Nový Root již dnes?

Lol Phirae

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #960 kdy: 25. 04. 2016, 09:57:17 »
Tak posli p. Krcmarovi zivotopis a mozno ti dovoli sa pridat do timu a pomoct Rootu v tejto situacii. Isto by ta to bavilo viac, nez len sediet na fore a frustrovane nadavat.

Proč bych to dělal? Svéprávná nezazm*dovaná firma si vyhodnotí priority a přizpůsobí tomu personální politiku. Firma v beznadějné fázi zazm*dování přijme místo dalšího programátora další 2-3 managory, kteří se budou zabývat analýzou příčin, proč ubývají zákazníci. Tyto posily budou navrch všechny, včetně toho jednoho přetíženého nešťastníka, který tam je jako kůl v plotě, zdržovat svými managorskými nápady, poradami, dotazníky a dalšími "moderními" kokotinami.

Hmm

« Odpověď #961 kdy: 25. 04. 2016, 10:50:20 »
Tak posli p. Krcmarovi zivotopis a mozno ti dovoli sa pridat do timu a pomoct Rootu v tejto situacii. Isto by ta to bavilo viac, nez len sediet na fore a frustrovane nadavat.

Proč bych to dělal? Svéprávná nezazm*dovaná firma si vyhodnotí priority a přizpůsobí tomu personální politiku. Firma v beznadějné fázi zazm*dování přijme místo dalšího programátora další 2-3 managory, kteří se budou zabývat analýzou příčin, proč ubývají zákazníci. Tyto posily budou navrch všechny, včetně toho jednoho přetíženého nešťastníka, který tam je jako kůl v plotě, zdržovat svými managorskými nápady, poradami, dotazníky a dalšími "moderními" kokotinami.
Je super, ze z jednej vety mas takyto uzasny prehlad o pozadi celeho problemu a fungovani tejto nemenovanej firmy.

Lol Phirae

« Odpověď #962 kdy: 25. 04. 2016, 11:19:24 »
Tak já chápu že na pisoárech v IBM ten přehled není nic moc. Ale každopádně to místo ti rozhodně přenechám, porady o socyjálních lištách, responsivních dlaždicích a nesmrtelnosti chrousta fakt nejsou absolutně nic pro mě.  ;D ::)

Hmm

« Odpověď #963 kdy: 25. 04. 2016, 11:37:04 »
Tak já chápu že na pisoárech v IBM ten přehled není nic moc. Ale každopádně to místo ti rozhodně přenechám, porady o socyjálních lištách, responsivních dlaždicích a nesmrtelnosti chrousta fakt nejsou absolutně nic pro mě.  ;D ::)
Ze mas jednu zlu skusenost z nejakej firmy (alebo este lepsie - z jedneho projektu, ci dokonca meetingu) este neznamena, ze je to takto vo vsetkych firmach a vzdy. Ale kludne pokracuj, ved je aspon sranda.  :)

Lol Phirae

« Odpověď #964 kdy: 25. 04. 2016, 12:07:33 »
Komentuji pouze to, co tady bylo oznámeno panem Krčmářem, včetně těch porad o sociálních lištách a dalších nesmyslech. V kontextu tvého praštěného návrhu, abych jim šel pomoct.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #965 kdy: 25. 04. 2016, 12:10:51 »
Problém je, že na celou firmu je jen jeden kodér a ten má takových drobností na seznamu asi 80 na 10 serverech. Do stejné kapitoly patří třeba vypnutí statické sociální lišty, je to drobná úprava a bohužel to trvá měsíc.

Problém je hlavně v tom, že tyhle "školácké" (to já na to mám teda jiný název) chyby taky někdo udělal. Kdyby rozuměl své práci, tak ani nevzniknou.

A pokud je 8 drobností per server, tak za šichtu max dvě, když se vyloženě nedaří, není co dělat. Vlastní zkušenost.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #966 kdy: 25. 04. 2016, 12:28:40 »
Problém je, že na celou firmu je jen jeden kodér

Jistě, když máte na jednoho kodéra dvacet "nepostradatelných" v marketingu a pět managorů, tak máte opravdu problém. Obávám se ale, že to lidi mimo firmu příliš nezajímá.

Vzpamatujte se! Tohle není komunitní web, ale komerční záležitost, komerční firmy.

Hmm

« Odpověď #967 kdy: 25. 04. 2016, 12:38:25 »
Komentuji pouze to, co tady bylo oznámeno panem Krčmářem, včetně těch porad o sociálních lištách a dalších nesmyslech. V kontextu tvého praštěného návrhu, abych jim šel pomoct.
Ale blbost. Nemas nic, podla coho by sa dalo predpokladat, ze fixovanie uznanych bugov by podliehalo schvalovaniu na meetingoch. To je blbost, ktoru si si sam vymyslel.

Stale trvam na tom, ze najlepsie co v tomto pripade mozes urobit, namiesto frflania, je ponuknut svoju pomoc. Ale to by ti najprv frflanie nesmelo byt prednejsie.

Hmm

« Odpověď #968 kdy: 25. 04. 2016, 12:40:34 »

Jistě, když máte na jednoho kodéra dvacet "nepostradatelných" v marketingu a pět managorů, tak máte opravdu problém. Obávám se ale, že to lidi mimo firmu příliš nezajímá.

Vzpamatujte se! Tohle není komunitní web, ale komerční záležitost, komerční firmy.
Cesticka sa vzdy moze najst, ak sa chce. Ale prave na webe, ktory sa venuje aj open-source by som taketo kategoricke odmietnutie ponuknutia pomoci necakal.

Mna tieto bugy nebolia a nemam dovod tlacit na p. Krcmara, narozdiel od vas.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #969 kdy: 25. 04. 2016, 12:51:49 »
Root pro ne asi neni moc vysoko v seznamu priorit, kdyz bug, ktery je tu snad od nasazeni, o kterem se vi od nasazeni (mozna +- nejaky ten tyden) a ktery ma fix na jeden radek jeste neni opraveny.

Snippet nize vypada, ze funguje, ale nejak detailne jsem nezkousel, jestli to nerozbiji neco jineho (ale to by pro originalni vyvojare nemel byt problem, pokud maji automatizovane testy).
Kód: [Vybrat]
.article-discussion.container.reply { width: auto; }
PS: Byla to prace ani ne na 5 minut.

Raději bych se s dovolením přimlouval za odstranění následujících definic, místo zavádění nové jak píšete:

Kód: [Vybrat]
@media (min-width: 1330px)
.container {
    width: 1160px;
}
@media (min-width: 990px)
.container {
    width: 960px;
}
@media (min-width: 770px)
.container {
    width: 740px;
}

Chová se to pak správně ve všech velikostech, dle responsivních pravidel, protože se to správně "rozlije" do velikosti definovanou rodičem - odzkoušeno. A opravdu to není ani na 5 min, včetně hledání, opravy a odzkoušení.
Vzhledem k tomu, že chyba vzniká definicemi navíc, které tam vůbec být nemají, nepřijde mi to jako školácká chyba, ale spíš jako záměr něco rozbít. Třeba si někdo takhle buduje u nadřízených pocit nepostradatelnosti. ;D

PS: Pokud jsou ty definice potřeba pro jiné místa, které mají class .container, tak je selectujte přesně, nebo nepoužívejte stejné názvy tříd! Tohle je pak jak od studenta ze základky!
PPS: To odhlašování z fóra v průběhu psaní je příšernost. Píšu tenhle příspěvek podruhé. Náhled bez potíží a odeslání o půl sekundy později už selže. Máte to rozbité!
« Poslední změna: 25. 04. 2016, 12:57:21 od ByCzech »

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #970 kdy: 25. 04. 2016, 12:52:59 »

Cesticka sa vzdy moze najst, ak sa chce. Ale prave na webe, ktory sa venuje aj open-source by som taketo kategoricke odmietnutie ponuknutia pomoci necakal.

Bež si trollovat jinde, hlásím bugy, radím, posílám patche, takže je tvůj příspěvek mimo.

Hmm

« Odpověď #971 kdy: 25. 04. 2016, 12:57:52 »

Bež si trollovat jinde, hlásím bugy, radím, posílám patche, takže je tvůj příspěvek mimo.
Ano, v tvojom pripade je to v poriadku. Ale sranda zacina pri tych dalsich ako Lol a JardaP.  :)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #972 kdy: 25. 04. 2016, 13:12:37 »
Raději bych se s dovolením přimlouval za odstranění následujících definic, místo zavádění nové jak píšete:

Jiste, to moje "reseni" je hotfix splacany pod 5minut, ktery pouzivam lokalne, ne reseni na porad, ktere ma servirovat web server. Jelikoz netusim, kde se ta pravidla vsude pouzivaji, tak jsem si nedovolil do nich drbat (to ale samozrejme origo vyvojar vi, ze ano).

Osobne bych byl rad i za to "slepene" reseni*, pokud bude za 5 minut hotove a stejny tyden nasazene. Pak se muze za nekolik mesicu nasadit "profi" varianta - odstraneni popsanych pravidel.

PS: Ten hlavni CSS soubor je teda neco, kombinace dev kodu s komentari a minifikovaneho customizovaneho Bootstrapu. Hmm, verzovani trid, to urcite prinasi lepsi citelnost: .opinions-button--version-4, zvlast kdyz se pouziva v kodu zaraz vice verzi.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #973 kdy: 25. 04. 2016, 13:21:10 »

Jiste, to moje "reseni" je hotfix splacany pod 5minut, ktery pouzivam lokalne, ne reseni na porad, ktere ma servirovat web server. Jelikoz netusim, kde se ta pravidla vsude pouzivaji, tak jsem si nedovolil do nich drbat (to ale samozrejme origo vyvojar vi, ze ano).

Koukal jsem a nevypadá, že by se používaly jinde. Ale vývojář to opravdu ví na beton (nebo by alespoň měl vědět).

Osobne bych byl rad i za to "slepene" reseni*, pokud bude za 5 minut hotove a stejny tyden nasazene. Pak se muze za nekolik mesicu nasadit "profi" varianta - odstraneni popsanych pravidel.

PS: Ten hlavni CSS soubor je teda neco, kombinace dev kodu s komentari a minifikovaneho customizovaneho Bootstrapu. Hmm, verzovani trid, to urcite prinasi lepsi citelnost: .opinions-button--version-4, zvlast kdyz se pouziva v kodu zaraz vice verzi.

Já jsem se zařekl, že určité věci tady raději nebudu komentovat, protože to je děs a hrůza, jak je to splácané. Ale ta kombinace CSS do jednoho souboru je nejspíš zařízena programově. Méně souborů = méně navazování spojení. To bude asi v rámci nahánění optimalizace, protože to jakože má být pak rychlejší. Že to řeší z opačného konce a nedají si pořád říct, když se jim na to tady opakovaně upozorňuje, je jejich problém. Prostě stavějí barák od střechy a pořád se diví, že se jim to kácí.

Lol Phirae

« Odpověď #974 kdy: 25. 04. 2016, 13:39:23 »
Stale trvam na tom, ze najlepsie co v tomto pripade mozes urobit, namiesto frflania, je ponuknut svoju pomoc. Ale to by ti najprv frflanie nesmelo byt prednejsie.

Jak již bylo řečeno, tohle je komerční firma, lidi si musej sehnat a zaplatit sami a já nemám zájem, já hlásím měsíce neopravenou, školáckou otravnou chybu, na kterou sere pes a kterou - jak jsem již napsal - by soudný programátor nevypustil na web ani v beta verzi...

Ergo závěřem, běž svoji moudra radit kolegyni uklízečce při vytírání hajzlíků. Nazdar.