Teambuildingy - máte, chodíte?

border123

Re:Teambuildingy - máte, chodíte?
« Odpověď #15 kdy: 03. 11. 2015, 20:53:36 »
Sme mala firma. Mame 2-3 rocne. Pozveme najvacsich klientov, ktorych je tiez malo, zohrejeme sa niekde na parniku alebo niekto je v niecom fajsmecher tak tak ideme a zatial sme vzdy skoncili v bordeli za firemne prachy..

Yarda

« Odpověď #16 kdy: 04. 11. 2015, 08:59:51 »
Ber to tak, že teď jsou týmbyldyngy, před plyšákem byly veřejné stranické schůze :(

TVL

« Odpověď #17 kdy: 04. 11. 2015, 09:17:28 »
Ber to tak, že teď jsou týmbyldyngy, před plyšákem byly veřejné stranické schůze :(

Srovnávat stranickou schůzi, nebo jakoukoliv povinnou komouškou akci s teambulidingem je velmi pokročilá idiocie.

- Neúčast na nějaké dobrovolně-povinné komoušské akci měla vliv na člověka v celé společnosti. Protože, když jste v jednom zaměstnání nědělal, co chtěli, tak vám to napsali do papírů, které s váma šly do každého jiného zaměstnání. A podle komoušských not hráli všichni zaměstnavetelé. Pokud jste se chtěli těmto akcím vyhnout, tak jsme museli na pracovně-společenské dno (topič v kotelně, pást dobytek na Slovensku).

- Teambuildingy naproti nejsou vždy povinné, nebo jsou někdy v pracovní době. Nebo to není žádný opruz, ale trochu formálnější chlastačka. Někdy to opruz je, ale pořád má každý volbu z té firmy odejít a jít do jiné firmy, kde TB nejsou (nebo jsou v pohodě). Vaše averze k blbým TB ve firmě A nemusí vůbec znamenat problém ve firmě B. Případně si můžete založit vlastní firmu, kde budete zaměstnance lákat na to, že u vás jsou TB zakázány ve stanovách.

Ale on každý raději maká v tom korporátu (protože tam nejvíc platí) a pak si stěžuje, jak je to tam hrozné, že musí na TB.
Možná by bylo fajn diskuzní vlákna nějak tagovat a sem vlepit #FirstWorldProblems.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 04. 11. 2015, 09:32:55 »
Ale on každý raději maká v tom korporátu (protože tam nejvíc platí) a pak si stěžuje, jak je to tam hrozné, že musí na TB.

A ono snad neni hrozne, ze si firmy privlastnuji zamestnancuv volny cas a jeste by chtely, aby si pritom osvojil schvaleny zpusob mysleni? Horsi to bylo snad jen v Rumunsku, kde pry na zacatku smeny zpivali na dvore budovatelske pisne.

TVL

« Odpověď #19 kdy: 04. 11. 2015, 09:47:33 »

A ono snad neni hrozne, ze si firmy privlastnuji zamestnancuv volny cas a jeste by chtely, aby si pritom osvojil schvaleny zpusob mysleni? Horsi to bylo snad jen v Rumunsku, kde pry na zacatku smeny zpivali na dvore budovatelske pisne.

Jestli je něco opravdu hrozné, tak to je to, že tady někdo takovou pitomost jako je TB, přirovnává k povinným akcím totalitního státu. Na to jsem reagoval.
Jestli ti připadá hrozné, že si někdo přivlastňuje tvůj čas a dokonce chce, abys nějak myslel - tak jdi jinam. Firem, kde TB není, nebo není opruzující je opravdu hodně. Mimo velké nadnárodní firmy je jich dokonce valná většina.
A proč proboha srovnáváš to, co po tobě někdo chce mimo pracovní dobu s tím, co se někde dělalo v pracovní době? V pracovní době se mnoha firmách po světě dělá ledacos. Ve firmách s východoasijskou kulturou jsou běžné nástupy a rozdílení denních úkolů jako na vojně. Někde jsou písničky. Někde se modlí. A někde je rozcvička. Souvislost s TB žádná.

hu

« Odpověď #20 kdy: 04. 11. 2015, 10:04:47 »
Jestli je něco opravdu hrozné, tak to je to, že tady někdo takovou pitomost jako je TB, přirovnává k povinným akcím totalitního státu. Na to jsem reagoval.

Je to spíš docela trefný. Stát, zejména pak totalitní, je jenom limitním případem korporace.

TVL

« Odpověď #21 kdy: 04. 11. 2015, 10:12:58 »

Je to spíš docela trefný. Stát, zejména pak totalitní, je jenom limitním případem korporace.

No jo vlastně, máš naprostou pravdu :-D. Ta ochranka dole na vrátnici korporace je tam od toho, abys nepodal výpověď a nešel makat do jiné firmy :-) To víš, že jo :-)

« Odpověď #22 kdy: 04. 11. 2015, 10:15:32 »

hu

« Odpověď #23 kdy: 04. 11. 2015, 10:21:58 »

No jo vlastně, máš naprostou pravdu :-D. Ta ochranka dole na vrátnici korporace je tam od toho, abys nepodal výpověď a nešel makat do jiné firmy :-) To víš, že jo :-)

Ochranka ti v tom nezabrání, protože je ti státem vnucena ochrana z pozice jeho monopolu na násilí. A čím víc ekonomicky neliberární (=> totalitní) stát, tím víc oblastí si pro sebe (nebo pro dostatečně silné korporace s přesvědčivou lobby) monopolizuje.

« Odpověď #24 kdy: 04. 11. 2015, 10:31:43 »
... kde pry na zacatku smeny zpivali na dvore budovatelske pisne.

:'(  :'(  :'(
JJ, tohle mi chybí.
Zpívám dobře, zpívám rád.

« Odpověď #25 kdy: 04. 11. 2015, 10:32:52 »
Bez těch úžasných tb pak nedochází k podobným věcem:

Citace
Bender: Who the hell is he?
Scruffy: I'm Scruffy... the janitor.

podlesh

« Odpověď #26 kdy: 04. 11. 2015, 11:09:08 »
A ono snad neni hrozne, ze si firmy privlastnuji zamestnancuv volny cas
Možná by bylo dobré si ujasnit, zda se skutečně jedná o volný čas. Protože já například považuji ua samozřejmé, že se TB koná v pracovní době (s tím že "alkoholová" zábave se přetáhne, ale to už čistě dobrovolné). Navíc kdo nechce, tak nemusí a může být v práci a pracovat nebo si vzít normální dovolenou.

hrfg

« Odpověď #27 kdy: 04. 11. 2015, 11:18:20 »
Kdybys měl koule, tak si před každým TB zlomíš ruku abys měl neprůstřelný důvod proč si tam nebyl. 8)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 04. 11. 2015, 11:25:39 »
Jestli ti připadá hrozné, že si někdo přivlastňuje tvůj čas a dokonce chce, abys nějak myslel - tak jdi jinam. Firem, kde TB není, nebo není opruzující je opravdu hodně. Mimo velké nadnárodní firmy je jich dokonce valná většina.
A proč proboha srovnáváš to, co po tobě někdo chce mimo pracovní dobu s tím, co se někde dělalo v pracovní době? V pracovní době se mnoha firmách po světě dělá ledacos. Ve firmách s východoasijskou kulturou jsou běžné nástupy a rozdílení denních úkolů jako na vojně. Někde jsou písničky. Někde se modlí. A někde je rozcvička. Souvislost s TB žádná.

Jenze kdyz hrabnes do Google, tak zjistis, ze manageri na Olympu vidi vec tak, ze TB je nakonec spise dobrovolne povinny. Pri dnesni urovni nezamestnanosti si spousta lidi nemuze dovolit sbalit kufry a jit jinam a tak drzi hubu a krok a teambuldinguji. A protoze si spousta lidi nedovoli vzeprit se a nechaji si srat na hlavu, tak nam Olympsti bozi v CR jednou naordinuji i ty nastupy, modleni k CEO, zpev a rozcvicky. Salamovou metodou se da dojit daleko.

A ono snad neni hrozne, ze si firmy privlastnuji zamestnancuv volny cas
Možná by bylo dobré si ujasnit, zda se skutečně jedná o volný čas. Protože já například považuji ua samozřejmé, že se TB koná v pracovní době (s tím že "alkoholová" zábave se přetáhne, ale to už čistě dobrovolné). Navíc kdo nechce, tak nemusí a může být v práci a pracovat nebo si vzít normální dovolenou.

Myslite si, ze nejaka firma bude teambuilingovat v pracovni dobe? Ze jako pujdete cele odpoledne na kuzelky? No nekde mozna ano, ale Google napovida, ze dost bezna praxe je TB o vikendu. A na to ja se tedy muzu ..... z vysoka. Nejsem na hlavu, abych se i o vikendu dival zase na ty stejne ksichty, mezi nimi sef. A veci, ktere jsem chtel o vikendu delat ja, mam odlozit? Muj volny cas je muj volny cas a na ten firma nema narok. Muzou lidem za TB nabidnout mzdu o vyhodnem vikendovem tarifu, pak to nektere bude treba zajimat. To mame 48 hodin za napriklad dvojnasobnou mzdu....

podlesh

« Odpověď #29 kdy: 04. 11. 2015, 12:48:30 »
Myslite si, ze nejaka firma bude teambuilingovat v pracovni dobe? Ze jako pujdete cele odpoledne na kuzelky?
Nemyslím, vím.

No nekde mozna ano, ale Google napovida, ze dost bezna praxe je TB o vikendu. A na to ja se tedy muzu ..... z vysoka. Nejsem na hlavu, abych se i o vikendu dival zase na ty stejne ksichty, mezi nimi sef. A veci, ktere jsem chtel o vikendu delat ja, mam odlozit? Muj volny cas je muj volny cas a na ten firma nema narok. Muzou lidem za TB nabidnout mzdu o vyhodnem vikendovem tarifu, pak to nektere bude treba zajimat. To mame 48 hodin za napriklad dvojnasobnou mzdu....
Z toho mám jediný závěr: že jsem rád že dělám tam kde dělám. A pokud pro takovouto firmu pracujete (to je množné číslo :-) ), tak si to pořádně rozmyslete. Zvlášť teď.