24 kdy: 20. 05. 2016, 08:17:46 »
Master of Zelenac: mozna se podivej zde nez priste budes psat takovehle jokes ;)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Informační_technologie
https://en.wikipedia.org/wiki/Information_technology

https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science
https://cs.wikipedia.org/wiki/Matematická_informatika

Jo a kdyz uz tu argumentujes tou wikipedii, tak si aspon porovnej ten Computer science a Vypocetni matematiku, vyzjistis, ze na anglicke verzi je poc.veda nadmnozina informatiky, Samozrejme ze je. Takze plati co sjem rekl, jednoho dne jeden chytry clovek se rozhodl, ze u nas....

Zelenac

« Odpověď #25 kdy: 20. 05. 2016, 08:27:21 »
Tak az mi jednou nekdo rekne, ze informacni technologie jsou nuda, google a facebook a dalsi kraviny jsou na nic, tak mu reknu jo, je to nuda, ale ja nejsem informatik. Ja vlastne nemam informatiku moc rad, jsou to v podstate hlavne informacni systemy a veci kolem nich, a tem jsem se zuby nechty vyhybal vzdycky. Ale ze uz prvni vylet cloveka do vesmiru ridil pocitac, tak to uz jinak zni  8)

Zelenac

« Odpověď #26 kdy: 20. 05. 2016, 08:39:18 »
Ja kdyz v destvi premyslel co delat, tak jsem si fakt nerikal chci byt informatik nebo ajtak, ale pocitacovy programator. A kdyby mi nekdo rekl ze jsem informatik, tak budu nasranej  8)

Unknown

« Odpověď #27 kdy: 20. 05. 2016, 09:36:09 »

D.J.Bobo

« Odpověď #28 kdy: 20. 05. 2016, 10:06:07 »
No já mám spíš zkušenost, že když jim po zapnutí prohlížeče nenaskočí seznam, tak "nejde internet" :-)
Přesně. Tohle jsem řešil v jedný předchozí práci (když jsem byl ještě zaměstnanec polostátní firmy).
Volali mě, že "nejde internet". A nakonec se ukázalo, že doménová politika, která přenastavila (správně) homepage na firemní intranet (na kterém mj. bylo tlačítko SEZNAM), pro ty lidi znamenala - nemám Seznam, nejde internet.

Takže takovouto sofistikovanou otázku bych asi nepokládal ...

Hjknhjj

« Odpověď #29 kdy: 21. 05. 2016, 11:19:43 »
Nevíte, proč si dneska všichni myslí, že IT jsou jen nějaké webové stránky, přičemž realita je, že počítače převádí naše peníze, spojují hovory, operují pacienty, navrhují budovy a já mám pocit, že tohle 99% lajků nevidí.
1. Podle tvého počítačově nepolíbeného známého nemůžeš usuzovat ze "všichni".
2. Běžného člověka IT obor jako takový absolutně nezajímá. Běžný člověk má IT jen jako prostředek k dosažení toho co potřebují nebo chtěji. Vem si třeba automobilový průmysl. Spousta lidí řídí auto aby se dostala kam potřebuje, ale absolutně je nezajímávjak funguje nebo že celý průmysl je velmá členitý a neni to jen jejich auto ale spousta oborů kolem.

Prostě ze svého pohledu žešíš důležitou věc - ale spoustu lidí to prostě nezajímá.