Jak hledáte zaměstnání v IT?

BoneFlute

• 2 046
    • Zobrazit profil
Re: O moralce
« Odpověď #165 kdy: 22. 04. 2011, 22:56:10 »
Ctím ho proto, že si myslím, že je to správné (přirovnával jsem to ke ctění rodičů), a protože si ho vážím.
Poslouchám ho proto, že jeho rady jsou rozumné. Osobně jsem přesvědčen, na základě bolavejch zkušeností, že jeho rady jsou nejlepší možné.

No vidite. A ateiste to maji uplne stejne, akorat to nejsou rady od boha, ale proste jen nejaka pravidla. Takze doufam uz vidite, ze priohnout si to muzeme oba stejne.
Moc ne. Cpete mě do pozice, kde jsem nikdy nebyl. Co jsem si přiohýbal?

BoneFlute

• 2 046
    • Zobrazit profil
« Odpověď #166 kdy: 22. 04. 2011, 23:40:40 »
Tak za prvé, já nic takového nevrdil, a za druhé, co se týče mojich znalostí:

No a to jsme se dostali přesně tam, kam jsem se dostat nechtěl (až z toho Rootu spadla databáze :). Chápej, pokud největší odborníci na tuhle věc v tom nemají jasno a dělí se na dva zhruba stejně velké tábory, jeden se kloní k jednomu a druhý ke druhému, tak je
1. celkem velká pravděpodobnost, že ten problém skutečně existuje
2. že není snadný
3. že my dva ho ani nevyřešíme, ani se nám pravděpodobně nepodaří pány profesory přesvědčit, že žádný takový problém není, protože Židé počítají den od západu slunce...
V tomto ti asi neudělám radost. Od té doby, co jsem viděl odborníky při práci - a to nejen v tak emotivně exponovaných oblastech jako je vyznání, ale i třebo co se programování týče - jsem dost nemilosrdný.
Jsem tu jen já. Já věřím, já studuju bibli, já se jí řídím, já jsem podstatný. Samozřejmě, že nestuduju všechno sám, ale pokud někdo něco nazkoumá, a chce mi to předat, tak si to nejdřív musím přežvejkat, protože já nesu zodpovědnost za to, zda má víra je správná.
Znáš takzvané "vyšší kritiky"? To je banda skupina rádoby vědců, kteří si usmysleli, že vyvrátí věrohodnost bible. Ne, že ji ověří, ale vyvrátí. To je dost podstatný rozdíl.
Ano, v tomto ohledu můžu být poněkud nepokorný. Domnívám se, že oprávněně.

Já uznávám, že v tom, co máš na mysli můžeš ty, nebo kdokoliv jiný vidět problém. Já ho tam nevidím. Můžeme se o tom bavit, můžeš mi ho přednést, ale pokud já ho v tom nevidím, a to předestýlám, ne proto, že bych nechtěl - opravdu jsem si to hledal, pro mně, a pro mou víru ten problém není. Máš mi to za zlé? Měl bych snad pochybovat, protože jiní pochybují?

Je zajímavé, a možná podstatné, že v té době se někdy slovem Pasach označoval celý svátek nekvašených chlebů.

To není ani zajímavé, ani podstatné, protože pesach JE svátek nekvašených chlebů a označuje se tak dodnes. Pokud myslíš tu samotnou večeři, tak to je Seder: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pesach#Seder
http://bible.or.cz/show.pl?path=b21&book=2&fc=12&fv=17
http://bible.or.cz/show.pl?path=b21&book=3&fc=23&fv=5-7

První den po Pasachu byl vždycky Sabat (3Mo 23:5–7), ale v tomto případě se sešel s tím pravidelným (Jan 19:31) - takže bych to chápal, že se nechtěli poskvrnit.

Já už bych se do toho, být tebou, raději fakt nezamotával. "Židé sami do paláce nevešli, aby se neposkvrnili a mohli jíst velikonočního beránka." Jen podotýkám, že Bibli je potřeba věřit DOSLOVNĚ ;)
To vidím, to vidím. Jdeš mi příkladem.
V čem je problém, že chtěli jíst toho beránka? To mohly, ne? Byl stále pasach.

Řekl jsem, že dost těžko můžeš doslovně věřit Bibli, pokud si její jednotlivé části vzájemně dost pravděpodobně faktograficky odporují. A dal jsem příklad takového nesouladu i s odkazy na literaturu, která se tím detailně zabývá.

Mohl jsem to říct i daleko jednodušeji: jak můžeš říct, že doslovně věříš Bibli, když neumíš (předpokládám) Koiné? Potom můžeš doslovně věřit tak leda překladatelům nebo církevním představitelům.
Vždycky je nějaký prostředník. Žongluješ se slovy. Dneska jsou Bible s poznámkami k originálním výrazům. Většinou to nic moc nerozsekne.
Ty tvrdíš, že si jednotlivé části vzájemně odporují. Já osobně jsem v ní našel pár věcí, které mě dráždí, ale není jich dost, a tak  předpokládám, že se mi to časem logicky srovná. Jako zatím většina.

Co se týče toho nesouladu:
1. Musel jsem si ho vydedukovat sám, protože ty jsi mi ho nebyl ochoten prozradit. To ti mám za zlé. A stále nevím, v čem ten problém vidíš.
2. Já obvykle nejdříve začínám tak, že si popíšu problém, a pak hledám co s tím. Ne, že nejdřív musím studovat dlouhé pojednání, abych vůbec dospěl k poznání, že nějaký problém existuje. To mi spíše přijde, jako umělotina.

To ale nebyla urážka. Ty sám jsi řekl, že nemáš potřebu číst texty, které se Biblí zabývají do hloubky - zkoumají, hledají, konfrontují, bádají... Já si prostě myslím, že Bibli není možné číst jako komix, kterému na první přečtení rozumím dokonale a další vrstvy to nemá... Naopak si myslím, že rozumím jenom velmi malé části - až si něco dalšího odžiju, možná porozumím i dalším částem a doufejme, že před smrtí mi docvakne alespoň pointa :) -- a *právě proto* bych si v žádném případě nedovolil říct, že Bibli věřím doslovně. Jak bych jí mohl doslovně věřit, když jí ani nerozumím? Přijde mi to trochu laciné, nezlob se na mě, nic ve zlým.
Tys toho říkal víc, a pak z toho je urážka.

Souhlasím s tebou, že komix to není. A já ho tak nečtu. Znám bibli do určité míry, do jaké si můžeš udělat představu podle mejch odpovědí. Ty možná neznáš bibli tak dobře, ale znáš knihy které o ní pojednávají. To je hezký. Ale nemyslím si, že je to štastné. Je lepší číst ty tvé knihy, a pak to sám zkoumat v jádru, bibli, zda je tomu skutečně tak. To se snažím dělat já.

Budeme-li jeden mluvit o bibli, a druhý o knihách, které bibli rozebírají, tak si asi moc neporozumíme.

« Odpověď #167 kdy: 22. 04. 2011, 23:50:53 »
1. Musel jsem si ho vydedukovat sám, protože ty jsi mi ho nebyl ochoten prozradit. To ti mám za zlé. A stále nevím, v čem ten problém vidíš.

Tak vydedukoval, nebo nevydedukoval? ;)

Nicméně koukám, že rád hraješ biblickej mariáš, tak to možná pochopíš v čem je problém z tohodle textu: http://goo.gl/cGTcz (budu hnusnej a prozradím ti i rozuzlení: podle autora je možné synoptiky a Jana zesouladit jen tak, že Poslední večeře se konala podle Jana a Seder to tedy nebyl :)

Zbytek s dovolením komentovat nebudu, bude to tak myslím lepší.

BoneFlute

• 2 046
    • Zobrazit profil
« Odpověď #168 kdy: 23. 04. 2011, 00:01:25 »

Tak vydedukoval, nebo nevydedukoval? ;)

Nicméně koukám, že rád hraješ biblickej mariáš, tak to možná pochopíš v čem je problém z tohodle textu: http://goo.gl/cGTcz (budu hnusnej a prozradím ti i rozuzlení: podle autora je možné synoptiky a Jana zesouladit jen tak, že Poslední večeře se konala podle Jana a Seder to tedy nebyl :)

Zbytek s dovolením komentovat nebudu, bude to tak myslím lepší.
Také se nebudu k tamtomu vyjadřovat.
Vyjádřím se k tomuto. Ale jen tak pro zajímavost. Uvědomuješ si důsledky toho, co by to znamenalo, když by se Poslední večeře nekonala 14.nisana?
Dobrou noc.

« Odpověď #169 kdy: 23. 04. 2011, 00:04:11 »
Také se nebudu k tamtomu vyjadřovat.
Vyjádřím se k tomuto. Ale jen tak pro zajímavost. Uvědomuješ si důsledky toho, co by to znamenalo, když by se Poslední večeře nekonala 14.nisana?

Tak si prvně přečti ten text, co jsem ti teď dal, a pak mi to řekni. Možná, že už to nebude platit :)

ateista

Re: Jak hledáte zaměstnání v IT?
« Odpověď #170 kdy: 23. 04. 2011, 07:59:18 »
Dobrý den,
vidím jakou vedete debatu o morálních hodnotách, tak bych Vás chtěl požádat o radu.
Jsem ateista až se bojim ze me panbu ztrestá, presto si myslim, ze jiste moralni hodnoty a nevim jak se vyporadat s timhle:
Muj bližní(velmi blízký) podvádí manželku. Co mám udělat až se mě ona přímo zeptá? Je horší jí lhát(což dělám v případě mých známých velmi velmi nerad) nebo mlčet a tím ho vlastně prásknout?

Za co budu mit u Boha vetsi vroubek - za lez nebo za zradu? Vim, ze oboji je spatny, ale zatim to vidim tak ze kosile blizsi nez kabat... Tak by me zajimalo jak se k tomu stavi takhle silně věřící.

« Odpověď #171 kdy: 23. 04. 2011, 09:17:36 »
Ale vy ste... To ma otrast mojou vierov ludska pamat? Ved evangelium pisali mozno aj niekolko rokov po tom ako sa to vsetko stalo. A to ze si niekto dobre nezapamatal ktory datum to presne bol, tak to je fasa problem ;D.

iwtu

« Odpověď #172 kdy: 23. 04. 2011, 14:18:23 »
Vas nick ma hrozne pobavil... toto vlakno som si este stale nespojil s tym, ako to suvisi s hladadim prace v IT...

uz je tu aj ateista :D

asdasd

« Odpověď #173 kdy: 23. 04. 2011, 15:28:29 »
ateista: Práskni ho a dej si pět otčenášů  8).

podlesh

« Odpověď #174 kdy: 25. 04. 2011, 00:16:16 »
Dobrý den,
vidím jakou vedete debatu o morálních hodnotách, tak bych Vás chtěl požádat o radu.
Jsem ateista až se bojim ze me panbu ztrestá, presto si myslim, ze jiste moralni hodnoty a nevim jak se vyporadat s timhle:
Muj bližní(velmi blízký) podvádí manželku. Co mám udělat až se mě ona přímo zeptá? Je horší jí lhát(což dělám v případě mých známých velmi velmi nerad) nebo mlčet a tím ho vlastně prásknout?

Za co budu mit u Boha vetsi vroubek - za lez nebo za zradu? Vim, ze oboji je spatny, ale zatim to vidim tak ze kosile blizsi nez kabat... Tak by me zajimalo jak se k tomu stavi takhle silně věřící.
Sice nemohu odpovědět, ale vím že by se to dalo teoreticky odvodit ze zdrojů a z hlavy mě napadá několik argumentů pro obě varianty. Myslím že odpovědi se budou lišit podle konkrétního vyznání (i v rámci křesťanství, o jiných náboženstvích nemluvě).

Co by mě ale opravdu zajímalo, jak se na tuto otázku aplikují principy občanské rovnosti, demokracie a lidských práv. Zkouším si to představit, je to docela zábavné, ale to je asi tak vše.

ZdenekV

« Odpověď #175 kdy: 26. 05. 2011, 14:34:37 »
Dobrý den,

Pokud mate dukaz, ze ji podvadi starsi vice jak 24 hodin, tak muzete s klidem rict, ze nepodvadi, protze uz to davno nemusi byt pravda a doufat, ze se polepsi.

TED SI NEDELAM LEGRACI.

Martin

Re:Jak hledáte zaměstnání v IT?
« Odpověď #176 kdy: 16. 09. 2013, 18:45:49 »
Dobrý den,chtěl bych se poptat jestli někdo nevíte o větších firmách,který spolupracují s Agenturami,Celá ČR děkuji všem za jakoukoliv informaci,kdyžtak email sivi18@seznam.cz

« Odpověď #177 kdy: 16. 09. 2013, 21:56:47 »
Já sice nehledám, ale přesto se mi už 2 * ozvali. Kdysi sem se zaregistroval na Builderu a zřejmě ty fóra sledují nebo co. Tohle sem dostal mailem:

IT Talents
Náš dlouholetý klient hledá několik seniorních Java vývojářů, schopných mentorovat juniorské kolegy a aspirovat na pozici tech leadera, s dobrou aktivní angličtinou.  Zahraniční technologická firma vyvíjí vlastní produkty v oblastí CRM, BI a dalších. (nejedná se o bodyshop). Spokojenost kandidátů, kterým jsme firmu zprostředkovali je vysoce nadprůměrná, proto jsem se chtěl zeptat jestli byste měl zájem o sympatickou firmu a plat v rozmezí cca 70-85,000 Kč.

Tak jako prachy by se mi líbily  :P , ale je to mimo moje možnosti, schopnosti.

Nekroticka noha

« Odpověď #178 kdy: 04. 01. 2018, 17:16:32 »
nehledam prace je pro lopaty