Nový Root již dnes?

noef

• 897
    • Zobrazit profil
Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #975 kdy: 25. 04. 2016, 14:12:55 »
...
Osobne bych byl rad i za to "slepene" reseni*, pokud bude za 5 minut hotove a stejny tyden nasazene. Pak se muze za nekolik mesicu nasadit "profi" varianta - odstraneni popsanych pravidel.

PS: Ten hlavni CSS soubor je teda neco, kombinace dev kodu s komentari a minifikovaneho customizovaneho Bootstrapu. Hmm, verzovani trid, to urcite prinasi lepsi citelnost: .opinions-button--version-4, zvlast kdyz se pouziva v kodu zaraz vice verzi.

Já jsem se zařekl, že určité věci tady raději nebudu komentovat, protože to je děs a hrůza, jak je to splácané. Ale ta kombinace CSS do jednoho souboru je nejspíš zařízena programově. Méně souborů = méně navazování spojení. To bude asi v rámci nahánění optimalizace, protože to jakože má být pak rychlejší. Že to řeší z opačného konce a nedají si pořád říct, když se jim na to tady opakovaně upozorňuje, je jejich problém. Prostě stavějí barák od střechy a pořád se diví, že se jim to kácí.

Urcite je to soucast build procesu. Ale proc teda neminimifikuji vse, kdyz uz v jedne mensi casti to delaji? Nekde jsem cetl, ze v nekterych firmach pro produkci jen ocesou komentare, a to jen pokud jsou opravdu dlouhe, ale jinak se whitespace nechava, protoze pry kdyz se to v zaveru stejne prohani gzipem, tak se stejnak v podstate nic neusetri.

Jiste, mit to v jednom souboru (pripadne dvou - zvlast CSS knihoven a aplikace), cele minifikovane, je asi aktualni best practise. (No, pripadne na vetsi weby se pouziva webpack a je to rozsekane na mensi casti, aby se rychlej nacitalo.) S http2 to ale ztraci uplne vyznam, protoze tam lze v jednom spojeni zaraz (prokladane, bez HOL blokovani) posilat vice souboru. A teda i nyni prohlizece bezne pouzivaji nekolik spojeni zaroven, takze problem by byl jen u opravdu velikeho poctu souboru (tusim ze FF melo omezeni na 16 paralelnich spojenich?). Napr. trosku slozitejsi aplikace v Angularu, pokud by se nepouzivala primo plnena template cache, ale tahaly by se html sablony hezky ajaxem, by to v pohode vycerpala instantne.

j

« Odpověď #976 kdy: 25. 04. 2016, 14:17:20 »
Koukal jsem a nevypadá, že by se používaly jinde. Ale vývojář to opravdu ví na beton (nebo by alespoň měl vědět).
Nikoli, vyvojar tohodle paskvilu vubec nema paru o tom, jak web funguje. Jinak by totiz vubec nemoh existovat stylopis predepisujici sirku v px. V tom totiz spociva zasadni rozdil mezi patlalem, kterej neumi a tudiz vsude lepi fixni rozmery, aby to vypadalo podle obrazku kterej dostal vs tim, kdo vi, a tudiz pocita s tim, ze browser si to prebere a nemusi resit konkretni px. Sem si skoro jistej tim, ze pravitkem premeruje na monitoru, jestli je to spravne velky ...

A podle struktury toho css nema samo ani paru o tom, co vlasne css znamena, natoz jak to funguje.

250kB CSS je pak zraly napreshubu ...

Hmm

« Odpověď #977 kdy: 25. 04. 2016, 14:19:15 »
Stale trvam na tom, ze najlepsie co v tomto pripade mozes urobit, namiesto frflania, je ponuknut svoju pomoc. Ale to by ti najprv frflanie nesmelo byt prednejsie.

Jak již bylo řečeno, tohle je komerční firma, lidi si musej sehnat a zaplatit sami a já nemám zájem, já hlásím měsíce neopravenou, školáckou otravnou chybu, na kterou sere pes a kterou - jak jsem již napsal - by soudný programátor nevypustil na web ani v beta verzi...

Ergo závěřem, běž svoji moudra radit kolegyni uklízečce při vytírání hajzlíků. Nazdar.
Nazdar.  :D Jo, no jo, nemas zaujem... Pindat je jednoduchsie.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #978 kdy: 25. 04. 2016, 14:32:57 »
...
Osobne bych byl rad i za to "slepene" reseni*, pokud bude za 5 minut hotove a stejny tyden nasazene. Pak se muze za nekolik mesicu nasadit "profi" varianta - odstraneni popsanych pravidel.

PS: Ten hlavni CSS soubor je teda neco, kombinace dev kodu s komentari a minifikovaneho customizovaneho Bootstrapu. Hmm, verzovani trid, to urcite prinasi lepsi citelnost: .opinions-button--version-4, zvlast kdyz se pouziva v kodu zaraz vice verzi.

Já jsem se zařekl, že určité věci tady raději nebudu komentovat, protože to je děs a hrůza, jak je to splácané. Ale ta kombinace CSS do jednoho souboru je nejspíš zařízena programově. Méně souborů = méně navazování spojení. To bude asi v rámci nahánění optimalizace, protože to jakože má být pak rychlejší. Že to řeší z opačného konce a nedají si pořád říct, když se jim na to tady opakovaně upozorňuje, je jejich problém. Prostě stavějí barák od střechy a pořád se diví, že se jim to kácí.

Urcite je to soucast build procesu. Ale proc teda neminimifikuji vse, kdyz uz v jedne mensi casti to delaji? Nekde jsem cetl, ze v nekterych firmach pro produkci jen ocesou komentare, a to jen pokud jsou opravdu dlouhe, ale jinak se whitespace nechava, protoze pry kdyz se to v zaveru stejne prohani gzipem, tak se stejnak v podstate nic neusetri.

Já říkal, že to nechci moc komentovat. Ale nejspíše proto, že prostě bootstrap minifikovaný je a ten jejich CSS ne a prostě se to jen slije do jednoho souboru. Vážně to nechci komentovat :-X

Jiste, mit to v jednom souboru (pripadne dvou - zvlast CSS knihoven a aplikace), cele minifikovane, je asi aktualni best practise. (No, pripadne na vetsi weby se pouziva webpack a je to rozsekane na mensi casti, aby se rychlej nacitalo.) S http2 to ale ztraci uplne vyznam, protoze tam lze v jednom spojeni zaraz (prokladane, bez HOL blokovani) posilat vice souboru. A teda i nyni prohlizece bezne pouzivaji nekolik spojeni zaroven, takze problem by byl jen u opravdu velikeho poctu souboru (tusim ze FF melo omezeni na 16 paralelnich spojenich?). Napr. trosku slozitejsi aplikace v Angularu, pokud by se nepouzivala primo plnena template cache, ale tahaly by se html sablony hezky ajaxem, by to v pohode vycerpala instantne.

Vážně to raději nechci moc komentovat, třeba by se mi zvedl tlak. Root.cz je sbírka příkladů jak to nedělat. Patláma, patláma, paprťála žbrluch...

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #979 kdy: 25. 04. 2016, 15:41:04 »
Zrovna u IT webu bych cekal, ze si na tom daji zalezet, pac polovina navstevniku (nadsazuji) tu bude vedet, jak se to ma idealne (nebo alespon dobre) delat.

Celkem me to stve, root rad ctu (prestoze posledni dobou spise forum, nez clanky), ale asi to nema moc smysl resit :-\. Ocividne tezce podcenili ten redesign - nejen, ze vysledek neopovida cilovce, ale asi ani nenajali (i treba docasnou) posilu, aby vyvoj a male opravy netrvaly mesice. A jeste maji tu odvahu tvrdit na lupe, ze cely redesign byl opraven podle kritiky ctenaru - to minimalne s forem vubec nesedi, opravilo se par veci a zbytek nechali byt :(.

Kdyz uz to neni uplne koser uvnitr (coz asi nutne nemusi vadit, ikdyz u noveho webu bych cekal, ze to bude jeste hezke), tak by to alespon mohlo fungovalo spravne...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #980 kdy: 25. 04. 2016, 17:34:37 »
Problém je, že na celou firmu je jen jeden kodér a ten má takových drobností na seznamu asi 80 na 10 serverech. Do stejné kapitoly patří třeba vypnutí statické sociální lišty, je to drobná úprava a bohužel to trvá měsíc.

Tak kdybyste cely projekt webu Roota zverejnili pod GPL, tak by treba nejaky sikula za odpoledne udelal alternativni styl, ktery by nepil lidem krev a ten koder by mohl jit kazit nejaky jiny web.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #981 kdy: 25. 04. 2016, 17:41:14 »
PPS: To odhlašování z fóra v průběhu psaní je příšernost. Píšu tenhle příspěvek podruhé. Náhled bez potíží a odeslání o půl sekundy později už selže. Máte to rozbité!

Ty jeste pred odeslanim nedelas Ctrl-A, Ctrl-C? Uz bys mel vedet, ze te to muze bud odhlasit nebo zase vypukne Internal Server Error.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #982 kdy: 25. 04. 2016, 23:14:05 »
PPS: To odhlašování z fóra v průběhu psaní je příšernost. Píšu tenhle příspěvek podruhé. Náhled bez potíží a odeslání o půl sekundy později už selže. Máte to rozbité!

Ty jeste pred odeslanim nedelas Ctrl-A, Ctrl-C? Uz bys mel vedet, ze te to muze bud odhlasit nebo zase vypukne Internal Server Error.

Ale dělám právě, ale zrovna se mi podařilo zapomenout výjimečně a hned se mi to hezky nevyplatilo. Děsný opruz něco dělat na těch webech tady :(

Lol Phirae

« Odpověď #983 kdy: 28. 04. 2016, 15:00:43 »
Dobrý den, opět zdravím na Žižkov. Proč je v diskusích pod zprávičkami a články pole titulek, jehož obsah se nikde nezobrazuje?  ::)

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #984 kdy: 28. 04. 2016, 15:23:48 »
Dobrý den, opět zdravím na Žižkov. Proč je v diskusích pod zprávičkami a články pole titulek, jehož obsah se nikde nezobrazuje?  ::)

Protože zákon 412/2005, co jiného? ;D

Podívej jak to dělají na webu NBÚ:

takže nějaký chybějící titulek je úplná pohoda ;D

« Odpověď #985 kdy: 28. 04. 2016, 15:37:59 »
Proč je v diskusích pod zprávičkami a články pole titulek, jehož obsah se nikde nezobrazuje?

To je pozůstatek starého systému názorů, kde ten titulek deset let byl. Teď je nová výstupní šablona, ale vývojáři zjevně zapomněli vypnout ten vstup. Nahlásil jsem to jako bug.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #986 kdy: 28. 04. 2016, 16:15:16 »
Navrhuji, abychom se, jako ctenari Rootu, slozili a koupili "vyvojarum" Merkura, aby se nejak pres den zamestnali a prestali to tady kazit. Merkur je na bastleni mnohem lepsi.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #987 kdy: 28. 04. 2016, 16:24:32 »
Proč je v diskusích pod zprávičkami a články pole titulek, jehož obsah se nikde nezobrazuje?

To je pozůstatek starého systému názorů, kde ten titulek deset let byl. Teď je nová výstupní šablona, ale vývojáři zjevně zapomněli vypnout ten vstup. Nahlásil jsem to jako bug.

Takovéhle pozůstatky vstupů si vyloženě říkají o nějaký typ útoku.

j

« Odpověď #988 kdy: 28. 04. 2016, 17:31:48 »
Navrhuji, abychom se, jako ctenari Rootu, slozili a koupili "vyvojarum" Merkura, aby se nejak pres den zamestnali a prestali to tady kazit. Merkur je na bastleni mnohem lepsi.
A ses dobre pojistenej? To az si privodej tezky zraneni s dozivotnimi nasledky.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #989 kdy: 28. 04. 2016, 18:57:29 »
A ses dobre pojistenej? To az si privodej tezky zraneni s dozivotnimi nasledky.

Pri predani budou muset podepsat prohlaseni, ze Merkura budou pouzivat na vlastni riziko, po precteni navodu a budou ho pouzivat vyhradne v souladu s nim. Aby treba nepolykali sroubky a jine soucastky.