"Daňový poplatník dostává to, co si platí." - ne, nedostává. Alespoň já ne.
No jo, když to je problém, že většina obyvatel ČR pořád neví, co je to demokracie. Pořád si mylně představují, že demokracie znamená, že všechno bude přesně podle nich. A jaksi si nedokáží uvědomit, že v takovém případě by to ale nebyla demokracie pro nikoho jiného.
V demokracii platí, že všichni jsou nespokojení, nikdo neprosadí stoprocentně všechny své požadavky. Ale zároveň si všichni uvědomují, že ten dosažený kompromis má tu vlastnost, že maximalizuje celkovou spokojenost.
Takže to, že vy nedostáváte, co byste chtěl, mne vůbec netrápí. Je to v pořádku. Špatné je na tom akorát to, že se ptáte po tom, co dostáváte vy, ne po tom, co dostáváme my všichni.
je pozoruhodné, jak někdo dokáže otočit příčinu a následek a ještě se diví tomu, že jsou tací, co odmítají platit za nekvalitní služby.
O prohození příčiny a následku jsem právě psal. Když je málo peněz, výsledek nemůže být dlouhodobě kvalitní. Ostatně, k čemu by pak byly ty peníze navíc, když by se kvalitní pořady daly dělat i za to menší množství peněz?
Podle tebe, když mi někdo udělá nekvalitní službu, třeba si nechám vyměnit střechu na baráku a po měsíci zjistím, že zatejká, tak mu mám zaplatit více? WTF? To on by měl zaplatit mě - pokutu, nebo zdarma opravit.
Když si objednáte levnou a nekvalitní službu, nemůžete se divit, že jste dostal nekvalitní výsledek. Ano, pokud chcete střechu, do které nezatéká, musíte nabídnout vyšší částku.
Ty tady vlastně kritizuješ normální tržní chování zákazníků/diváků, kteří nechtějí platit za nekvalitní služby. V normálním tržním prostředí by se zákazník/divák sebral a odešel jinam a platil by jiným. A co by Čt zmohla?
V normálním tržním prostředí by se zákazník buď sebral, odešel jinam, platil by jiným také málo, a dostal stejnou nebo ještě horší kvalitu. A nebo by se taky zákazník sebral, pochopil by, že když chce kvalitu, musí nabídnout odpovídající cenu. Vy když se chcete dobře najíst, posedět v příjemném prostředí a obdržet kvalitní služby, budete obrážet jednu hospodu čtvrté cenové za druhou a snažit se je tímto „tržním chováním“ donutit poskytovat kvalitní služby, nebo si zajdete do nějaké kvalitnější restaurace, u které samozřejmě budete očekávat, že je dražší?
Jak by zastavila odliv platících diváků? Jedině tak, že by zvedla kvalitu svých služeb.
Máte to nějaké pomotané. V médiích se odliv platících diváků/čtenářů zastavuje tím, že se kvalita služeb sníží. Nebo snad máte pocit, že nejkvalitnější média v zemi jsou TV Nova, TV Prima a Blesk?
Technicky by neměl být problém platit za to, na co se skutečně dívám, platit koncesi tomu, kdo si ji podle mě zaslouží.
Technicky by to problém nebyl. Ale nedávalo by to žádný smysl. Média placená podle sledovanosti už tu máme. Akorát že víme, že sledovanost není to nejlepší kritérium.
Pak bychom viděli, jak by se Ct začala snažit, aby si udržela poplatníky.
Ano, měli bychom z ČT definitivně další kanál Novy.
A jak už naznačil Jarda, objektivnost zpravodajství nevylepší ani tak navýšení rozpočtu jako spíše výměna redaktorů či vedení.
Objektivnost zpravodajství se ale neposuzuje podle toho, zda je to zpravodajství v souladu s vašimi názory.