On Avast, i další antiviry, dokáže odj€bat počítač s jakýkoliv windowsem i za normálního chodu, bohužel.
A taky hodně záleží na ovladačích. Zda jsou v pořádku, někteří výrobci s tím mají problémy. Je někdy problém mít starý widle na novým HW a naopak. To se snad týká i linuxu. Když už zařízení funguje, prakticky vždy nějaká funkce chybí. :-/
Já už neměl BSOD na svých počítačích ani nepamatuju, snad naposled když jsem před třema rokama tenhle desktop skládal, ze začátku zlobila wifi síťovka a její ovladač. Od tý doby jsem upgradoval z W7 na W8.1, pak i na W10. Na svým thinkpadu pak ze 7 na 10. Ani na jednom počítači nepozoruji žádné potíže. Widle mám i na telefonu a ono to kupodivu funguje.
Widle by mělo jít opravit i z normální instalačky, nemělo by být potřeba nějaký speciální médium.
Já třeba když instaloval debian z flashky, nebyl si schopný najít firmware pro wifi kartu na druhej flashce, i když byla už flashka k počítači připojená a vše naní přípraveno, neboť jsem po předchozích nezdařených pokusech věděl. Musel jsem odpojit instalační flashku a pak si firmware našel, pak jsem odpojil flashku s firmwarem a vrátit pět instalační flashku. O pár kroků později začakl instalátor křičet, že chybí zdroj instalace (instalační flashka) takže jsem ho musel přes příkazy, který jsem musel pochopitelně googlit podle chybový hlášky, mountovat. Tolik sr@ní, a přitom taková blbost...
Miloš: většinou stačí jen KB3102810, a pak je fajn ještě nainstalovat letošní velkou kumulativní, kb z hlavy nevím, možná ta tvoje 314...