Nejsem autor romanu, programuju a tam fakt nepotrebuju 200 / hod. Jinak samozrejme vetsinu casu jsem u dockovacky. Ale pro tech par pripadu kdy ne a je potreba nekde neco fixnout tak mi vic vadi spatne rozlozeni nez chicklet.
Nejsem autor románů, programuji, to znamená že píšu kód k němu píši komentáře a dokumentaci. Velkou část komunikace s kolegy, šéfem i zákazníkem vedu nějak písemně.
Nechápu, jak může nějaký programátor tvrdit, že nepotřebuje psát rychle (a dobře). Ale tak ano, to u většiny lidí řeší externí klávesnice.
Já osobně trávím slušnou část pracovní doby mimo kancelář a tudíž mimo dock. Psát rychle a dobře na klávesnici notebooku je pro mě klíčové. Takže mám nízký dock a píšu na klávesnici notebooku i v docku (plus externí numerická klávesnice). Zatím jsem si zvykl na každé (byť sebepitomější) rozložení klávesnice. Při změně notebooku byl vždy chvíli problém a pak jsem si vždy zvykl a bylo to ok.
Ale na chicklet jsem si zvyknout nedokázal. Zkoušel jsem to krátce. Zamítl to. Zkoušel jsem to pak ještě jednou a pořád katastrofa.