Nový Root již dnes?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1035 kdy: 04. 05. 2016, 11:46:51 »
Jeste budte radi, ze nemaji nastavenou fixni delku radku, ktera se vam nevejde na display. To se totiz take da najit a nekde ani nemaji soupatko, kterym by si to clovek popotahoval a pri zmenseni zoomu se rozhodi layout tak, ze okolni sracky lezou do textu. A pokud ne, tak se to na display vejde jen po zmenseni tak silnem, ze to lze cist jen pod lupou. Takze takovy web se da cist jen ze zdrojaku.

Jak jsem psal kousek výše, Root není responsivní ani omylem. Integrování responsivních technologií nestačí, je třeba to umět responsivně udělat.

PS: Opět mě to odhlásilo a to koukám na notebooku jen na Roota celou dobu, fórum stále otevřené v jednom panelu (3 odhlášení za cca hoďku dvacet, to je fakt "komfort" v používání).

« Odpověď #1036 kdy: 04. 05. 2016, 11:53:04 »

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1037 kdy: 04. 05. 2016, 12:01:56 »
http://www.root.cz/zpravicky/nejbeznejsi-rozliseni-displeje-je-1366-768/vlakno/2/
Chceme více responzů!!!

Ten komentar z roku 2012 o G+ asi uz neplati, protoze kdyz tam vlezu tak, sve div se, obsah zabira ~90% sirky stranky. Google asi zaspal dobu, ze to dela takhle oldschoolove ;D.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1038 kdy: 04. 05. 2016, 12:19:03 »
Teď jsem se na to byl zeptat a doporučovaná šířka je prý právě 650 px.

Mohli bychom Petře vědět, odkud je to doporučení? Osobně si ho nejsem vědom, pokusil jsem se v tom dovzdělat a jediné co jsem našel, tak se takhle maximální šířka doporučuje pro emaily s newslettery! Což známá věc je. Ohledně toho, že by měl být v téhle šířce i web nebo části obsahu na webu nevím nejen já, ale zdá se že ani Google. Můžete prosím dát relevatní odborný zdroj?

PS: Něco tomu vzdáleně podobného jsem našel na jakpsatweb.cz u jednoho příkladu, ale to má k odbornému webu hodně daleko.

« Odpověď #1039 kdy: 04. 05. 2016, 12:51:04 »
http://www.root.cz/zpravicky/nejbeznejsi-rozliseni-displeje-je-1366-768/vlakno/2/
Chceme více responzů!!!

Ten komentar z roku 2012 o G+ asi uz neplati, protoze kdyz tam vlezu tak, sve div se, obsah zabira ~90% sirky stranky. Google asi zaspal dobu, ze to dela takhle oldschoolove ;D.

Jsou to staré konzervy, nevědí, co je dobré a trendy. A kůůl.

« Odpověď #1040 kdy: 04. 05. 2016, 12:54:53 »
 >:(  >:(  >:(  >:(

Co mne ale doopravdy vytáčí, je to, že se jednou za čas označí všechny příspěvky (zprávičky/fóra/články) jako nepřečtené (= barva vyblitá holandská oranžová).
Jako třeba zrovna teď.
KU...ÁÁÁ!!!

NE, NEmazal jsem si sušenky, jen jsem se vrátil z oběda...

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1041 kdy: 04. 05. 2016, 13:00:07 »

Co mne ale doopravdy vytáčí, je to, že se jednou za čas označí všechny příspěvky (zprávičky/fóra/články) jako nepřečtené (= barva vyblitá holandská oranžová).
Jako třeba zrovna teď.
KU...ÁÁÁ!!!

Mi se zas někdy zobrazují diskuze u článku jako přečtené, přestože vidím ten článek poprvé, občas se to nějak pomíchá, tak je přečtená jen část ap.

Začínám mít strach odejít na oběd :-D

PS: Opět odhlášen z fóra.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1042 kdy: 04. 05. 2016, 13:28:34 »

A mel jsi po obede susenky? Opravdu jsi se dobre podival, ktere zeres?

« Odpověď #1043 kdy: 04. 05. 2016, 13:35:42 »

A mel jsi po obede susenky? Opravdu jsi se dobre podival, ktere zeres?

Asi si příště vezmu od kamošky ty keksíky...

« Odpověď #1044 kdy: 04. 05. 2016, 13:36:05 »

Jako třeba zrovna teď.
KU...ÁÁÁ!!!

Mi se zas někdy zobrazují diskuze u článku jako přečtené, přestože vidím ten článek poprvé, občas se to nějak pomíchá, tak je přečtená jen část ap.

PS: Opět odhlášen z fóra.

Neblázni, přece nebudeš hladovkovat.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1045 kdy: 04. 05. 2016, 13:46:44 »
...
...

Neblázni, přece nebudeš hladovkovat.

Uz vidim zitrejsi blesk - "ITaci drzi hladovku za opravu webu root.cz" :D

:( Pokud by to byla pravda, tak by asi vsichni umreli. Fixy se kuchti mesice, ale pitomosti, ktere naopak snizuji pouzitelnost, ty se implementuji do zitrka.

j

« Odpověď #1046 kdy: 04. 05. 2016, 14:45:12 »
... Také je možné, že se mě pokoušíte z webu vyhnat a nechcete abych tady chodil, mám pravdu?

Poridil si hospodu, ale chodili mu do ni lidi ...

Teď jsem se na to byl zeptat a doporučovaná šířka je prý právě 650 px. Fakt je, že prakticky všechny běžné weby mají podobnou maximální šířku nastavenou. Viz třeba (z toho, co čtu): http://www.wired.com/ http://www.zdnet.com/ http://www.theguardian.com/ http://www.bbc.com/ a další. Jak je to tedy správně?

Jo, pred 150 lety ... takze vazeni, poridte si 4/8k zobrazovadla, posleme vam na ne 5% nudli o sirce 650px ...

Mozna jsem staromodni, ale myslim si, ze tohle by mela byt volba uzivatele a nemelo by se mu vnucovat ani jedno (minimalne na vaznejsim IT webu bych to ocekaval). Budto v susence nebo na strane serveru u uctu bude ulozeno, zda chce layout s omezenou sirkou (a pripadne jakou) nebo nikoliv.

Sak to v rukou uzivatele je, zmenis velikost okna. Zrovna na abicku to funguje naprosto s prehledem. Ma to sice jisty meze, ale asi tak o 10 radu lepsi nez to co tady.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1047 kdy: 04. 05. 2016, 14:52:11 »
Jo, pred 150 lety ... takze vazeni, poridte si 4/8k zobrazovadla, posleme vam na ne 5% nudli o sirce 650px ...

No, ono i na mem starem full-hd je to dost spatne (viz screen vyse). Clovek s 8k si asi bude muset poridit dalsi monitor s nizsim rozlisenim jen na cteni roota :D.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1048 kdy: 04. 05. 2016, 14:58:35 »

Čistě technicky, nebude to spíš špageta než nudle? ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1049 kdy: 04. 05. 2016, 15:40:37 »