Teambuildingy - máte, chodíte?

Dessy

Teambuildingy - máte, chodíte?
« kdy: 02. 11. 2015, 20:50:41 »
Mám takový dotaz, který není ani "studium" ani "uplatnění", přesto mě to zajímá - jsem introvert, práci v týmu beru jako nutnost proto se přizpůsobím a myslím, že jsem v práci týmový hráč. Co však nesnáším, jsou různé stmelovací teambuildingy mimo práci, většinou teda nějaká aktivita a pak chlastačka...
Snažím se tomu vyhýbat, protože mě to prostě nebaví - myslíte si, že dělám chybu, že je to tak důležité? Jaký na to máte názor? Chodíte na teambuildingové akce, pořádá je vaše firma, máte je povinné?

Díky

Michal Kovačič

Re:Teambuildingy - máte, chodíte?
« Odpověď #1 kdy: 02. 11. 2015, 21:04:35 »
To opravdu záleží na pozici a firmě - obecně větší firma a vyšší pozice vyžadují team building - jako součást práce...

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 02. 11. 2015, 21:50:16 »
Je to nutné zlo. I když se to nevyhlásí jako povinné školení, tak když se nebudeš účastnit, nebo tam budeš pasivní, budeš klesat ve společenském žebříčku. Může to mít vliv na kariéru či pravděpodobnost padáka když je třeba zeštíhlovat.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02. 11. 2015, 22:34:25 »
Trapny manazersky vymysl, ktery by kdyztak meli delat v pracovni dobe. Nevim, proc by nekdo mel dobrovolne chtit cumet o vikendu na ty same ksichty, na ktere uz cumi v procesu pet dni v tydnu a jeste se tam ucastnit nejakych trapnych aktivit pro retardovane a nasledne se pak spolecne ozrat, jak na vecirku v Kremlu u Stalina, ktery byl velkym prukopnikem teambuildingovych chlastacek.

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ceska-ekonomika/stve-vas-teambuilding-o-penize-neprijdete-rekl-soud/r~i:article:777589/

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 02. 11. 2015, 22:50:36 »
Na podobnou akci by mě nedostali ani buldozerem...

karel

« Odpověď #5 kdy: 02. 11. 2015, 23:00:21 »
Ty jo ), na teambulding chodim z jedineho duvodu. A to predstirat zajem o ostatni a pak prohodit s nadrizenym debatu o me kariere, o tom jake chci skoleni, o mem platu. Kdyz je totiz sef opilej, tak mi kyvne skoro na cokoli. Druhej den mu to lehce pripomenu a debatujeme uz vazne na danm tematem. JInak bych debatu o platu nikdy nezavedl nebo o kariere.

podlesh

« Odpověď #6 kdy: 03. 11. 2015, 09:08:15 »
Já myslím že pro skutečného introverta je to právě docela dobrá věc - sociální interakce je potřebná a tady je to už zorganizované a navíc zaplacené. Samozřejmě, za podmínky že je to skutečně placené (žádný víkend a podobně) a je tam skutečně ta interakce (tj málo animátorů, víc pití). Hodně pomůže když tam jsou kolegové se kterými si můžeš rozumět, ale normálně je nevidíš (např. programátoři z jiných týmů).

Samozřejmě, pro lidi které akorát úplně všechno sere to není. Ale to už je něco jiného - je evidentní že Jarda nebo Lol Phorae nejsou introverti :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 03. 11. 2015, 09:37:08 »
Ale prdlajs. Ja jsem spis introvert, i kdyz ne ten uplne nejtragictejsi pripad (viz film Les émotifs anonymes). Ale odjakziva mam odpor k organizovanym kolektivnim akcim. Pionyrske tabory, zajezdy autobusem, kde se obihaji pamatky.... Fuj! A teambulding neni o nic lepsi. Zejmena, kdyz nekteri managori si dokazi vymyslet picoviny, jako premistovani kelimku jerabem. To je co? Pro lidi, ktere omylem pustili z materske skolky jiz pred duchodem?

podlesh

« Odpověď #8 kdy: 03. 11. 2015, 11:48:33 »
Ale prdlajs. Ja jsem spis introvert, i kdyz ne ten uplne nejtragictejsi pripad (viz film Les émotifs anonymes). Ale odjakziva mam odpor k organizovanym kolektivnim akcim. Pionyrske tabory, zajezdy autobusem, kde se obihaji pamatky.... Fuj! A teambulding neni o nic lepsi. Zejmena, kdyz nekteri managori si dokazi vymyslet picoviny, jako premistovani kelimku jerabem. To je co? Pro lidi, ktere omylem pustili z materske skolky jiz pred duchodem?
Hele, to nebylo míněno jako kritika nebo dokonce urážka. Prostě podle toho jak si tady aktivně vléváš žluč je spíš znakem extroverta. To samozřejmě neznamená že se ti organizované kolektivní akce líbí - spíš naopak. Já jenom upozornil, že z racionálního hlediska mohou být organizované kolektivní akce prakticky užitečné.

Mimochodem - pokud se jednalo o stavební jeřáb, tak bych si to i zkusil :-)

Tomas Roll

« Odpověď #9 kdy: 03. 11. 2015, 12:01:14 »
Pro introverta to je dobrá věc, protože ho to dokope k nějaké interakci. Ale je to sociální inženýrství, které se snaží vytvořit něco nesmyslného z lidí, kteří prostě jen prodávají svou práci, aby uživili rodinu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 03. 11. 2015, 13:01:23 »
Ano, neni nad spontanni organizovanou zabavu, idealne v pritomnosti sefa, ktery si do smartfounu maluje puntiky.

JSH

« Odpověď #11 kdy: 03. 11. 2015, 13:07:37 »
Prostě podle toho jak si tady aktivně vléváš žluč je spíš znakem extroverta
Extrovert? Já vidím ukázkového introverta, co mu bouchly saze.

Pro introverta to je dobrá věc, protože ho to dokope k nějaké interakci.
Že je někdo introvert neznamená, že je ho nutné k interakci dokopávat. Tohle je spíš způsob, jak ho nasrat.

AlYoSHA

« Odpověď #12 kdy: 03. 11. 2015, 13:12:19 »
Je to nutné zlo. I když se to nevyhlásí jako povinné školení, tak když se nebudeš účastnit, nebo tam budeš pasivní, budeš klesat ve společenském žebříčku. Může to mít vliv na kariéru či pravděpodobnost padáka když je třeba zeštíhlovat.
Toto je pravda iba v pripade ze je clovek neschopny lempl a preto musi chodit na taketo stretnutia - aby si udrzal status.  Pokial vies pracovat a vo svojej praci sa vyznas tak ta nikto nevyhodi.  Za svoju karieru som bol na 2 t.b.  - prvy a posledny krat.  Vsetky dalsie snahy dostat ma tam skoncili bez uspechu.  Vypoved som nedostal.

Trident

« Odpověď #13 kdy: 03. 11. 2015, 18:17:12 »
To opravdu záleží na pozici a firmě - obecně větší firma a vyšší pozice vyžadují team building - jako součást práce...
Kravina. Tak hlavne pojem vyssi pozice je dost zavadejici. Protoze jsou firmy kde ma technik na kterem vysi vyznamny jen o malo min nez  reditel. Hlavne postup do manazerske funkce je spis pro technika ponizeni a ne povyseni. Dal nez za teamleada bych nesel.

Trident

« Odpověď #14 kdy: 03. 11. 2015, 18:18:35 »
Ja tak miluji svou firmu pro kterou pracuji kdyz to tak slysim. Vlastne miluji vsechny sve byvale firmy krome jedne. Asi jsem toho jeste malo zazil.