Teambuildingy - máte, chodíte?

Marty

Re:Teambuildingy - máte, chodíte?
« Odpověď #30 kdy: 24. 07. 2018, 13:04:16 »
Jo máme :) Dost si to užíváme :D Naposledy jsme byli tady: https://questerland.cz/unikovy-pokoj-hvezdny-element/

tommm

« Odpověď #31 kdy: 24. 07. 2018, 13:22:40 »
Mám takový dotaz, který není ani "studium" ani "uplatnění", přesto mě to zajímá - jsem introvert, práci v týmu beru jako nutnost proto se přizpůsobím a myslím, že jsem v práci týmový hráč. Co však nesnáším, jsou různé stmelovací teambuildingy mimo práci, většinou teda nějaká aktivita a pak chlastačka...
Snažím se tomu vyhýbat, protože mě to prostě nebaví - myslíte si, že dělám chybu, že je to tak důležité? Jaký na to máte názor? Chodíte na teambuildingové akce, pořádá je vaše firma, máte je povinné?

Díky

Di tam, kousni to, dej si jidlo piti a v normalni hodinu cus.
Bohuzel je to soucast a nutne zlo (pro nekoho dobro).
Ale zkusenosti mam takove, ze pokud se clovek neucastni, tak se muze stat, ze se pomalu vycleni "na okraj".

tommm

« Odpověď #32 kdy: 24. 07. 2018, 13:29:15 »
Btw, nikdo normlani nemuze organizovat TB mimo pracovni dobu. Sorry. Pokud se neco organizuje mimo, musi to byt neoficialni nepracovni event.
Kdyz pojedete na ofiko team building o vikendu, napriklad na kolo .. nebo co ja vim..., a zlames se tam, tak pracovni uraz. Kdyz tam pojedes neofiko jakoze dobrobolne a zlames se tam, tak PNka a smolicek.

V kultivovanem prostredi se tohle resi vsechno pekne jak ma.
Debilni kecy, typu "hele to je dobrovolny a muzes jit do prace misto toho kdyz se ti to nelibi" vetsinou naznacuji, ze se ma clovek kouknout jinde :)

« Odpověď #33 kdy: 24. 07. 2018, 20:39:53 »
Pri dnesni urovni nezamestnanosti si spousta lidi nemuze dovolit sbalit kufry a jit jinam a tak drzi hubu a krok a teambuldinguji.
tohle je boží odpoved v kontextu dneska.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

armabeton

« Odpověď #34 kdy: 24. 07. 2018, 21:07:16 »
Pri dnesni urovni nezamestnanosti si spousta lidi nemuze dovolit sbalit kufry a jit jinam a tak drzi hubu a krok a teambuldinguji.

to mě taky zarazilo, ale možná je to vlhký sen HR, aby takto lidi přemýšleli

« Odpověď #35 kdy: 24. 07. 2018, 21:15:06 »

V Plzni hodit na jobs/fb/lin zivotopis programatora s praxi, tak mam druhy den 15 pohovoru :D

Ale treba je to jinde jine... Jeste rok nazpet jsem videl inzerat. Klatovy, vyvojar min. 5 let praxe a plat 16k hrubeho.

mikrom

« Odpověď #36 kdy: 24. 07. 2018, 21:16:16 »
Mám takový dotaz, který není ani "studium" ani "uplatnění", přesto mě to zajímá - jsem introvert, práci v týmu beru jako nutnost proto se přizpůsobím a myslím, že jsem v práci týmový hráč. Co však nesnáším, jsou různé stmelovací teambuildingy mimo práci, většinou teda nějaká aktivita a pak chlastačka...
Snažím se tomu vyhýbat, protože mě to prostě nebaví - myslíte si, že dělám chybu, že je to tak důležité? Jaký na to máte názor? Chodíte na teambuildingové akce, pořádá je vaše firma, máte je povinné?
Díky
Tiez to nemam rad, je to strata casu byt niekde v zapadakove zavrety par dni s kolegami z prace a robit nezmyselne aktivity. Tie nezmysly co tam skolitelia do nas tlacia je ciste sarlatanstvo a nechapem preco za to firmy platia. Ale zial je to tak, ked sa inac neda treba tam ist. Je to podobne ako bolo za komousov, kto sa nezucastnoval ich nezmyselnych akcii dostal sa do nemilosti.
Ak sa nebudes zucastnovat na tchto nezmysloch predbehnu ta karierne vritolezi ktori sa tam prezentuju.

qwertz

« Odpověď #37 kdy: 24. 07. 2018, 21:25:57 »
Teambuildingy mame, totalne je ignoruju. Pokud je nekdo cely den v praci 5 dni v tydnu a pak ma jeste potrebu s kolegy travit volny cas, pak bude nema zadny osobni zivot, nebo je to naprosty idiot.

qwertz

« Odpověď #38 kdy: 24. 07. 2018, 21:30:20 »

Divil byste se, kolik ruznych HR nebo nejakeho managoru s oblibou pouziva agrument, ze kdyz se vam nelibi, bezte, za branou cekaji stovky dalsich. Tak jsem se zasmal, rozloucil, a na mou praci dalsich 36 mesicu (udajne) nikdo nesahl. ;D

Honza

« Odpověď #39 kdy: 24. 07. 2018, 22:10:10 »
Máme, povinné nejsou, kdo chce, chodí, kdo nechce, nechodí. Jsou mimo pracovní dobu. Za velký víkendový dokonce museli ičaři platit. Pak nějaké hospody, ale to mě nebaví. Lepší jsou zájmové, většinou sportovní, skupiny. Tam lze vyzkoušet leccos, k čemu bych se jinak nedokopal nebo nesehnal parťáky nebo se při to zabil :-)

balki

« Odpověď #40 kdy: 24. 07. 2018, 22:50:54 »

Divil byste se, kolik ruznych HR nebo nejakeho managoru s oblibou pouziva agrument, ze kdyz se vam nelibi, bezte, za branou cekaji stovky dalsich. Tak jsem se zasmal, rozloucil, a na mou praci dalsich 36 mesicu (udajne) nikdo nesahl. ;D

Ak je ta praca dolezita, vzdy si menezment najde wohnouta, co ju preberie. But to (udajne) bolo ozaj len udajne, alebo ju ozaj nebolo treba.

y,

« Odpověď #41 kdy: 25. 07. 2018, 02:01:16 »
Delam to, co tomm -- vyrazim o chvili pozdeji, dam si treba jidlo, jedno pivo a za hodku se rozloucim. Kdyz se zakecam s nekym zajimavym, tak i dele. Nezapominejte, ze v dnesni dobe je to nejenom o tom neco umet, ale take o tom byt videt a o tom, aby ostatni znali vase jmeno a co delate. Sedavej panenko v koute je nehorazna blbost :) Nejde o to lezt nekomu do zadeke nebo se pretvarovat -- jde o to, dat ostatnim sanci vas poznat a to i v uvolnenejsim prostredi. Takze pokud nechcete, aby se po deseti letech prace pro firmu jeji sef ci CEO nebo nejakej vyssi manager zeptal, kdo vlastne jste a jak dlouho pro ne delate, tak doporucuji se premoci.

Jsem ted v praci v pozici (svoji vlastni vinou), ze nedostatek kontaktu me omezuje a brzdi moji praci a prekazi mi i dalsim postupu.  A to nejsem zadnej marketak, ale normalni makac, i kdyz relativne vysoko ve foodchainu. Nicmene, do vlastniho tymu si nemuzu vybrat lidi, ktery chci, protoze ti uprednostni nekoho s lepsi viditelnosti ve firme. Samozrejme, vse je resitelny, vim, co mam delat, makam na tom, ale jako introverta me to vycerpava.

pb.

« Odpověď #42 kdy: 25. 07. 2018, 06:34:44 »
Kolegyni umřela maminka. Jako na potvoru vyšel pohřeb na termín kolidující s teambuildingem.
"Samozřejmě to není povinné, ale musíte si ujasnit své priority a domyslet následky..."
Je to už dvacet let zpátky, takže si nepamatuju, jestli tehdy pohřeb kolegyně posunula, nebo se s maminkou rozloučit nešla.

Frantisek

« Odpověď #43 kdy: 25. 07. 2018, 07:04:23 »
My Teambuildingy máme a užívám si je. Naštěstí je neplánuje nějaká rozkuřovačka, ale přímo náš šéf, který si rád vypije a pojí, takže se to vždy pořádá v nějakém minipivovaru a občas se to zvrhne i v neřízenou degustaci drahých rumů a whisky prokládanou tatarákama a biftekama :)

troll

« Odpověď #44 kdy: 25. 07. 2018, 08:01:36 »
Ty jo ), na teambulding chodim z jedineho duvodu. A to predstirat zajem o ostatni a pak prohodit s nadrizenym debatu o me kariere, o tom jake chci skoleni, o mem platu.
U nas je v podstate resit praci zakazano. Lidi tam jsou pro neco jineho.