Nový Root již dnes?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1005 kdy: 02. 05. 2016, 12:53:13 »
Zaplněnými reklamami, ideálně ve flashi :-D

To neni problem, mkfs to resi a dd pojisti pro totalni paranoiky.

« Odpověď #1006 kdy: 02. 05. 2016, 12:57:42 »
To by zaslouzilo alespon slusny NAS s dvema vypasenymi disky.

Zaplněnými reklamami, ideálně ve flashi :-D

A notebúk s widlous 10 a s právem (=nelze odmítnout) na bezplatné aktualizace až do verze 452 (kdykoli/kdekoli, hlavně nečekaně).

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1007 kdy: 02. 05. 2016, 15:59:10 »
Lol Phirae: Zda se, ze jsi autorem jubilejniho tisiciho prispevku v teto plodne diskusi. Blahopreji!

Pane Krcmari, jakou cenu jste pripravili pro jubilejniho diskutera? To by zaslouzilo alespon slusny NAS s dvema vypasenymi disky.

Na IT webu je kulaté jubilejní číslo až 1024 ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1008 kdy: 02. 05. 2016, 21:24:09 »
Na IT webu je kulaté jubilejní číslo až 1024 ;D

Pokud se tedy na to nedivas z pozice vyrobce disku. Krome toho nic nebrani tomu, aby 1024 bylo dalsim jubileem, ktere redakce nalezite oceni dalsim NASem, aby tak byly uspokojeni dekadenti i binarnici.

j

« Odpověď #1009 kdy: 02. 05. 2016, 21:40:35 »
depa, spravny jubileum je 1023, protoze se pocita od 0.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1010 kdy: 02. 05. 2016, 22:58:26 »
depa, spravny jubileum je 1023, protoze se pocita od 0.

Vzhledem k tomu, že první příspěvek má číslo 1 a ne 0, tak tenhle příspěvek s nahledem přehlédnu 8)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1011 kdy: 03. 05. 2016, 00:05:19 »
Herdek, aby to nezpusobilo problemy lidem, kteri chteji parsovat diskuse Roota v cecku! Rozhodne doporucuji pouzit radsi Pascal.

Re:Nový Root již dnes? [sloupec Zprávičky]
« Odpověď #1012 kdy: 03. 05. 2016, 14:44:28 »
Nechce se mi to přepisovat:
Proč se na té hlavní* stránce v sloupci Zprávičky zobrazuje tak málo zpráviček?
(teď tuším nějakých 8 )

Jeden roluje dolů po stránce a po chvilce se tam objeví prázdný sloupec až do konce.
Těch pár dalších (starších) zpráviček by se tam ještě určitě vešlo (a jeden nemusí kvůli kontrole něčeho "včerejšího" hned klikat na
Zobrazit vše->).
Lidi, využijte těch mých pixelů, dyk platím za eletřtinu i pro ně!

Responzujte, responzujte!!

PS: NE, opravdu bych to nechtěl zaplnit dalšíma reklamama.

* Na monitoru PC.

Je to opravdu takový problém?

Lol Phirae

« Odpověď #1013 kdy: 03. 05. 2016, 14:52:49 »
Je to opravdu takový problém?

Priority jsou zcela jinde, např. zbrusu nová žlutá lišta proti blokování reklamy.  ;D ::)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1014 kdy: 03. 05. 2016, 15:13:43 »
Priority jsou zcela jinde, např. zbrusu nová žlutá lišta proti blokování reklamy.  ;D ::)

Aha, takze nejdriv vyhodi nejmin desetitisice (vyvoj nekolik mesicu) za novej layout, kterej nikdo nechce a nikomu se nelibi, a ted misto aby resili kopu nedodelku a vylozene trapnych chyb, tak radeji plytvaji cas a penize na zebraci opruz listu. Pochybuju, ze nekoho s timhle pristupem presveci, spise naopak.

Stravil jsem kopu casu reskinem, aby se to dalo nejak pouzivat. Z meho pohledu jsem utratil za root uz ted az az (desitky hodin vyvoje). Kdyby nechali stary vzhled, tak zase obcas v ne-hlavnim prohlizeci reklamy proklepam. Zvazuji prispivat primo autorum (napr. panu Tisnovskemu), ale root jako celek podporovat uz nehodlam. :(

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1015 kdy: 03. 05. 2016, 15:19:27 »
@Lol Phirae: Nesmysl! Dneska prece frci holandsky oranzova.
« Poslední změna: 03. 05. 2016, 15:21:35 od JardaP . »

adbe

« Odpověď #1016 kdy: 04. 05. 2016, 08:59:24 »
To, že se mi při čtení článek smrsknul jen na 2/3 šířky vyhrazené sloupcem je bug nebo nová feature? Já že na to nikdo nenadává, tak jestli to není jen u mě.
Jestli je to feature, tak opět gratuluji vývojářům. Aby byl web čitelný, mám ho zmenšený na 80% + tahle nová vychytávka = text využívá celých 25% monitoru na šířku. To je MEGARESPONZIVNÍ!!!

2. Na Rootu mám AdBlock i Ghostery vypnuté, přesto mě prudí žlutá lišta.
3. Zaměstnejte grafika. Když jste podbarvili ty Tipy redakce, tak dejte proboha pryč ten oranžovej zobáček.
4. Už to tu padlo vícekrát, tak dávám konkrétní tip - článek "Programovací jazyky z vývojářského pekla++" při rolování textu vytěžuje jedno vlákno procesoru naplno a i samotný prohlížeč se seká (Intel i5 3,3GHz 8GB RAM). U článku tvořeného téměř výhradně textem pozoruhodné...

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1017 kdy: 04. 05. 2016, 09:24:12 »
Potvrzuju smrsk (puvodne jsem si myslel, ze je to custom styly, ale dela to i bez nich) ve Widlim FF i Chromu.

Rolovaci zatizeni se mi ale nedeje, ani s povolenymi reklamami. Mozna to dela jen jedna konkretni reklama? Nebo v jakem prohlizeci to zkousite?

« Odpověď #1018 kdy: 04. 05. 2016, 09:28:09 »
1. Je to vlastnost, grafik tam nastavil větší padding. Prý to vychází z doporučené délky řádku pro pohodlnější čtení. Pravda je, že příliš dlouhé řádky se čtou špatně. Je to každopádně experiment, dá se s tím hýbat.
2. Mně ne. Zřejmě něco přesto nějak blokuje prvky na webu. Nejlepší by bylo vyzkoušet to v čistém profilu prohlížeče bez rozšíření.
3. O tomhle nevím vůbec nic, zřejmě to souvisí s měřením používanosti jednotlivých prvků na webu. Zjistím víc.
4. Mám otevřené čtyři články včetně toho pekla a zátěž pod 1 %. Textem to rozhodně není. Možná nějaká konkrétní reklama?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1019 kdy: 04. 05. 2016, 09:55:24 »
1. Je to vlastnost, grafik tam nastavil větší padding. Prý to vychází z doporučené délky řádku pro pohodlnější čtení. Pravda je, že příliš dlouhé řádky se čtou špatně. Je to každopádně experiment, dá se s tím hýbat.

Vypadá to opravdu skvěle:

Padding aplikovaný na část stránky je fakt bezva počin.

2. Mně ne. Zřejmě něco přesto nějak blokuje prvky na webu. Nejlepší by bylo vyzkoušet to v čistém profilu prohlížeče bez rozšíření.

Mě taky ne, ale viz ad 4.

3. O tomhle nevím vůbec nic, zřejmě to souvisí s měřením používanosti jednotlivých prvků na webu. Zjistím víc.

Upozorňoval jsem na to už před pár dny, podbarví se to po načtení webu, takže zřejmě javascriptem. Parrrrráda.

4. Mám otevřené čtyři články včetně toho pekla a zátěž pod 1 %. Textem to rozhodně není. Možná nějaká konkrétní reklama?

Právě jsem to vyzkoušel, mám otevřených něco přes 10 panelů a po otevření článku se větráček na notebooku mohl zbláznit. Vytížení do té doby cca 1-2% po otevření okolo 30% panelu s vašim článkem, ale jak jsem psal nedávno, není problém aby se vytížení dostalo i na 100% jednoho jádra CPU... Takže žádná novinka a to, že to nedělá vám je těm, co se to stane opravdu k ničemu, sorry.
A teď to slíbené ad 4. - když povolím AdBlock, vytížení zmizí! To už jsme tu ale taky probírali, takže žádná novinka. Ale za to na mě vybafne žlutá lišta skoro přes půl monitoru. A ještě jeden dodatek, na hlavní stránce, na které jsou taktéž reklamy, jsem to vytížení zatím nikdy nezpozoroval, takže je docela možné, že u článků jsou vkládány reklamy tak, že se to děje.

PS: Co myslíte, že udělá uživatel, když mu web buď bude roztáčet větráček na CPU a zatěžovat PC nebo ho bude obtěžovat lištou přes půl monitoru. Bude chodit častěji na takový web nebo spíš naopak?

PPS: Před časem jste mě donutili nainstalovat si díky nechutným reklamám (bílé cákance na obličeji dívek...) s ponižujícím vysvětlením, že to je cílená reklama nainstalovat si AdBlock, který jsem do té doby nepoužíval. Nedávno jsem na Rootu dal v AdBloku výjimku, abych ho podpořil a reklamy zobrazuji. Nicméně mě opět svým počínáním nutíte abych si jej na Rootu zapnul a ještě si k tomu doinstaloval plugin, který bude umět odstranit tu žlutou lištu. Také je možné, že se mě pokoušíte z webu vyhnat a nechcete abych tady chodil, mám pravdu?
« Poslední změna: 04. 05. 2016, 09:57:35 od ByCzech »