Ahoj, potřebuji nový notebook s normální klávesnící. Normální klávesnice pro mě znamená, že např. klávesy šipek (vlevo, nahoru, dolu, vpravo) jsou stejně velké a mají nějaký odstup od ostatních kláves (acer - zmenšené, hp - napůlené, asus, lenovo - zasahují do num klávesnic, dell zmenšené, atd.)
Na notebooku pracuji, používám převážně klávesnici a to i na pozicování, takže např. ty šipky jsou pro mě asi nejdůležitější.
Našel jsem Fujitsu Lifebook a514/a555, kde jsou klávesy odděleny od ostatních kláves a nejsou vyloženě miniaturní (změnšené ale ne tolik), jenže pro mě úplně z nepochopitelných důvodů má Fujitsu Lifebook přehozené klávesy DELETE a INSERT (asi něco jako když si v ubuntu spletli levou a pravou stranu) a co je horší, LCD se skoro nedá vyklopit (těsně za pravým úhlem). Koukal jsem se i na Thinkpady, ale tam jsou zase tlačítka na touchpadu obráceně (nahoře místo dole).
Nevím, jestli se to hodí zde do diskuse, ale pokud by měl někdo nějaký tip, byl bych za něj rád (ještě snad upozorním, že používám suse linux, takže mac nebo chromebook není pro mě řešení)
Děkuji.