PC herní sestava, Classic, 25 000 Kč

Re:PC herní sestava, Classic, 25 000,- Kč
« Odpověď #15 kdy: 08. 11. 2015, 17:27:29 »
PS: Proč jsou asi v next-gen konzolích AMD APU a ne Intel?

S vykonem CPU to nijak zvlast nesouvisi. To, co tam je, jsou male kocky a ty s velkymi jadry (Core, Bulldozer) nemaji moc spolecneho, je to spis obdoba OoO Atomu.

Cože to? Výkon HW u her není důležitý? Pokud vím, tak to co je v next-gen konzolích jsou v podstatě ty samé APU co dodává AMD do desktopů.

PS: AMD nic podobného Atom procesorům nemá

Ne a ne.  http://www.anandtech.com/show/6976/amds-jaguar-architecture-the-cpu-powering-xbox-one-playstation-4-kabini-temash

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 08. 11. 2015, 17:38:23 »
Uz jen kvuli vyssimu vykonu na jadro bych na hry vzdy bral intel+nvidia. Ano, na aktualni hry staci i AMD, ale myslel bych trochu do budoucna. A zatim se moc nekona ten trend - mame vice jader -> hry budou rovnomerne vyuzivat vice jader. Nejsem si jisty, ze je to vubec realny ukol vyuzivat napr. 8 jader v hernim enginu rovnomerne, tj. "neplytvat" vykonem. Co jsem zkousel na svem ctyrjadru, tak vetsina her nejak vice (ale rozhodne ne rovnomerne, vetsinou ne lepe nez 2:1 pomer) vyuziva 2 jadra, velmi vyjimecne vice.

« Odpověď #17 kdy: 08. 11. 2015, 17:39:15 »
Preco? Vykon je defacto prekonana vec. Moj pracovny notebook ma Core M procesor.. Napodiv bezi daleko plynujesie ako moj stary s Corei5.  Pri beznych ukonoch sa CPU aj tak vacsinu casu flaka a pokial clovek nepotrebuje fakt masivne vypocty, tak je mu to sumak.

Tak to je nekde neco moc spatne. Soft, HDD misto SSD?

Aj AMD aj Intel maju dostatocne vykony. Pri AMD clovek usetri par tisic. Tak aky zmysel ma primarne kupovat Intel? Samozrejme, ked chces vyvijat pre Android a chces pouzivat emulator, tak potrebujes Intel alebo ine specificke veci, o ktorych vies vopred. Ale pokial Ti to je suma fuk, tak usetrit par tisic sa hodi.. A pri hrach je +- sumak..

Tak se ukaz a naklikej si to v alfe... Dokud nezacnes davat pod Intel zbytecne luxusni desky a pod AMD odbyte desky se starymi chipsety a pochybnym napajenim, tak tisice korun rozdilu udelas hodne tezko...

ByCzech

« Odpověď #18 kdy: 08. 11. 2015, 17:40:47 »
PS: Proč jsou asi v next-gen konzolích AMD APU a ne Intel?

S vykonem CPU to nijak zvlast nesouvisi. To, co tam je, jsou male kocky a ty s velkymi jadry (Core, Bulldozer) nemaji moc spolecneho, je to spis obdoba OoO Atomu.

A jo a jo a jo :D. AMD mám nastudované dost. Trochu více se vnořit a zjistíte, že AMD má v podstatě pořád jen jeden typ jader s různou bižuterií okolo...

Cože to? Výkon HW u her není důležitý? Pokud vím, tak to co je v next-gen konzolích jsou v podstatě ty samé APU co dodává AMD do desktopů.

PS: AMD nic podobného Atom procesorům nemá

Ne a ne.  http://www.anandtech.com/show/6976/amds-jaguar-architecture-the-cpu-powering-xbox-one-playstation-4-kabini-temash

« Odpověď #19 kdy: 08. 11. 2015, 18:05:09 »

A jo a jo a jo :D. AMD mám nastudované dost. Trochu více se vnořit a zjistíte, že AMD má v podstatě pořád jen jeden typ jader s různou bižuterií okolo...

A kde jsi to studoval?

Vazne tvrdis, ze jadra zacinajici dekoderem se sirkou 2 jsou to same jako dvojnasobne siroke moduly? Videl jsi nekdy takove ty "top level" deleni jak Bobcatu, tak Bulldozeru, kde vidis, ze tam jsou m.j. uplne jine pocty integerovych i FP jednotek? Ze delky pipelines se lisi ti nevadi?

iwtu

« Odpověď #20 kdy: 08. 11. 2015, 18:14:44 »
Uz jen kvuli vyssimu vykonu na jadro bych na hry vzdy bral intel+nvidia. Ano, na aktualni hry staci i AMD, ale myslel bych trochu do budoucna. A zatim se moc nekona ten trend - mame vice jader -> hry budou rovnomerne vyuzivat vice jader. Nejsem si jisty, ze je to vubec realny ukol vyuzivat napr. 8 jader v hernim enginu rovnomerne, tj. "neplytvat" vykonem. Co jsem zkousel na svem ctyrjadru, tak vetsina her nejak vice (ale rozhodne ne rovnomerne, vetsinou ne lepe nez 2:1 pomer) vyuziva 2 jadra, velmi vyjimecne vice.

Mrkni na https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html a na ceny. Teraz si mozem dovolit kupit to chcem, ale vtedy som nemal prachy a keby som si kupil Intel Core i5, tak si vtedy Zaklinaca 2 nezahrajem, lebo by som si uz mohol dovolit kupit iba najlecnejsiu grafiku. Postupom casu som v tom PC vymenil vsetko okrem maticnej dosky..

Ano, Intel ma CPU so sialenym vykonom, ale stoja 30 000 Kc +.  A to nekupi ani ziaden hrac. AMD ma CPU dostatocne na hry aj do buducna ak sa podivas na vykon a ceny a hry aj tak taha najme grafika.. Teda asi kupit Intel pre buducnost nie je validny argument pre bezneho hraca ..

Seriozne, precitajte si komentare na CPU od AMD od hracov..  Moj CPU stoji 169$. Corei7, ktory ma ten isty vykon podla benchmarku stoji cez 600$. A podla ceny by si clovek skor kupil Xeon ako Core i7 ak uz Intel..

Teda argument kupit Intel do buducnosti nie je velmi validny, pokial riesis aj cenu..

« Odpověď #21 kdy: 08. 11. 2015, 18:19:41 »

Neni zacatek tveho zmateni v tom, ze jsi nepostrehl, ze jsou sve ruzne rady APU - jedna s h15 ("bulldozer" a nasledna jadra, u desktopu FMx patice, Llano,    Trinity, Richland, Kaveri, Carrizo) a jedna s h14/h16 (mele kocky, u desktopu AMx patice, Desna, Ontario, Zacate, Kabini, Temash, Beema, Mullins, Carrizo-L)?

« Odpověď #22 kdy: 08. 11. 2015, 18:21:18 »
Seriozne, precitajte si komentare na CPU od AMD od hracov..  Moj CPU stoji 169$. Corei7, ktory ma ten isty vykon podla benchmarku stoji cez 600$. A podla ceny by si clovek skor kupil Xeon ako Core i7 ak uz Intel..

Jakyze to mas CPU?

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 08. 11. 2015, 18:42:22 »

Mrkni na https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html a na ceny. Teraz si mozem dovolit kupit to chcem, ale vtedy som nemal prachy a keby som si kupil Intel Core i5, tak si vtedy Zaklinaca 2 nezahrajem, lebo by som si uz mohol dovolit kupit iba najlecnejsiu grafiku. Postupom casu som v tom PC vymenil vsetko okrem maticnej dosky..

Ano, Intel ma CPU so sialenym vykonom, ale stoja 30 000 Kc +.  A to nekupi ani ziaden hrac. AMD ma CPU dostatocne na hry aj do buducna ak sa podivas na vykon a ceny a hry aj tak taha najme grafika.. Teda asi kupit Intel pre buducnost nie je validny argument pre bezneho hraca ..

Teda argument kupit Intel do buducnosti nie je velmi validny, pokial riesis aj cenu..

Ten benchmark je, co se divam, celkovy vykon. Ten, jak jsem psal, zadna bezna hra nevyuziva. Prosim o benchmark vykonu jednoho jadra, pak se muzeme bavit dal.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 08. 11. 2015, 18:50:50 »
A tedy i kdyz pominu fakt, ze jde o syrovy vykon (coz pro mereni vykonu ve hrach je nicnerikajici), tak jsem mel pocit, ze se mnohem casteji hry (binarky) optimalizuji pro intel nez amd. Ma k tomu nekdo aktualni info?

iwtu

Re:PC herní sestava, Classic, 25 000 Kč
« Odpověď #25 kdy: 09. 11. 2015, 00:26:57 »
seriozne si neviete vyhladat odkazy, benchmerky, hodnotenia hracov? Zaklinac 3 je velmi silno zarocna hra a moj CPU sa pri nej ani nezapoti.. Ale just musite si hovorit svoje, ze intel je na hry lepsi. AMD FX-8540 sa uplne bezne uvadza ako odporucany CPU ku kazdej novej narocnej hre.. Ste seriozne blbci, ak si myslite, ze kvoli AMD si clovek nezahraje hry. Uz aj na blbej alze ten cpu vynasaju do nebies.. Ale, root musi mat stale najvacsich odbornikov.  V hrach ja prim GPU a nie CPU..

Ja nehovorim, ze Intel je zla volba. Iba hovorim, ze AMD je tiez dobra volba a clovek usetri 3-5000 Kc..

ByCzech

« Odpověď #26 kdy: 09. 11. 2015, 02:12:16 »

A kde jsi to studoval?

Vazne tvrdis, ze jadra zacinajici dekoderem se sirkou 2 jsou to same jako dvojnasobne siroke moduly? Videl jsi nekdy takove ty "top level" deleni jak Bobcatu, tak Bulldozeru, kde vidis, ze tam jsou m.j. uplne jine pocty integerovych i FP jednotek? Ze delky pipelines se lisi ti nevadi?

Aha už chápu co tím myslíte. Já to co říkáte beru jako tu bižuterii okolo. AMD má ty CPUčka hodně modulární. Intel Core vs Atom je úplně jiné CPU. U AMD ten rozdíl je "v tom okolo".

Už si rozumíme?

ByCzech

« Odpověď #27 kdy: 09. 11. 2015, 02:18:22 »

Ten benchmark je, co se divam, celkovy vykon. Ten, jak jsem psal, zadna bezna hra nevyuziva. Prosim o benchmark vykonu jednoho jadra, pak se muzeme bavit dal.

To je stejně legrace, mám CPU s 8 fyzickými jádry a mám počítat výkon jen 1/8 svého CPU? :D Proč bych to dělal?

Protože programátoři her na PC (!) jsou lempli? A neumí využít to co jim HW poskytuje? Zajímavé, že na herních konzolách to tak není ;).

noef

• 897
    • Zobrazit profil
Re:PC herní sestava, Classic, 25 000 Kč
« Odpověď #28 kdy: 09. 11. 2015, 06:42:36 »
seriozne si neviete vyhladat odkazy, benchmerky, hodnotenia hracov? Zaklinac 3 je velmi silno zarocna hra a moj CPU sa pri nej ani nezapoti.. Ale just musite si hovorit svoje, ze intel je na hry lepsi. AMD FX-8540 sa uplne bezne uvadza ako odporucany CPU ku kazdej novej narocnej hre.. Ste seriozne blbci, ak si myslite, ze kvoli AMD si clovek nezahraje hry. Uz aj na blbej alze ten cpu vynasaju do nebies.. Ale, root musi mat stale najvacsich odbornikov.  V hrach ja prim GPU a nie CPU..

Ja nehovorim, ze Intel je zla volba. Iba hovorim, ze AMD je tiez dobra volba a clovek usetri 3-5000 Kc..

Ja nikde netvrdil, ze na tom nerozjede aktualni hry. Jen jsem poukazal na fakt, ze Intel ma podstatne lepsi vykon na jadro a hry na PC prilis casto nevyuzivaji vice jader dobre, pokud vubec 2 ci vic vyuzivaji v prvni rade. Do budoucna tedy vidim Intel podstatne perspektivneji (= nebude muset tak brzo upgradovat).

To je stejně legrace, mám CPU s 8 fyzickými jádry a mám počítat výkon jen 1/8 svého CPU? :D Proč bych to dělal?

Pokud chcete realne vedet, jak to hry vyuziji, tak benchmark jednoho jadra je vice smerodatny, nez 4 a vice jader dohromady. Proc byste to delal? Protoze chcete realne pouzitelna data a ne jen cislo, ktere vypadlo ze syntetickeho bencharku? Nebo budete na hernim PC hrat synteticke benchmarky a ne hry? Myslim, ze OP zamyslel hrani her ;).

Protože programátoři her na PC (!) jsou lempli? A neumí využít to co jim HW poskytuje? Zajímavé, že na herních konzolách to tak není ;).

Je to smutne ale je to tak. IMO to neni o tom, ze jsou lempli, jen je vetsina her konverze a na optimalizace pro PC se moc nejede. Pac opravdovi hraci maji dela -> rozjedou to i tak a kvuli zbytku se to asi nevyplati. U konzoli je trochu horsi, pokud neoptimalizuji dostatecne, tak to pojede vsem spatne a nemuzu jen tak agrumentovat, ze neni mozne vyzkouset vsechny kombinace SW + HW jako u PC.

qwertz

« Odpověď #29 kdy: 09. 11. 2015, 13:42:37 »
Citace
To je stejně legrace, mám CPU s 8 fyzickými jádry a mám počítat výkon jen 1/8 svého CPU? :D Proč bych to dělal

jestli máš bulldozer tak to s těma jádrama nebude tak žhavý, ve skutečnosti jsou 4 a normálně ti do očí lžou  ;)