Jsem, chceteli "členem" obou chceteli "komunit",
Jsou to prostě dva odlyšné světy které ani nemohou spolu účinně komunikovat, možná snad jedině nějací vyslanci kteří se umí vcítit do druhé strany, ti ale do této diskuse nezavítají, pokud vůbec existují.
Pro zastáne roota:
Zastánci roota by si měly uvědomit, že teoreticky může existovat společenství které své ovečky hýčká a že dokud není prokázaný podvod a zneužití tak to za podvod označit nelze, není to snad dokonce trestné ? Za poslední rok kdy tento případ sleduju, všechny negativní ohlasy na Arbolet byli jen důsledkem neschopnosti "klienta" pracovat s počítačem nebo bitcoinem, ale ruku na srdce, i mezi nadčenými uživateli linuxu se najde mnoho takových kteří slepě opíší sudo příkaz a důsleky pak ochotně hodí na celý svět opensource, ... u zastánců arboletu jsou důležitá slova jako je loajalita a nechápou proč je důležité že bitcoin je opensource. Ano, staví na důvěře, ale i takoví lidé na tomto světě žiji a zatím rysující se decentralizovaný svět vyžaduje aby každý účastník buďto znal technické detaily, nebo aby nékomu plně důvěřoval. což je i dnes, jen vám dnes stát za vaše daně prodává fikci jakési ochrany, jejiž účinnost je diskutabilní. Tito lidé se rozhodli důvěřovat Arboletu a pokud do něho proniknou někteří zastánci roota tak to bude jen dobře.
Pro zastánce arboeltu:
Zastánci Arboletu by si měli uvědomit, že zde na rootu je úplně jiná sorta lidí, nejsou tak semknutý kolektiv, ale zato většina z nich měla svůj první bitcoin dříve než jste o něm vůbec poprvé slyšeli a to jak funguje chápou přesně a do detailů, ne přibližně z útržků článků o kryptoménách, které po strojovém překladu ztratili svou konsistenci. Své vědomosti nejen o kryptoměnách mají z originálních odborných článků, technických návrhů, případně z analýzy přímo toho SW, Lidé na rootu staví spíše na ověřitelných faktech. To že Arbolet vydělává na arbitrážích může být pravda a třeba to i pravda je, ale není ověřitelná a ani z principu být ověřitelná nemůže, tak že to je pro člověka typu root, problém, nedokáže stavět na neověřitelném faktu, proto mu případá pravděpodobnější, že arbolet vyplácí výběry jen z nových vkladů a takových případů už bylo na světě mnoho, což v žádném případě neznamená, že to je i případ Arboletu.
Možná by si to uživatele roota měli zkusit, mnoho uživatelů roota má nějaké své bitcoiny nasyslené na horší časy, co zkusit nějaký nepatrný zlomeček do toho Arboletu vložit a pak mudrovat ? bylo by to pro vás daleko jednodušší než pro uživatele Arboletu, už jen proto, že umíte pracovat s bitcoiny a nepotřebujete k tomu směnárnu. Každopádně psát o tom, že to je podvod z pozice osobní zkušenosti má přeci jen jinou váhu. Já jsem členem arboletu přes rok a něco jsem i investoval, ale kromě občasných, za vlasy přitažených řečí některého z těch zakládajících, mi to jako podvod opravdu stále nepřipadá.
První příspěvek v této diskusi je můj, byla to provokace a věřil jsem, že vyprovokují spíš konstruktivní spolupráci, dnes věřím že vzhledem k odlyšnosti, obou "kultur" je tato spolupráce prakticky nemožná, už mě trápí jen otázka, kdo a proč měl zájem po roce rozdmýchat tento skomírající požár ?