Výpadek Windows Update pro Win7?

ByCzech

Re:Výpadek Windows Update pro Win7?
« Odpověď #15 kdy: 17. 11. 2015, 20:15:04 »
Mi to přijde, jestli to není záměr :D

Ze by jako lidi nutili, aby si koupili stroj, jako Lael Ophir, aby nebylo tolik videt, jak jsou ty Widle pomale?

Myslím záměr všechny ty nasírací věci ve Windows :D

Lidi co používají Windows neříkají, že jsou špatné Windows, ale že už mají nějaký špatný počítač, že už asi odchází, že potřebují nový. Když jim řeknu, že to jsou rozbité Wokna ne PC, tak že už je starý, že má něco za sebou :D.
Nebo ty díry do systému asi aby se mohl živit trh s bezpečnostními programy atd.

Ondrej

« Odpověď #16 kdy: 17. 11. 2015, 20:35:57 »
Jo zrovna teď u jednoho notesu řeším to samé, čistá instalace a půl dne se vyhledávaj aktualizace a nic, tak sem se naštval nahodil tam lubuntu s tím že jestli tam majitel chce widle tak ať si to nainstaluje sám :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17. 11. 2015, 21:00:46 »
@Ondrej: Tak pul dne na cistou instalaci neni az tak,mnoho. Musite mit tak aspon o den vice trpelivosti. To vite, kdyz chcete, aby MS zlepsil vasi uzivatelskou zkusenost, nemuzete ocekavat, ze to bude za pet minut.

Ondrej

« Odpověď #18 kdy: 17. 11. 2015, 21:10:13 »
@Ondrej: Tak pul dne na cistou instalaci neni az tak,mnoho. Musite mit tak aspon o den vice trpelivosti. To vite, kdyz chcete, aby MS zlepsil vasi uzivatelskou zkusenost, nemuzete ocekavat, ze to bude za pet minut.
no že se po pul dnu zadna aktualizace ani nenainstaluje, jen se vyhledavaj me prijde ubohy, na linuxu za par minut to co widle delaj pul dne...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 18. 11. 2015, 00:46:56 »
@Ondrej: No, on na to MS jse pomalu a opatrne. Tedy ne, ze by se cista instalace aktualizovala na posledni verzi. To ne, to by byl uzivatel zklaman, ze si neprosel vsemi existujicimi updaty. Takze se nejdriv nekolik hodin hleda, co se ma updatovat, pak se to nekolik hodin instaluje, pak se rebootuje, po te se dokonci nekolik tisic updatovacich operaci, pak to nabehne, nekolik hodin se hledaji aktualizace...... atd. To se cele opakuje aspon 20x. Kdyz to clovek stihne za den, tak si muze blahoprat.

JT

« Odpověď #20 kdy: 18. 11. 2015, 01:03:50 »
Moje zkušenost...při instalaci W7 raději updatuju po troškách. Naládovat 230 aktualizací (které to při jednom kolečku zvládne najednou) se mi vymstilo (konec rozbitýma oknama s neustálým bsod nebo update error uninstall update a dokola).

« Odpověď #21 kdy: 18. 11. 2015, 01:06:28 »
Už tu někdo zmínil, že pokud se aktualizuje čistá instalace W7 SP1, existuje možnost, že to ten systém už nerozchodí?

Já už jsem viděl ledacos, ale když se mi stalo tohle, fakt jsem nevěřil...

« Odpověď #22 kdy: 18. 11. 2015, 01:11:17 »
Mám taký vodojem, že do windows update fušoval zakladateľ distribúcie Gentoo.
Pravdu díš. Upřímně mě pobavila představa, jak se chudák Robbins, kterej chvíli předtím přišel s portage, snaží řešit windowsí upgrade hell. :D Se nedivím, že u toho nepobyl ani rok.

zsadecky

« Odpověď #23 kdy: 17. 01. 2016, 12:29:35 »
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3102810

Pokud jste už na to mezitím nepřišli sami - už je to staré...

čumil

« Odpověď #24 kdy: 17. 01. 2016, 12:42:10 »
Widle je totálně sračka systém, je to jedinej systém kterej je schopnej se sám od sebe rozesrat. Občas nadávám na tučňáka, ale když vidím wokna u mí ségry, děkuji svatému Linusovy ...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 17. 01. 2016, 12:48:13 »

Pokud jste už na to mezitím nepřišli sami - už je to staré...

Nebo take neco jineho. Ja nedavno resil stroj, ktery od srpna stal kvuli vadne pameti. Po vymene pameti Widlous Update tvrdil cele odpoledne, ze stahuje updaty a pritom nestahl nic. Zaroven uzasny task scheduler zral skoro 100% CPU, az jsem ho musel vrazdit, aby se to hnulo z mista (sakra, tuhle uzasnou ficuru cron nema). Skoncil jsem tim, ze po usilovnem googlovani jsem stahnul z MS nejnovejsi verzi Widlous Update a pak uz to, po dlouhem chrochtani, ty updaty nainstalovalo. Nasledne uz jen pod ikonou vlajecky v systrayi byly nejake hlasky o problemech s kompatibilitou ovladacu na grafiku, zvukovku a kdeco, pricemz se jedna o ovladace, ktere si Widle nainstalovaly samy z Widlous Update, tak nevim, co se jim na nich nelibi.

nobody

« Odpověď #26 kdy: 17. 01. 2016, 17:39:18 »

tahle srackozaplata pomuze jen tomu ze to min zatezuje cpu a snad se nekdy vyhledavani aktualizaci i dokonci, stejne ale misto 1-5minut je na vyhledani (pouze vyhledani, nikoliv + stahovani + instalace) potreba tak 10hodin a/nebo nedat vyhledavat rucne ale nastavit/pockat na automaticke vyhledavani...

Unknown

« Odpověď #27 kdy: 18. 01. 2016, 17:58:18 »
Z toho způsobu aktualizací á la MS by se fakt jeden posral. Je celkem zajímavý sledovat, jak nadnárodní korporace v tomhle ohledu absolutně není schopná dohnat komunitní projektíky.

Nejspis proto ze jsou ji uplne u PxRxDxExLxE

nobody

« Odpověď #28 kdy: 18. 01. 2016, 18:46:07 »
Nejspis proto ze jsou ji uplne u PxRxDxExLxE

no protoze uzivatele Windows jsou vymatlane mozky, kdyz se:
- vyhledava 250 aktualizaci, cekaji klidne pulku dne jen nez se to najde, protoze to je pro ne hodne aktualizaci
- vypina pocitac, cekaji az se jeste doinstaluji aktualizace
- instalujou aktualizace, zkousnou ze maj vybrzdenej pocitac
- instalujou aktualizace, povazujou za normalni ze se nekolikrat restartuje
- instalujou aktualizace, tak aktualizujou mezikrokama aktualizace aktualizace ktere jsou aktualizace aktualizaci
- zapina pocitac, cekaji az se jeste dokonfiguruji aktualizace
- po instalaci aktualizaci se nedivej ze jsou nalezeny dalsi nove aktualizace a kolecko pokracuje
- kdyz se zpomalujou Windows, preinstalujou je a tento krok povazuji za normalni delat 1-2x za rok

naproti tomu uzivatele Linux, kdyz se
- vyhledava 50000 aktualizaci, tu minutu tu vydrzej
- vypina pocitac, tak se proste hned vypne, nic se nedoinstalovava
- instalujou aktualizace, tak se kompletne nainstalujou na jeden zatah, bez restartu
- instalujou aktualizace, tak pocitac neni viditelne zpomalenej
- instalujou aktualizace, tak se nainstalujou rovnou posledni dostupne verze bez mezikroku
- po instalaci aktualizaci vedi ze zadne dalsi neni duvod hned znovu nachazet
- zapina pocitac, tak se proste hned zapne, nic se nedoinstalovava

Neviditelný

« Odpověď #29 kdy: 18. 01. 2016, 21:35:08 »
Schválně jsem nastartoval tak dva měsíce netknuté Win7 ve virtuálce a zkusil aktualizovat. První pokud narazil na zeď "Nespecifikované chyby", pomohlo uvolnit zhruba 1 GB místa na disku. Po více než hodině šrocení za plné zátěže CPU a plně obsazené RAM (virtuálka měla jen 1 GB) jsem experiment ukončil, aniž by se cokoliv aktualizovalo.