Mám dostudovat VŠ?

Kontraband

Re:Mám dostudovat VŠ?
« Odpověď #90 kdy: 01. 04. 2016, 11:40:18 »
k tym CV. jasne ak bude mat niekto v CV uvedenu VS a este aj skusenosti a niekto len skusenosti a nedokoncenu VS, tak to uz moze zavazit.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #91 kdy: 01. 04. 2016, 11:47:11 »
@Kontraband: Hele, nekafrej. Ta diskuse tu bezi uz dost dlouho na to, aby vse podstatne bylo jiz vyrceno. Pokud ti slo jenom o to, aby ti vsichni pokracovani roznluvili, tak to nevyslo. Pokud ti slo o opak, tak to take nevyslo. Pokud se stale neumis rozhodnout, tak si hod korunou.

Osobne si myslim, ze bez opravdu zavazneho duvodu nekompatibilniho s dalsim studiem pul roku pred koncem odejde ze skoly jen totalni vul. Ale kazdy sveho stesti masinfyra, tak si delej, co uznas za vhodne.

pepan

« Odpověď #92 kdy: 01. 04. 2016, 12:17:31 »
hosi, proc mu do toho kecate? vzdyt titul neznamena uspesnej a dobrej job. ja jsem ziskal job hlavne kvuli tomu, ze se podilim na ruznych projektech na githubu, ktere maji mnoho downloads, vyuzivaji to lidi po celem svete. a nejde o nejake webovky. vyuzival jsem tam dif. rovnice, diskretni matiku, slozitosti a to nemam ani VS, jenom gympl. Ono dulezite je mit chtic a makat na sobe.

« Odpověď #93 kdy: 01. 04. 2016, 12:39:52 »
zle sa nato pozerat. za 25-30 rokov bude mat nie kazdy treti titul, ale kazdy uz bude mat titul. a kde budu? v tescu za pokladnou, alebo na pracaku. Poznamenam, ze mam titul Bc. z FIT VUT, narocna skola a dovolim si tvrdit, ze narocnostou ten Bc. je asi taky, ako ked niekde vystudujete Mgr. Vyberat na zaklade VS vzdelania v zivotopise je mylne.

ad1) Ak tam nemate minimalne fakt kvalitnu VS, co je napr. CVUT, UK v Prahe, alebo Harvard/MIT/Oxford, tak je chybne vyberat na zaklade VS vzdelania, pretoze ten titul nezabezpeci to, ze viete mysliet programatorsky, ze z vas bude dobry programator. A predpokladam, ze firma chce aj cloveka, ktory bude taketo myslenie mat, a nie ze to sprasi ako to robil na skolskych projektoch, a potom ked pride novy clovek na jeho miesto, bude sa chytat za hlavu, ze kto to robil a nebude sa to dat udrziavat. Realita je zial taka, ze skolske projekty vobec nie su riesene takym tym stylom OOP, na nejaky dalsi rozvoj.

ad2) Mat na stole 2 CV, jeden s X skusenostami, s X technologiami a mat CV bez skusenosti a len s ukoncenou VS, ktory kandidat bude mat vacsi prinos pre mna? Ten prvy clovek sa nebude musiet ucit novu technologiu, bude vediet nejake principy, architekturu, vediet si to navrhnut. Ten druhy? Tam potecu naklady na zaucenie, na jeho rozvoj, bude sa ucit na projekte, a to bude stat firmu velke peniaze aj do buducna.

Myslim, ze v IT staci 1. stupen VS vzdelania, cize Bc. Ale z kvalitnej VS, nie z nejakej hornej-dolnej. Lebo na tej kvalitnej skole vas naucia tie dolezite zaklady. Preco ked by som bol na 2. stupni, cize Mgr. odbor Informacne systemy, tak sa tam mam ucit veci, ktore s tym nesuvisia a su povinne pre vsetky odbory? A predmety zamerane na moj odbor, tak len par? A este tie povinne su tak tazke, alebo tak nastavene, aby vyhodili na nich studentov. Aky to ma zmysel?

Dobře, tak se ale příště neptej, když nechceš slyšet argumenty. Když ti stačí Bc., tak na to kašli. Když máš víc zkušeností a všeho, tak neposlouchej ostatní. Pokud ti ale šlo o to, aby ti toto tvé rozhodnutí všichni schválili, tak ti to moc nevyšlo... ;)

kdr

« Odpověď #94 kdy: 01. 04. 2016, 12:47:47 »
Věština sš žádný diferenciální rovnice nedá - to se neučilo ani před 30 lety na elitním gymplu a málodo z těch lidí conešli na VŠ na tohle má.

Uvědomte si, že argumentujete o výjimce (gratuluji), nikoliv o pravidle.

Yarda

« Odpověď #95 kdy: 01. 04. 2016, 12:52:11 »
Ale hlavně, že je tady sranda. A o víc přece nešlo. Nebo jo?
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #96 kdy: 01. 04. 2016, 13:00:23 »
Pokud ti ale šlo o to, aby ti toto tvé rozhodnutí všichni schválili, tak ti to moc nevyšlo... ;)

Mozna bychom mohli prijmout novorocni rozhodnuti, ze mu nadale budeme doporucovat pouze to, aby se na studia vykaslal. Koneckoncu cinsky novy rok nebyl tak davno. A v Indii na rade mist budou mit novy roka okolo pulky dubna: https://en.wikipedia.org/wiki/Indian_New_Year%27s_days

Timto Kontrabandovi durazne doporucuji, aby se na dalsi studia vykaslal a aby navic spalil svuj Bc diplom. Studia jsou uplne na hovno, nic tam cloveka nenauci, diplomy pri pohovoru nikoho nezajimaji, protoze se vzdy hledi akorat na zkusenosti a tlacenku.

pepan

« Odpověď #97 kdy: 01. 04. 2016, 13:04:11 »
panove, vy mate diky titulu lepsi prachy, lepsi job, dela to z vas neco vyjimecneho? V dobe, kdy to ma kazdej, uz by jsem se necitil vyjimecnej. A dif. rovnice se daj naucit, neplette lidi, ze to nejde.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #98 kdy: 01. 04. 2016, 13:06:54 »
panove, vy mate diky titulu lepsi prachy, lepsi job, dela to z vas neco vyjimecneho? V dobe, kdy to ma kazdej, uz by jsem se necitil vyjimecnej. A dif. rovnice se daj naucit, neplette lidi, ze to nejde.

Tak prave v dobe, kdy to ma kazdej, budes absenci titulu vyjimecnej. Zhodnot si sam, zda zrovna tady je dobre vycnivat z rady.

pepan

« Odpověď #99 kdy: 01. 04. 2016, 13:14:33 »
Kdyz prechcim ti lidi vedomostama, tak mi je to u zadeke. Ono titul neni zadna zaruka uspesnyho cloveka, mam hafo kamosu, kteri vystudovali IT skolu tak, ze projekty si nektere nakodili sami, tezsi okopirovali z netu, nebo dali nekomu udelat za par stovak. A semestralky delali tak, ze ucitel dal tou samou pisemku, co pominule roky, tak stacilo jenom sw naucit priklady.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #100 kdy: 01. 04. 2016, 13:24:52 »
Vzdyt rikam: Nestuduj. A hon si ego, jak to z tebe dela lepsiho cloveka. BTW, nikdo te nenuti skolu udelat tim, ze to za tebe odmaka nekdo jiny.

pepan

« Odpověď #101 kdy: 01. 04. 2016, 14:00:37 »
lepsim me dela to, ze se angazuji na ruznych projektech, ktere vyuzivaji tisicki lidi. Nehonim si ego na tom, ze mam jen maturitu z gymplu a nemam VS.

davkol

« Odpověď #102 kdy: 01. 04. 2016, 15:46:11 »
Máš v tom kódu taky tolik syntaktických chyb jako tady v komentářích? O_o

pepan

« Odpověď #103 kdy: 01. 04. 2016, 16:21:38 »
Jak to s tim souvisi ty lolo.

mikrom

« Odpověď #104 kdy: 01. 04. 2016, 21:23:07 »
- Mal som raz tu cest pracovat u jedneho kkta, ktory sa ma spytal, ked som odchadzal uz domov po prac. dobe, ci budem robit este doma vecer a dokonca sa ma pytal, ci budem robit aj cez vikend.
To nie, nikto z mojho teamu nerobi doma po veceroch.

Toto je ta vytrvalost? Alebo ide o neschopnost zamestnavatela rozvrhnut si plan, robotu, aby nemuseli jeho zamestnanci robit po veceroch a vikendoch?
Pod vytrvalostou rozumiem jednoducho dotiahnut veci, a nie hodit pocas projektu flintu do zita.

Robis na niecom, mas to pomaly dorobene a pride za tebou clovek, ze toto ma byt inac, takto to on nemyslel?
Toto sa u nas nestava. Mame system, kde je zadanie napisane a ked sa na nom zacne pracovat nemoze sa len tak lahko zmenit.

- Logicke myslenie. To clovek neziska na VS. Logicky mysliet sa mozte naucit aj pri programovani samostatnou pracou. VS ti da moznost a rozhlad a je uz na tebe, ako tie informacie zuzitkujes.
Ja som presvedceny ze z toho vela ziska aj na VS, ale tvoj nazor ti neberiem.

Ked niekto nedokoncil skolu, isto neznamena, ze nie je psychicky odolny. To je co za blud preboha.
OK, ale ked VS dokoncil je tam vacsia pravdepodobnost ze ma vlastnosti, ktore chceme :-)