1. Je to vlastnost, grafik tam nastavil větší padding. Prý to vychází z doporučené délky řádku pro pohodlnější čtení. Pravda je, že příliš dlouhé řádky se čtou špatně. Je to každopádně experiment, dá se s tím hýbat.
Vypadá to opravdu skvěle:

Padding aplikovaný na část stránky je fakt bezva počin.
2. Mně ne. Zřejmě něco přesto nějak blokuje prvky na webu. Nejlepší by bylo vyzkoušet to v čistém profilu prohlížeče bez rozšíření.
Mě taky ne, ale viz ad 4.
3. O tomhle nevím vůbec nic, zřejmě to souvisí s měřením používanosti jednotlivých prvků na webu. Zjistím víc.
Upozorňoval jsem na to už před pár dny, podbarví se to po načtení webu, takže zřejmě javascriptem. Parrrrráda.
4. Mám otevřené čtyři články včetně toho pekla a zátěž pod 1 %. Textem to rozhodně není. Možná nějaká konkrétní reklama?
Právě jsem to vyzkoušel, mám otevřených něco přes 10 panelů a po otevření článku se větráček na notebooku mohl zbláznit. Vytížení do té doby cca 1-2% po otevření okolo 30% panelu s vašim článkem, ale jak jsem psal nedávno, není problém aby se vytížení dostalo i na 100% jednoho jádra CPU... Takže žádná novinka a to, že to nedělá vám je těm, co se to stane opravdu k ničemu, sorry.
A teď to slíbené ad 4. - když povolím AdBlock, vytížení zmizí! To už jsme tu ale taky probírali, takže žádná novinka. Ale za to na mě vybafne žlutá lišta skoro přes půl monitoru. A ještě jeden dodatek, na hlavní stránce, na které jsou taktéž reklamy, jsem to vytížení zatím nikdy nezpozoroval, takže je docela možné, že u článků jsou vkládány reklamy tak, že se to děje.
PS: Co myslíte, že udělá uživatel, když mu web buď bude roztáčet větráček na CPU a zatěžovat PC nebo ho bude obtěžovat lištou přes půl monitoru. Bude chodit častěji na takový web nebo spíš naopak?
PPS: Před časem jste mě donutili nainstalovat si díky nechutným reklamám (bílé cákance na obličeji dívek...) s ponižujícím vysvětlením, že to je cílená reklama nainstalovat si AdBlock, který jsem do té doby nepoužíval. Nedávno jsem na Rootu dal v AdBloku výjimku, abych ho podpořil a reklamy zobrazuji. Nicméně mě opět svým počínáním nutíte abych si jej na Rootu zapnul a ještě si k tomu doinstaloval plugin, který bude umět odstranit tu žlutou lištu. Také je možné, že se mě pokoušíte z webu vyhnat a nechcete abych tady chodil, mám pravdu?