Také se pochlubím. V rámci totální rekonstrukce domu jsem dal na půdu 19" 15U rack (Triton, příště bych si ho nevzal, nejdou otočit dvířka, musí se otočit celý rack, což už jsem absolvoval...). V něm mám 48p patch panel, možná jedna nebo 2 pozice jsou volné. Všude jsem natahal minimálně 2, někam i 4 kabely. A to včetně rohů baráku a dalších míst, kde plánuji kamery, meteostanici atd. Do studny mi vede o hadici navíc-původně to měla být chránička, že tam půjdou kabely na snímání výšky hladiny a v kotelně bude displej, s příchodem mikropočítačů xPi je nakonec ve studni na nerez držáku plastová krabička s OrangePi zero a ultrazvukovým čidlem vzdálenosti. Na web do MySQL to každou hodinu posílá data.
Celá síť je stavěná na CAT5e a gigabitovou infrastrukturou-24p neřízený switch, zatím jeden 8p POE 802.3af switch, další POE switche budou ještě jinde (garáž+kotelna). Tyhle poe switche napájí kamery a raspberry/orange Pi. K nim mám z Alíku takovej POE-microUSB+RJ45 adaptér.
Kabely jsem nakonec dával do husích krků jen jako ochranu před poškozením, ne pro možnost tahání dalších kabelů. Nechtělo se mi sekat tlusté drážky, navíc v husích krcích, kde už něco vede, se dost blbě protahuje. Řešením by byl kabelový kanál, zase jsem se ale bál, jak by na tom držela omítka.
Dumal jsem nad požárním zabezpečením toho racku, na alze měli takové asi metrové hadice naplněné nějakým plynem, jakmile se hadice propálí/rozteče, uhasí to ten požár. No tak dlouho jsem dumal, až už je alza nemá, nebo je nemůžu najít.