Výpadek Windows Update pro Win7?

tomasfuk

Re:Výpadek Windows Update pro Win7?
« Odpověď #45 kdy: 20. 01. 2016, 12:14:56 »
Windows 10 naštěstí takový problémy nemá. Ten se v rámci upgrade OS celý přeinstaluje 2x do roka a pokud selže upgrade, donutí k uživatele k přeinstalaci. Vzhledem k tomu, že si lze bez problému stáhnout a vytvořit již upgradovanou instalačku, jedná se o záležitost max na hodinu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 20. 01. 2016, 23:12:31 »
Tak a mam zupdatovano. Netrvalo to ani celych 24 hodin, kdyz odectu par hodin, ktere jsem spal a kdy jsem nebyl okolo. Prvni vyhledani updatu trvalo jen asi sest hodin, rebootu byle jen tak asi deset a zaseklo se to jen asi dvakrat. Bravo, soudruzi z Redmondu! Presne takto si predstavuji dobre napsany update.

Jurki

« Odpověď #47 kdy: 24. 09. 2016, 15:39:44 »
Problém som vyriešil nainštalovaním samostatných aktualizácií a po každej som reštartoval PC. Keby sa zaseklo inštalovanie jednotlivých aktualizácií pri vyhľadávaní, tak je potreba 1. ukončiť proces inštalácie aktualizácie v správcovi úloh a 2. zastaviť službu windows update, napríklad cez príkazový riadok: Start → příkazový řádek → vložiť príkaz "net stop wuauserv" odentrovať. Potom znovu spustiť zvolenú inštaláciu.Samostatné aktualizácie:
KB3161647
KB3161608
KB3138612
KB3145739
KB3153199
KB3161664
KB3020369
KB3172605
Nakoniec po doinštalovaní a následnom začatí vyhľadávania aktualizácií vo Windows Update bude možno treba chvíľu počkať, mne hľadalo 236 aktualizácií 15 minút.

« Odpověď #48 kdy: 26. 09. 2016, 13:18:55 »
Windows 10 naštěstí takový problémy nemá. Ten se v rámci upgrade OS celý přeinstaluje 2x do roka a pokud selže upgrade, donutí k uživatele k přeinstalaci. Vzhledem k tomu, že si lze bez problému stáhnout a vytvořit již upgradovanou instalačku, jedná se o záležitost max na hodinu.

Přesně. K tomu ještě rozdrbe grub, takže méně znalý uživatel už nespustí ani Linux ani Win. Ještě že mám vždy po ruce LiveCD linuxu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 26. 09. 2016, 15:17:25 »
Take bych chtel vidt tu instalaci za hodinu. Ledaze by nekdo na Widlich nepouzival zadne aplikace.

tomasfuk

« Odpověď #50 kdy: 26. 09. 2016, 20:02:28 »

Přesně. K tomu ještě rozdrbe grub, takže méně znalý uživatel už nespustí ani Linux ani Win. Ještě že mám vždy po ruce LiveCD linuxu.

Jo, upgrade W10 mi taky dojebal grub debianu na noteboku, W10 však bootoval. No, řešil jsem to reinstalací debianu, protože jsem méně znalý uživatel, respektive návody na opravu mi nějak nepomohly a za ten čas to nestálo.

JardaP: Ona bohužel většina uživatelů s problémy si je způsobila sama tím, že nainstalovali tři antiviry, koupili si počítač s předinstalovaným bordelem, stahujou všechen bordel zadarma, třeba na zrychlení a urychlení počítače, co jim nabídnou kontextové reklamy, protože na intenetu hledali, jak zrychlit jejich 10 let starý počítač s vistama a podobně.

Ideálně pak v kombinaci s upirátěným softwareme, kdy je počítač ještě k tomu zavšivený. Pravda, toto se na linuxu nestane, protože ty hry co jsou pro linux se snad ani nepirátí.

S počítačema je to jako s autama a vůbec vším. Někdo jezdí deset let bez nehody a bez poruchy a někdo to zruší hned o první strom...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 26. 09. 2016, 21:58:07 »
JardaP: Ona bohužel většina uživatelů s problémy si je způsobila sama tím, že nainstalovali tři antiviry, koupili si počítač s předinstalovaným bordelem, stahujou všechen bordel zadarma, třeba na zrychlení a urychlení počítače, co jim nabídnou kontextové reklamy, protože na intenetu hledali, jak zrychlit jejich 10 let starý počítač s vistama a podobně.

Mam v dualbootu Widle XP. Moc jsem do nich nic neinstaloval a ani jsem je moc nepouzival. Pocitam, ze jsem je uz tak rok nenabootoval a ani predtim jsem nebyl zrovna aktivnim uzivatelem. Nicmene i tak obcas bezduvodne vytuhnou. Asi by chtely preinstalovat, coz je univerzalni reseni problemu s Widlema. Jedna znama ted ma Widle 7, ktere nabehnou do cerne obrazovky a tim to konci. Bezel tam boot scan Avastu a ona zavrela dekl. Take tam nic moc extra neinstalovala a jedina hra, kterou hraje, je Solitaire na webu.

Dnes uz je to lepsi, ale v dobe, kdy jsem jeste pouzival Widle, tedy NT 4.0, tak jsem obcas reinstaloval 2x do roka. Nic extra jsem s tim nedelal a najednou to chciplo.

Linux uz jsem nepreinstalovaval veky. Leda tak instaloval cerstvy na dalsi stroj. I kdyz nejsem z odborniku nejtezsi vahy, tak kdyz se mi vzacne  podari neco posrat nebo se vzacne neco posere samo, treba updatem, tak to vzdycky nejak dam dohromady. To ve Widlich vetsinou nejde, kolikrat minimalne uz proto, ze nikdo dnes nema k Widlim boot CD, ktere by alespon teoreticky melo umet nektere problemy opravit.

Miloš

« Odpověď #52 kdy: 26. 09. 2016, 22:19:56 »
Pokud vím, tak stačí nainstalovat ručně po SP1 kombinaci dvou záplat KB3138612 a KB3145739. To potom zrychlí nekončící vyhledávání.

tomasfuk

« Odpověď #53 kdy: 26. 09. 2016, 22:55:57 »
On Avast, i další antiviry, dokáže odj€bat počítač s jakýkoliv windowsem i za normálního chodu, bohužel.

A taky hodně záleží na ovladačích. Zda jsou v pořádku, někteří výrobci s tím mají problémy. Je někdy problém mít starý widle na novým HW a naopak. To se snad týká i linuxu. Když už zařízení funguje, prakticky vždy nějaká funkce chybí. :-/

Já už neměl BSOD na svých počítačích ani nepamatuju, snad naposled když jsem před třema rokama tenhle desktop skládal, ze začátku zlobila wifi síťovka a její ovladač. Od tý doby jsem upgradoval z W7 na W8.1, pak i na W10. Na svým thinkpadu pak ze 7 na 10. Ani na jednom počítači nepozoruji žádné potíže. Widle mám i na telefonu a ono to kupodivu funguje.

Widle by mělo jít opravit i z normální instalačky, nemělo by být potřeba nějaký speciální médium.

Já třeba když instaloval debian z flashky, nebyl si schopný najít firmware pro wifi kartu na druhej flashce, i když byla už flashka k počítači připojená a vše naní přípraveno, neboť jsem po předchozích nezdařených pokusech věděl. Musel jsem odpojit instalační flashku a pak si firmware našel, pak jsem odpojil flashku s firmwarem a vrátit pět instalační flashku. O pár kroků později začakl instalátor křičet, že chybí zdroj instalace (instalační flashka) takže jsem ho musel přes příkazy, který jsem musel pochopitelně googlit podle chybový hlášky, mountovat. Tolik sr@ní, a přitom taková blbost...

Miloš: většinou stačí jen KB3102810, a pak je fajn ještě nainstalovat letošní velkou kumulativní, kb z hlavy nevím, možná ta tvoje 314...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 27. 09. 2016, 00:24:01 »
Já už neměl BSOD na svých počítačích ani nepamatuju,

Ja take ne. Ono tomu zatuhne GUI a je to. Pod tim to mozna bezi dal, ale kolikrat to nejde ani vypnout. A parkrat se to samo zrebootovalo, ze to ani nestacilo BSODnout. Na stejnem stroji jede Linux zcela bez problemu.

Unknown

« Odpověď #55 kdy: 27. 09. 2016, 01:33:41 »
Z toho způsobu aktualizací á la MS by se fakt jeden posral. Je celkem zajímavý sledovat, jak nadnárodní korporace v tomhle ohledu absolutně není schopná dohnat komunitní projektíky.

Nejspis proto ze jsou ji uplne u PxRxDxExLxE

Pravy Unknown by se nebal napsat u zadeke....

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 27. 09. 2016, 08:06:08 »
Z toho způsobu aktualizací á la MS by se fakt jeden posral. Je celkem zajímavý sledovat, jak nadnárodní korporace v tomhle ohledu absolutně není schopná dohnat komunitní projektíky.
Mám taký vodojem, že do windows update fušoval zakladateľ distribúcie Gentoo.
Gentoo je nejlepší :P Už jsem ho nepřeinstalovával několik let a stále šlape. To se windowsům nikdy nemůže stát :D
« Poslední změna: 27. 09. 2016, 08:07:50 od Tuxik »

j

« Odpověď #57 kdy: 27. 09. 2016, 09:01:11 »
...Asi by chtely preinstalovat, coz je univerzalni reseni problemu s Widlema. ...
Prave vcera sem nadaval kolegovi, kterej se uz tejden jebe s tim, ze jeden z 20 identickych stroju odmita pripojit po siti adresar uzivatele, a tvrdi, ze tam nema prava. Vsude jinde to funguje. To vubec nema smysl resit, protoze ty widle stejne nikde nelogujou v cem je problem, takze stejne nemas zadnou sanci zjistit, co se podelalo.

=> bude reinstall.

cliff

« Odpověď #58 kdy: 27. 09. 2016, 09:25:21 »
Ja to riešim u win7 tak, že som si stiahol ten neoficiálny "SP2" naišntalujem ho a potom som si stiahol WSUS Offline update a toto aplikujem. až ked už nemá čo inštalovať ten, spustím vyhľadanie aktualizácii a po pár minútach ich nájde niekoľko, väčšinou doporučené. Týmto som skrátil tento celý proces asi na pol dňa, pri SSD disku ešte menej.

Boo

« Odpověď #59 kdy: 27. 09. 2016, 09:52:15 »
Ja take ne. Ono tomu zatuhne GUI a je to. Pod tim to mozna bezi dal, ale kolikrat to nejde ani vypnout. A parkrat se to samo zrebootovalo, ze to ani nestacilo BSODnout. Na stejnem stroji jede Linux zcela bez problemu.

Spust memtest, ja mel podobne symptomy na pocitaci kde byl jeden DIMM modul vadnej. Linux bezel, windows tuhl presne jak u tebe. Po vymene pameti se to opravilo.